Ο Σιανί και οι... εναλλακτικές!

Ο Σιανί και οι... εναλλακτικές!

Ο κεντρικός αμυντικός που θα ηγηθεί στην οπισθοφυλακή των «πρασίνων» την φετινή σεζόν θα βρίσκεται στην «πρώτη» του συλλόγου στις 27 Ιουνίου όπως έχουν δηλώσει οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού.


Τα δεδομένα για Σιανί
Η περίπτωση που αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να αποδώσει στον επιθυμητό χρόνο, είναι πλέον του Γάλλου Σιανί, που ναι μεν εξαντλεί τα περιθώρια για να έχει στα χέρια του τον μέγιστο αριθμό προτάσεων, αλλά παράλληλα έδειξε εξ αρχής ότι έχει το συντομότερο χρονοδιάγραμμα υπογραφής του επόμενου συμβολαίου του.

Παναθηναϊκός και Σιανί δεν βρίσκονται μακριά στο οικονομικό κομμάτι, με τους “πράσινους” να καλύπτουν τις απαιτήσεις του 31χρονου στόπερ, έστω και με τη συνοδεία μπόνους επίτευξης ατομικών και συλλογικών στόχων και πλέον οι συζητήσεις μπαίνουν στην τελική ευθεία. Ο λόγος που δεν συνέβη αυτό μέχρι το περασμένο Σαββατοκύριακο, είναι το ότι ο Λεωνίδας Βόκολος είχε προκρίνει την περίπτωση του Σπάχιτς για λόγους αγωνιστικών χαρακτηριστικών.

Ο λαός μας λέει ότι “πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι”, αλλά στον Παναθηναϊκό πιστεύουν ότι μία αναδιανομή των ρόλων στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο μπορεί να εμπεριέχει ένα μικρό ποσοστό ρίσκου, αλλά και εφικτή είναι και παράπλευρα οφέλη προσφέρει. Ο Στάθης Ταυλαρίδης μπορεί να αναλάβει έναν περισσότερο οργανωτικό ρόλο στα μετόπισθεν και περιορίζοντας τις προσωπικές επαφές, θα προστατευτεί και καλύτερα από τη φθορά των κίτρινων καρτών.

Ακόμη και να εναλλάσσονται στον ρόλο του “ελεύθερου”, ανάλογα με την πτέρυγα που κυρίως δραστηριοποιείται επιθετικά ο αντίπαλος.

Οι εναλλακτικές
Εναλλακτικές σαφώς και υπάρχουν, αλλά δεν υπάρχει κάποια τόσο προχωρημένη σε επίπεδο διαπραγματεύσεων, ώστε να πούμε υπεύθυνα ότι βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Η περίπτωση του Ανχελέρι της Μάλαγα είναι η δυσκολότερη όλων, παρόλο την δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι Ισπανοί, όπως είναι λογικό δεν τίθεται σενάριο δανεισμού και ο Ισπανικός σύλλογος αξιώνει ένα ποσό περί τις 500.000 ευρώ για να παραχωρήσει τα δικαιώματά του. Αν συνυπολογίσουμε και τις απαιτήσεις του, τότε η υπόθεση υπερβαίνει αρκετά το ένα εκατομμύριο ευρώ, ποσό που δεν είναι διατεθειμένος να δαπανήσει ο Παναθηναϊκός για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Αντίθετα, φαίνεται ότι οδεύει προς άμεση υλοποίηση η απόκτηση του Φιλίπ Ελάντερ από τη Μάλμε, με τους συλλόγους να έχουν σχεδόν συμφωνήσει στο τίμημα παραχώρησης. Όπως είναι γνωστό, ο Παναθηναϊκός έχει το Ο.Κ. του 22χρονου κεντρικού αμυντικού, όχι όμως και έγγραφη δέσμευση, αφού κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί πριν από την 1η Ιουλίου, οπότε και μπαίνει στο τελευταίο εξάμηνο του τρέχοντος συμβολαίου του.

Οι “πράσινοι” δεν θέλουν να ρισκάρουν το ενδεχόμενο, να εκτοξευτεί το ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή μέσω της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των Ελπίδων (U21), στο οποίο η Σουηδία ντεμπουτάρει την Πέμπτη 18 Ιουνίου, κόντρα στο αντίστοιχο συγκρότημα της Ιταλίας.

Δεν αποκλείεται λοιπόν εντός των αμέσως επόμενων εικοσιτετραώρων, να περαιωθεί και να ανακοινωθεί η συμφωνία απόκτησης του Ελάντερ από την ομάδα του “τριφυλλιού”.

Η μεταγραφική ομάδα των “πρασίνων” είναι από νωρίς το πρωί της Τρίτης σε πυρετώδη κινητοποίηση και διαρκείς διασκέψεις για τις επόμενες κινήσεις της στο παζάρι. Όλα λοιπόν δείχνουν ότι δεν παρεκκλίνει από το αρχικό πλάνο σχεδιασμού, παρά τα εμπόδια που δεν είναι δυνατόν να αποφύγεις όταν εστιάζεις στα υψηλά ράφια επιλογών και μάλιστα υπό πίεση χρόνου.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News