Θέλουν να αποφύγουν την «πράσινη κόλαση»

Θέλουν να αποφύγουν την «πράσινη κόλαση»

Ο Παναθηναϊκός ξεκινά από τη χειρότερη θέση της ιστορίας του στην κατάταξη της UEFA, αλλά στην Ολλανδία οι φίλαθλοι του Άγιαξ τρέμουν το ενδεχόμενο να κληρωθούν με το «τριφύλλι».


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η ομάδα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες εκτός συνόρων στην ιστορία της Ελλάδας ξεκινά τη φετινή ευρωπαϊκή της περιπέτεια από την 111η θέση! Με διαφορά τη χειρότερη στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Οι λόγοι είναι γνωστοί. Τα οικονομικά προβλήματα είχαν ως συνέπεια την αγωνιστική κατρακύλα της ομάδας, ενώ φυσικά μετράει πάρα πολύ και η απουσία του «τριφυλλιού» από τις διοργανώσεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου πρόπερσι.

Κι όμως στα μάτια όλων των Ευρωπαίων δεν παίζει ρόλο καμία βαθμολογία και καμία θέση στην κατάταξη της UEFA. Σε όλη την ήπειρο αυτό που ξέρουν καλά είναι η βαριά και ιστορική φανέλα του Παναθηναϊκού. Της καλύτερης και πιο ανταγωνιστικής ελληνικής ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτής με τις μεγαλύτερες επιτυχίες, τις ξακουστές πορείες και τους σπουδαίους αποκλεισμούς μεγαθηρίων.

Λίγο μετά την γνωστοποίηση της κατάταξης συλλόγων, οι Ολλανδοί θύμισαν σε όλους τι πραγματικά εστί… Panathinaikos! Αποκαλύπτοντας την αγωνία τους να μην κληρωθούν στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League με την ελληνική ομάδα. Σε πολλές ιστοσελίδες της Ολλανδίας υπάρχει αναφορά τις τελευταίες μέρες στους πιθανούς αντιπάλους των «πράσινων».

Μάλιστα, μία έχει ξεκινήσει ψηφοφορία με την οποία ζητά από τους φιλάθλους του «Αίαντα» να κάνουν γνωστή την προτίμησή τους από τους 5 πιθανούς αντιπάλους. Μετά από 2.000 ψήφους είναι ξεκάθαρο πως θέλουν να αποφύγουν τον Παναθηναϊκό, αλλά και τις Φενέρμπαχτσε και Σπάρτα Πράγας. Μόλις το 13% ψήφισε τους «πράσινους», με το υπόλοιπο 87% να μην επιθυμεί το «τριφύλλι», καθώς οι Γιουνγκ Μπόις και Ραπίντ Βιέννης, συγκεντρώνουν το 69% των προτιμήσεων.

Η μεγάλη επιθυμία των Ολλανδών να μην βρουν για μια ακόμα φορά στο… διάβα τους το «τριφύλλι» φάνηκε κι από τα σχόλια, με πιο χαρακτηριστικό αυτό ενός φιλάθλου που ανέφερε: «Μακριά από την ελληνική κόλαση».


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News