Η συμβουλή του Μπεργκ στον Καρέλη

Η συμβουλή του Μπεργκ στον Καρέλη

Η συμβουλή του Μπεργκ στον Καρέλη



(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Οτι ο Μάρκους Μπεργκ τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στο Νίκο Καρέλη είναι λίγο-πολύ γνωστό. Στην πιο πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο Σουηδός άσος επί ολλανδικού εδάφους, άλλωστε, είχε επισημάνει ξεκάθαρα την επιθυμία παραμονής του συμπαίκτη και παρτενέρ του στην επίθεση του Παναθηναϊκού.

Και μόνο τυχαίο δεν ήταν το συμπέρασμα/δήλωση ότι η ποδοσφαιρική του καριέρα έχει “λαμπρό μέλλον”. Ο Μπεργκ ωστόσο δεν έμεινε (μόνο) εκεί. Συνομίλησε μαζί του μέσα στο καλοκαίρι και τον συμβούλεψε να μην βιαστεί και να ζυγίσει όλες τις παραμέτρους όταν φτάσει η στιγμή της οριστικής απόφασης. “Μόνο ένα πράγμα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου: πως θα βελτιωθείς μέσω της σκληρής δουλειάς πάνω στις αδυναμίες σου. Τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους. Μην ακούς, μην διαβάζεις, μην αγχώνεσαι και μη βιάζεσαι” ήταν η προτροπή του Μπεργκ.

Ο Καρέλης δεν ήταν δυνατόν βέβαια να κλείσει εντελώς τα αυτιά του, ειδικότερα από τη στιγμή που ενημερώθηκε ότι η Γκενκ προχωράει επισήμως για την απόκτησή του. Ούτε να μην επηρεαστεί. Ανθρωπος είναι κι αυτός όχι ρομπότ.

Κράτησε όμως την προσωπική ισορροπία του, όντας φυσιολογικά κολακευμένος αλλά ταυτόχρονα και απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία του στον Παναθηναϊκό και το σύλλογο γενικότερα. Το κυριότερο όμως είναι ότι όχι μόνο δεν άσκησε καμιάς μορφής πίεση -σε αντίθεση με άλλους στο παρελθόν- προκειμένου να επιδιώξει την “εδώ και τώρα” μεταγραφή του στο εξωτερικό, αλλά φρόντισε να επισημάνει ότι δεν έχει κανένα λόγο να “καίγεται” για αποχώρηση.



(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

sdna.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News