Επανίδρυση του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Επανίδρυση του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Διαβάστε ποια είναι η επίσημη θέση Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στις καταιγιστικές εξελίξεις στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως εκφράστηκε στην ζωντανή εκπομπή του SDNA.

Την επανίδρυση του ελληνικού ποδοσφαίρου και την αναδόμηση του εκ θεμελίων πρότειναν ως λύση επίσημοι εκπρόσωποι των ΠΑΕ Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στην ζωντανή διαδικτυακή εκπομπή του SDNA που είχε ως κεντρικό θέμα τις καταιγιστικές εξελίξεις στο θέμα της «εγκληματικής οργάνωσης» μετά την απολογία του προέδρου του ΠΑΕ Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού φιλοξενήθηκε η Νομική Σύμβουλος της ΠΑΕ, κα. Αθηνά Μπαλωμένου:

«Δεν σχολιάζω αποφάσεις δικαιοσύνης. Βρισκόμαστε σε ένα στάδιο που πρόκειται να εξελιχθεί. Ο Παναθηναϊκός έκανε και θα κάνει όλες τις ενέργειες ώστε να τεθούν υπόψη τους όλες . Πρόκειται για λανθασμένη εντύπωση αν νομίζουν κάποιοι ότι είναι κόντρα ΠΑΟ- ΟΣΦΠ. Αυτό που έκανε ΠΑΟ το έχουμε ζήσει πρόσφατα Τουρκία με την Φενερμπαχτσέ και το κάνουμε με σεβασμό. Διατηρούμε τη δέουσα μυστικότητα και για λόγους εμπιστευτικότητας.

Στον Παναθηναϊκό δουλεύουμε σκληρά και με μεθοδικότητα και χαιρόμαστε όταν μπορούμε να βλέπουμε ότι υπάρχουν διαδικασίες που τηρούνται και προοδεύουν. Φαντάζομαι ότι οι οριστικές αποφάσεις δεν θα καθυστερήσουν και πολύ. Υποθέτω ότι η UEFA θα θέλει μέχρι τις πρώτες κληρώσεις να έχει εικόνα. Βάσει όσων έχουμε δει μέχρι τώρα, δεν είναι περίεργο για όσα έχουμε δει από την ΕΠΟ, που η ποινική δικαιοσύνη εξετάζει υποθέσεις, ενώ η αθλητική δεν έχει πάρει ακόμα κάποια μέτρα. Θα συνεχίσουμε το έργο που έχουμε αναλάβει να κάνουμε τεκμηριωμένες κινήσεις.».

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ, η επίσημη τοποθέτηση έγινε διά στόματος του εκπροσώπου επικοινωνίας της ΠΑΕ κ. Κυριάκου Κυριάκου:

Στο αρχικό του σχόλιο, έκανε μία ανασκόπηση του τι έγινε όλο αυτό το διάστημα: «Όλα ξεκίνησαν όταν μερικοί που χαρακτηρίζονταν τότε ως γραφικοί βλέπανε κάτι, έβλεπαν καπνό και υπέθεταν πως υπάρχει φωτιά. Η φωτιά βρέθηκε και είναι θέμα της δικαιοσύνης να βρει τους εμπρηστές και της αθλητικής δικαιοσύνης να σβήσει τη φωτιά. Οι καταγγελίες μας και οι ενδείξεις που ξεκίνησαν πολύ καιρό πριν δεν έβρισκαν πολύ χώρο λίγοι ήταν όσοι ασχολήθηκαν με αυτό. Εμείς φωνάξαμε και μετά το θέμα ξεκίνησε να γίνεται διεθνές όταν τα στοιχεία από την έρευνα Κορέα έβλεπαν το «φως» της δημοσιότητας. Τα πράγματα άρχισαν να φαίνονται πως είναι πολύ σοβαρά μέχρι που φτάσαμε στο σήμερα. Θέλω να ξεκαθαρίσω και να πω πως σίγουρα υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας για τον καθένα, αλλά επίσης υπάρχει και της νομικής επάρκειας των δικαστών που αποφασίζουν.

Άνθρωποι με νομική επάρκεια έκριναν πως είναι καλό να περιοριστούν οι κατηγορούμενοι μέχρι να γίνει η δική. Με τις ελάχιστες νομικές μου γνώσεις η υπόθεση θεωρώ θα φτάσει στο δικαστήριο και θα πάρει το δρόμο της. Αυτή που δεν παίρνει το δρόμο της είναι η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Είναι με τα χέρια μπλεγμένα και δεν παρεμβαίνει. Θεωρώ πως σημείο κλειδί στην υπόθεση και στην γρήγορη εξέλιξή της ήταν η στάση του Σταύρου Κοντονή που εμείς ως ΠΑΟΚ, εξαρχής ήμασταν υπέρ του».

Για τη δήλωση του Ιβάν Σαββίδη και την ερμηνεία αυτής: «Καταρχήν δεν επιδέχεται πολλές ερμηνείες οι εξελίξεις αυτές. Το να θέλεις ένα πρωτάθλημα καθαρό με διαφάνεια και ισονομία, είναι το δίκαιο. Συνεχώς κάποιοι αναφέρονται σε επενδύσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την ίδια ώρα που ο κ. Σαββίδης έχει βάλει 62 εκ. ευρώ στον ΠΑΟΚ, σε μία προσπάθεια να κάνει ανταγωνιστική την ομάδα. Νομίζω η διάθεσή του και οι πράξεις του για επένδυση δεν αμφισβητείτε από κανέναν. Όλο αυτό το διάστημα φάνηκε πως είχαμε δίκαιο που «φωνάζαμε» και λέγαμε πως πρέπει να φτιάξουμε καλύτερους όρους στο πρωτάθλημα.

