Interpol για Μαρινάκη και Σαρρή

Interpol για Μαρινάκη και Σαρρή

Οι περιοριστικοί όροι που επέβαλε ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης στους Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιώργο Σαρρή έγιναν κεντρικό θέμα στην εβδομαδιαία αναφορά της Interpol για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

H Interpol παρακολουθεί κάθε βδομάδα τις εξελίξεις στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα και τα σκάνδαλα που ξεσπούν σε αυτό. Κατά συνέπεια είναι απόλυτα ενημερωμένη για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που συνεχώς βρίσκεται μέσα στα κεντρικά θέματα της εβδομαδιαίας της αναφοράς.

Οι περιοριστικοί όροι που επέβαλε ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης στους Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιώργο Σαρρή βρέθηκαν στο ραντάρ της Interpol, δείγμα του ότι οι εξελίξεις στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» παίρνουν τεράστιες διαστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Interpol γράφει χαρακτηριστικά στην αναφορά της για την «εγκληματική οργάνωση» στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Ευάγγελος Μαρινάκης, τιμωρήθηκε με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο μετά την επτάωρη απολογία του στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, ο οποίος ερευνά ένα πολύ σημαντικό σκάνδαλο διαφθοράς στο ποδόσφαιρο. Ο ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης πήρε από κοινού την απόφαση με τους εισαγγελείς ενώ επέβαλλαν στον Μαρινάκη πρόστιμο 200,000 ευρώ ως χρηματική εγγύηση και τον ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε 15 μέρες μέχρι να οριστεί η δίκη. Ο εφοπλιστής και επιχειρηματίας αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη φερόμενη εμπλοκή του στη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που έστηνε παιχνίδια. Η έρευνα επικεντρώνεται σε στημένους αγώνες μεταξύ 2011 και 2013 που σχετίζονται με την άνοδο και τον υποβιβασμό ομάδων. Ο Μαρινάκης μάλιστα έχει και στο παρελθόν εμπλακεί ξανά με σκάνδαλο στημένων αγώνων τη σεζόν 2010-2011, κάτι το οποίο επίσης ερευνάται.

Την Τετάρτη ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργος Σαρρής τιμωρήθηκε με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, με πρόστιμο 50,000 ευρώ ως χρηματική εγγύηση και με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο μέχρι να οριστεί η δίκη. Ο Σαρρής είχε παραιτηθεί από πρόεδρος τον περασμένο Δεκέμβριο κάτω από πίεση εξαιτίας του σκανδάλου των στημένων αγώνων. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη φερόμενη εμπλοκή του στη σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης που έστηνε ελληνικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες».


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Exit mobile version