Αυτός είναι ο Σάσα Τζόρτζεβιτς!

Αυτός είναι ο Σάσα Τζόρτζεβιτς!

Τον Σέρβο προπονητή αποφάσισε να διορίσει ως… αρχιστράτηγο ο Παναθηναϊκός. Ο Αλεξάντερ Σάσα Τζόρτζεβιτς όπως όλα δείχνουν είναι ο νέος προπονητής της ομάδας.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Τα μέχρι τώρα δεδομένα στο όλο θέμα δείχνουν ότι οι δυο πλευρές τα βρήκαν και δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι στον ορίζοντα που θα χαλάσει τον γάμο των «πράσινων» με τον Σέρβο τεχνικό. Ετσι, το μόνο που απομένει είναι οι υπογραφές και η επίσημη ανακοίνωση από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Τζόρτζεβιτς.

Γιατί πήρε το χρίσμα 

Το θέμα του νέου προπονητή της ομάδας πέρασε από χίλια κύματα ως τώρα. Αρχικά είχε φανεί ότι στο τιμόνι θα ήταν ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ, αλλά ο Σέρβος δεν τα βρήκε τελικά με την ομάδα, καθώς ήθελε να παραμείνει στο ΝΒΑ. Από κει και πέρα, οι «πράσινοι» πέρασαν από ψιλό κόσκινο τη λίστα με τους υποψήφιους προπονητές και κατέληξαν τελικά στον Τζόρτζεβιτς. Ο 48χρονος τεχνικός πήρε το χρίσμα, καθώς έχει την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία με αυτήν που θέλει η διοίκηση της ομάδας. Ο Τζόρτζεβιτς είναι λάτρης της πιεστικής και επιθετικής άμυνας, αλλά θέλει παράλληλα η ομάδα να παίζει και άμυνα που… σπάει κόκαλα.

Μπορεί το κοντέρ του να έχει γράψει λίγα χιλιόμετρα στους πάγκους, αλλά η περσινή του σούπερ επιτυχία με την εθνική Σερβίας (πήρε τη 2η θέση στο Παγκόσμιο) έδειξε πολλά. Ο Σέρβος είναι επίσης λάτρης της πειθαρχίας, ενώ η ανανέωση που έκανε στην εθνική Σερβίας δείχνει ότι θέλει να δουλεύει με νέα παιδιά, κάτι που αποτελεί «ευαγγέλιο» του «τριφυλλιού» από πέρσι. Μέσα σε όλα, ξέρει απ’ έξω κι ανακατωτά το μπάσκετ και είναι εξαιρετικά φιλόδοξος, ενώ είναι και ένα από τα ιερά τέρατα του αθλήματος.

Who is who 

Σήκωσε τα πάντα στη μεγάλη καριέρα του στα γήπεδα. Στην Ευρώπη, φόρεσε τις φανέλες των Παρτιζάν, Ολίμπια Μιλάνο, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Σκαβολίνι, ενώ έπαιξε στο ΝΒΑ με το Πόρτλαντ. 

Το 2005 αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Τη σεζόν 2006-07 πήρε το βάπτισμα του πυρός στους πάγκους με την Ολίμπια Μιλάνο. Τη σεζόν 2001-12 ήταν στην Μπενετόν. Από το 2013 ως σήμερα είναι τεχνικός της εθνικής Σερβίας.

Το μήλο κάτω απ’ την μηλιά θα πέσει

Στην περίπτωση του Τζόρτζεβιτς ίσχυσε η παροιμία: «Το μήλο πέφτει κάτω απ’ τη μηλιά». Ο πατέρας ήταν προπονητής του αθλήματος και έτσι μπολιάστηκε από πολύ μικρός με το μικρόβιο της πορτοκαλί θεάς.

Ανακάλυψη του Μάλκοβιτς 

Ενας από τους πρώτους ανθρώπους που είδαν ότι ο Τζόρτζεβιτς είναι… φλέβα χρυσού ήταν ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς. Αρχικά ήταν να πάει στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά τελικά πήγε στον «αιώνιο» αντίπαλο των «ερυθρόλευκων» του Βελιγραδίου, την Παρτιζάν και το νερό άρχισε πια να κυλάει στο αυλάκι. Το πρώτο του είδωλο ήταν ο συμπαίκτης του στους «Παρτιζάνους», Ζέλικο Ομπράντοβιτς. 

Το τρίποντο-μαχαιριά 

Το 1992 οδήγησε την Παρτιζάν στον θρόνο της Ευρώπης, καθώς με ένα δικό του τρίποντο στην εκπνοή του τελικού της Ευρωλίγκας με την Μπανταλόνα, η ομάδα που είχε πια στον πάγκο της τον Ζοτς, πήρε τον τίτλο.

«Μπαρούτι» με Ιβκοβιτς 

Εχει καλές σχέσεις με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς, αλλά το 1989 δεν ήθελε να τον βλέπει στα μάτια του. Ο Ντούντα είχε πει ότι ο Τζόρτζεβιτς είναι ο καλύτερος Γιουγκοσλάβος πλέι μέικερ, αλλά λίγο μετά δεν τον κάλεσε στην εθνική. Μάλιστα, τότε ο 48χρονος τεχνικός αποφάσισε να διακόψει το μπάσκετ για λίγο και να πάει στον στρατό για να υπηρετήσει τη θητεία του.

Η πλάκα του Λάρι Μπερντ 

Κάποια στιγμή αποφάσισε να περάσει τον Ατλαντικό για να δοκιμαστεί στους Σέλτικς. Εκεί έπεσε θύμα του κάζου που κάνουν οι παλιοί της ομάδας στους ρούκι. Σε μια από αυτές τις καθιερωμένες πλάκες ο πολύς Λάρι Μπερντ του έσκασε τα λάστιχα του αυτοκινήτου του.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News