Αυτό είναι το νόημα στην τοποθέτησή του κ. Σαββίδη. Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε μία σεζόν με τους ίδιους όρους και δεν έχει νόημα να παίζουμε ένα πρωτάθλημα μόνοι μας με άδειες κερκίδες. Θα πρέπει η ΕΠΟ οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να δείξουν διάθεση να πατήσουν πάνω στα ευρήματα και να εξυγιάνουν το ποδόσφαιρο».

Για τις προϋποθέσεις που θέτει ο ΠΑΟΚ: «Οι ποδοσφαιρικές συνεργασίες έχουν ποινικοποιηθεί. Ολες οι ομάδες είναι ανταγωνίστριες και αυτό δεν θα αλλάξει. Είναι προς το συμφέρον και των τριών να αλλάξουν οι όροι να υπάρξει καθαρό ποδόσφαιρο και να λύνουμε τις διαφορές μας στο γήπεδο. Εκεί που πρέπει. Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό να μιλούν οι ιδιοκτήτες. Σκοπός είναι να κάνουν αγαπητό το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν συναλλαγές κάτω από το τραπέζι ούτε προσπαθεί κανείς να γίνει χαλίφης, στη θέση του χαλίφη και αυτό θα πρέπει να ξεκαθαριστεί».

Για τις κινήσεις του ΠΑΟΚ: «Είμαι σίγουρος πως η ΟΥΕΦΑ θα ενημερώθηκε είτε από τον Τύπου είτε από τις ομάδες, για τα όσα συμβαίνουν. Η ΟΥΕΦΑ την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο την ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Δεν νομίζω να βοηθάει τη διαδικασία να βγάζουν προς τα έξω οι ομάδες τις κινήσεις τους. Κάποια στιγμή φτάνουν τα πράγματα στο σημείο που και να μην θέλει κάποιος θα πρέπει να ασχοληθεί. Η προσπάθεια όλων θα πρέπει να είναι η ενεργοποιήσω των αθλητικών δικαστηρίων. Από εκεί θα έρθουν οι εξελίξεις για να έχουμε καθαρό ποδόσφαιρο την επόμενη σεζόν. Το ίδιο το ποδόσφαιρο, οι θεσμοί του να πάρουν τις αποφάσεις για το αν μπορούν να κάνουν ένα αξιόπιστο πρωτάθλημα. Αν δεν αλλάξει αυτό πολύ δύσκολα βλέπω να γίνεται πρωτάθλημα τη νέα σεζόν».

Την ΑΕΚ εκπροσώπησε ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Ένωσης κ.Ανδρέας Δημάτος, ο οποίος μίλησε για:

το αν αλλάζουν κάτι οι εξελίξεις μετά την απολογία του Βαγγέλη Μαρινάκη: «Ούτως ή άλλως δεν αλλάζει κάτι η σημερινή δικαστική εξέλιξη που είναι εξαιρετικά σημαντική -και ως ΑΕΚ δεν θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε περαιτέρω μια δικαστική απόφαση και μια μεμονωμένη εξέλιξη στην πορεία μιας πολύ μεγάλης διαδρομής- από την άποψη ότι δεν κανείς ούτε καν τη δικαστική διερεύνηση για να διαπιστώσει ότι κάτι δεν πάει καλά στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι, όμως, μια καλή ευκαιρία για πραγματική κάθαρση. Και όταν λέμε πραγματική κάθαρση δεν είναι ο στόχος να αλλάξει η σημερινή κατάσταση για να καθιερωθεί μια νέα κατάσταση. Ο στόχος όλων και της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι ένα ποδόσφαιρο καθαρό και τίμιο. Η αποκατάσταση της τάξης. Να αρχίσει και πάλι ο κόσμος να ενδιαφέρεται και να ασχολείται με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι μονόδρομος.

Για το αν υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στις ισχυρές ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου:«Είναι λογικό να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στις ομάδες. Η ουσία είναι η επανίδρυση του ελληνικού ποδοσφαίρου και η καλύτερη μέρα μπορεί να έρθει από τον σχεδιασμό ενός νέου τοπίου από τις ίδιες τις ομάδες. Το ζητούμενο είναι ένα και μόνο. Όχι να φύγει το όποιο σημερινό σύστημα για να έρθει ένα νέο, αλλά μια επαναθεμελίωση των δομών του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για τις κινήσεις της ΟΥΕΦΑ: «Η ΟΥΕΦΑ ασχολείται και είναι ξεκάθαρο. Όμως, το οξύμωρο στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι το πράσινο φως για να επέμβει, το ανάβει η οικία ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Η ΟΥΕΦΑ δεν ενημερώνεται καφενειακά, αλλά μέσα από επίσημες διόδους ενημέρωσης, από την ΕΠΟ, από την ελληνική δικαιοσύνη ή μέσω υπηρεσιών που δεν ξέρω κατά πόσο λειτουργούν στην Ελλάδα. Θα το δούμε αυτό. Δεν ξέρουμε καν τι αναφέρουν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στις αιτήσεις τους. Για την ΑΕΚ τα πράγματα είναι διαφορετικά γιατί απείχε από την καρδιά του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αλλά είναι δεδομένο ότι με την επιστροφή της πλέον θα σχηματοποιήσει την παρέμβαση της στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου».


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News