Δώστε τέλος στη «σκοτεινή» πενταετία!

Δώστε τέλος στη «σκοτεινή» πενταετία!

Ο Παναθηναϊκός δείχνει το δρόμο, με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να συμπορεύονται, στην πιο κρίσιμη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πόσες φορές τα τελευταία χρόνια ο καθένας από εμάς έχει σιχτιρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο; Πόσες φορές έχει πει «έλεος πια, δεν αξίζει να ασχολούμαστε άλλο»; Πόσες φορές δεν έχει καλέσει πάνω στα νεύρα και την απόγνωση την ομάδα του να… τα μαζέψει και να φύγει; Ε, να λοιπόν, που ήρθε η ώρα να παιχτεί κι αυτό το «χαρτί». Για να πετύχεις το στόχο σου πρέπει να είσαι έτοιμος να φτάσεις στα άκρα. Το αν θα τα ξεπεράσεις θα κριθεί από το πόσο ξεδιάντροπος είναι ο αντίπαλός σου ή πόσο αδιάφοροι είναι όσοι έχουν τη δυνατότητα να δώσουν οριστική λύση.

Φυσικά και δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου να αποχωρήσεις από το Πρωτάθλημα. Ούτε το πιο ωραίο, όσες φορές κι αν το έχουμε επικαλεστεί πάνω στην απελπισία μας. Πρέπει όμως να υπάρχει ως λύση στο τραπέζι. Έσχατη μεν, υπαρκτή δε. Ο Παναθηναϊκός τον έχει δείξει εδώ και πολύ καιρό το δρόμο. Στην προσπάθειά του φαίνεται να βρίσκει συμπαράσταση από δύο ακόμα υπολογίσιμες δυνάμεις, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Ας ελπίσουμε όχι πρόσκαιρα και προσχηματικά… Σημασία τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει πως υπάρχει μια δυναμική «συμμαχία» ενάντια στη σαπίλα που κατατρώει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ένα ελληνικό ποδόσφαιρο που μαραζώνει μπροστά στα μάτια όλης τη Ευρώπης. Παρότι η UEFA συνεχίζει να κάνει τα… στραβά μάτια, οι ανεξάρτητες φωνές που βλέπουν τι γίνεται στην Ελλάδα ολοένα και δυναμώνουν. Το βρετανικό “Insideworldfootball” δεν είναι του… Αλαφούζου για να προσπαθήσουν να το φιμώσουν με τόνους λάσπης τα γνωστά «εργαλεία». Είναι ένα σοβαρό Μέσο που ασχολείται με το Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο.

Το χρονικό σημείο που επέλεξαν Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να παίξουν το πιο δυνατό τους χαρτί επίσης δεν είναι τυχαίο. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, τη μέρα που συμπληρώνει 5 χρόνια στον Ολυμπιακό, θα περάσει την πόρτα του ανακριτή Γιωργου Ανδρεάδη, προκειμένου να απολογηθεί σχετικά με τις κατηγορίες πέντε κακουργημάτων που αντιμετωπίζει στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έχει κρύψει ποτέ ότι θεωρεί τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού υπεύθυνο για όσα βιώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, βασιζόμενος φυσικά σε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια.

Το δεδομένο είναι πως το ελληνικό ποδόσφαιρο νοσεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Κι αν δεν προσπαθήσουν όλες οι υγιείς δυνάμεις να το βοηθήσουν και να το σώσουν άμεσα, αν δεν το βγάλουν από τα σκοτεινά μονοπάτια που βαδίζει, τότε θα πεθάνει στα χέρια όλων μας…


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πηγή: Leoforos

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News