Πώς θέλει τον Παναθηναϊκό ο «Σάλε»

Πώς θέλει τον Παναθηναϊκό ο «Σάλε»

Όταν ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είχε αναλάβει την Ολίμπια Μιλάνο, είχε περιγράψει μέσα σε λίγες λέξεις το αγωνιστικό προφίλ που θέλει να έχει η ομάδα του. «Θέλω να παίζουμε σε υψηλό ρυθμό, να πιέζουμε και η άμυνα να ξεκινάει από το αντίπαλο καλάθι».


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Όταν πάλι πήρε στα χέρια του τα ηνία της εθνικής Σερβίας, είχε ξεκαθαρίσει ότι θέλει οι παίκτες του να δίνουν τα πάντα στο παρκέ, ενώ μετά από ένα επεισόδιο που είχε με τον Βλάντιμιρ Μίτσοφ (γκρίνιαζε που έγινε αλλαγή και ο 48χρονος τον έδιωξε από το γήπεδο), σε ένα φιλικό της Σερβίας με τη Νέα Ζηλανδία, είχε ξεκαθαρίσει: «Ουδείς μεγαλύτερος από το σύνολο!».

Ε, πάρτε αυτές τις τρεις ατάκες και θα έχετε μια πλήρη εικόνα για το πώς θέλει να είναι ο δικός του Παναθηναϊκός. Ο Τζόρτζεβιτς θέλει να φτιάξει μια ομάδα που θα τρέχει στο παρκέ και θα ψάχνει το ανοιχτό γήπεδο, αλλά παράλληλα θα πιέζει παντού και η άμυνά της θα μοιάζει με μέγγενη που θα σφίγγει και θα πνίγει τον αντίπαλο. Θέλει να φτιάξει, όμως, και μια ομάδα όπου κανένα «εγώ» δεν θα είναι πάνω από το «εμείς» και όλοι θα παίζουν όχι για τα στατιστικά τους νούμερα, αλλά για την ομάδα.

Τόπο στα νιάτα

Οι «πράσινοι», από τις πρώτες συζητήσεις που έκαναν με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, του είχαν ξεκαθαρίσει ότι από πέρσι ξεκίνησε στον Παναθηναϊκό το μεγαλόπνοο πλάνο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ελληνοποίησης του «τριφυλλιού» αλλά και μπολιάσματος της ομάδας με νέο ελληνικό αίμα, έτσι ώστε να χτιστεί σιγά σιγά μια μεγάλη «πράσινη δυναστεία» που θα κυριαρχήσει στο ελληνικό στερέωμα και θα βρεθεί και πάλι στην κορυφή της μπασκετικής Ευρώπης. Ο 48χρονος τεχνικός όχι μόνο συμφώνησε να ακολουθήσει το πλάνο, να δουλέψει στα νέα παιδιά και να τους δώσει ευκαιρίες, αλλά τόνισε ότι ασπάζεται κι εκείνος τις ίδιες αρχές και θα ρίξει κι αυτός μεγάλο βάρος στο όλο πρότζεκτ.

Μπαίνουν μπροστά οι μεταγραφές

Η συμφωνία με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς βάζει μπροστά πλέον και επίσημα τα μεταγραφικά πλάνα της ομάδας. Κάποιοι στόχοι, βέβαια, είχαν χαρτογραφηθεί από πριν και στο πεδίο αυτό είχαν γίνει κάποιες κινήσεις, οι οποίες αν έχουν την έγκριση του νέου τεχνικού της ομάδας θα προχωρήσουν πλέον με γοργούς ρυθμούς. Μια από αυτές τις υποθέσεις έχει να κάνει με τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ. Ο παίκτης του Αρη αποτελεί διακαή πόθο της ομάδας, ο Τζόρτζεβιτς δεν δείχνει να διαφωνεί και έτσι ο Παναθηναϊκός θα κάνει την αντεπίθεσή του για την απόκτηση του νεαρού πάουερ φόργουορντ των «κίτρινων».

Θέλει να γυρίσει ο Λάσμε

Ο Στεφάν Λάσμε θέλει να γυρίσει και πάλι πίσω στο «τριφύλλι», καθώς δεν έδειξε να προσαρμόζεται στη ζωή στην Πόλη, ενώ η Εφές τον ενημέρωσε ότι δεν ενεργοποιεί την οψιόν της ανανέωσης του συμβολαίου του και θέλει να του κάνει νέο μειωμένο συμβόλαιο. Ο Αφρικανός δείχνει να είναι στην «πράσινη» μεταγραφική λίστα και το όλο θέμα θα μπει στην τελική του ευθεία τις επόμενες μέρες.

Όλο και πιο κοντά στον Καλάθη

Όσο περνάει ο καιρός τόσο ο Νικ Καλάθης δείχνει όλο και πιο κοντά στην επιστροφή του στον Παναθηναϊκό. Το Μέμφις συνεχίζει να δείχνει ότι δεν θέλει να του κάνει πρόταση για νέο συμβόλαιο, ενώ στον ορίζοντα δεν φαίνεται και κάποιος άλλος μνηστήρας από το ΝΒΑ που να του δίνει τα λεφτά που του έχει προτείνει το «τριφύλλι» (6 εκατ. δολ. για τρία χρόνια) και όσο αυτό το τοπίο παραμένει τόσο ο Καλάθης πλησιάζει προς τον ΟΑΚΑ.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News