Ξεσκαρτάρισμα, προσεκτικές κινήσεις και... υπομονή

Ξεσκαρτάρισμα, προσεκτικές κινήσεις και... υπομονή

Ο Νικόλας Φλωράτος γράφει στο Newspao.gr για το ποιες πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις του Εξάστερου προκειμένου να επιστρέψει εκεί που ανήκει: στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Χωρίς πολλά-πολλά, ο Ολυμπιακός κατέκτησε δίκαια το 11ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Ένα πρωτάθλημα που υπό αυτές τις συνθήκες αν το έχανε θα έπρεπε να βάλει… λουκέτο στο τμήμα του μπάσκετ. Γιατί; Φανταστείτε απλά έναν πλήρη Παναθηναϊκό κόντρα σε έναν Ολυμπιακό χωρίς Σλούκα, Πρίντεζη και Ντάνστον. Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι λιγότερο από «σκούπα»; Μάλλον όχι.

Η επόμενη μέρα, λοιπόν, βρίσκει τον Παναθηναϊκό αποφασισμένο -όπως λέγεται- να διορθώσει τα κακώς κείμενα του περσινού καλοκαιριού (και όχι μόνο) και να κάνει τις κινήσεις που χρειάζονται για να επιστρέψει η ομάδα εκεί που ανήκει. Τι θα γίνει με το υπάρχον ρόστερ; Προς το παρόν, αυτό το γνωρίζει μόνο η διοίκηση, ωστόσο στο δικό μου το μυαλό τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Σλότερ, Μπλουμς, Νέλσον και Μόργκαν πρέπει να… κουνήσουν μαντήλι. Κανείς τους δεν μας έπεισε ότι μπορεί να προσφέρει καθώς στα ματς που τους χρειάστηκε η ομάδα, ουδείς έδωσε το κάτι παραπάνω. Οι περιπτώσεις των Μπατίστα και Κούπερ είναι λιγάκι διαφορετικές και εγώ, υπό προϋποθέσεις, θα ήθελα να τους δω στον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν.

Ας αρχίσουμε από τον Μπατίστα. Δυνατό κορμί, με καλό παιχνίδι με πλάτη, ξεκίνησε πολύ δυνατά αλλά στη διάρκεια της σεζόν η απόδοσή του ακολούθησε καθοδική πορεία. Κατά τη γνώμη μου, αν ο Μπατίστα έμενε όχι όμως για βασικός αλλά για λύση απ’ τον πάγκο θα μπορούσε να βοηθήσει αρκετά τη νέα σεζόν, καθώς θα αγωνιζόταν για 5-10 και όχι για… 30 και 35 λεπτά. Κάτι που σημαίνει ότι θα ήταν και πιο «φρέσκος» καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Για βασικός σέντερ στο τοπ επίπεδο δυστυχώς δεν κάνει, σαν έξτρα λύση όμως απ’ τον πάγκο, γιατί όχι;

Πάμε τώρα στον Ντι Τζέι Κούπερ, έναν παίκτη που γνωρίζαμε από πέρυσι, αλλά στο χρονικό σημείο που αποκτήθηκε δεν κατάφερε να προσαρμοστεί και ίσως να «κάηκε», αφού και η εικόνα της ομάδας δεν τον βοήθησε να βρει τα πατήματά του στο παρκέ. Ακριβώς επειδή μιλάμε για έναν γνώριμο παίκτη που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του και ξέρουμε τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα, θα του έδινα μια δεύτερη ευκαιρία. Απλά φανταστείτε τον Παναθηναϊκό να έχει στον «άσσο» βασικό πόιντ γκαρν τον Καλάθη (στην Ευρώπη θα γυρίσει μόνο για τον Παναθηναϊκό, μην τα λέμε συνέχεια) και στον πάγκο να βρίσκονται οι Διαμαντίδης-Κούπερ. Καθόλου άσχημα…

Όσον αφορά στους υπόλοιπους παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ, εννοείται πως πρέπει και θα μείνουν όλοι. Άλλοι έχουν συμβόλαιο και άλλοι (Διαμαντίδης, Φώτσης, Λουκάς) θα ανανεώσουν. Για τον τελευταίο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, αλλά εύχομαι να υπάρξει συμφωνία και να παραμείνει στον Σύλλογο. Επίσης θα πρέπει να παρθεί μια απόφαση για τον Γκιστ, αν και η λογική λέει πως η ομάδα θα τον περιμένει μέχρι να λήξει η τιμωρία του. Το τι θα κάνει όμως ο Παναθηναϊκός, δηλαδή αν θα ενισχυθεί προσωρινά στο «4» ή όχι, θα το μάθουμε εν καιρώ.

Για να κάνουμε ταμείο, αν μείνουν οι ξένοι που ανέφερα και όλοι οι Έλληνες, ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για έναν «άσσο» (πρώτος στη λίστα ο Καλάθης) και έναν σκόρερ στη θέση «2». Σίγουρα θα αποκτηθεί ένα «3άρι» καθώς ο Βλάντο όσο και να προσπάθησε δεν μπορεί και δε γίνεται να τραβήξει μόνος του το… κουπί σε μια θέση που είναι κλειδί για το παιχνίδι της ομάδας. Τέλος, ερωτηματικό αποτελεί η θέση «4» ενώ σίγουρα θα αποκτηθεί ένας αθλητικός ψηλός και ίσως άλλος ένας αν τελικά ο Μπατίστα δεν παραμείνει στον Εξάστερο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι από την πλευρά της η διοίκηση πρέπει να κάνει ένα καλό ξεσκαρτάρισμα το συντομότερο, να ανακοινώσει προπονητή και μετά με πολλή προσοχή να επιλέξει το ρόστερ της νέας σεζόν. Εμείς από την πλευρά μας, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε -πέραν της στήριξης- είναι υπομονή. Η σεζόν τελείωσε χθες, το καλοκαίρι που μας έρχεται θα είναι κρίσιμο και μεγάλο…

ΥΓ: Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε επίσημη πρόταση στον Σλούκα. Θα υπάρξει επαφή μεταξύ διοίκησης και μάνατζερ του παίκτη. Γνώμη μου; Πολύ δύσκολο…


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News