Πάει για Μιλουντίνοφ ο Παναθηναϊκός

Πάει για Μιλουντίνοφ ο Παναθηναϊκός


Την περίπτωση του Νίκολα Μιλουτίνοφ που απασχόλησε και τον Ολυμπιακό λίγο καιρό πριν, εξετάζουν στον Παναθηναϊκό ώστε να καλυφθεί ένα κενό στη θέση «5».


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Είναι από τις μεγαλύτερες προοπτικές του σερβικού μπάσκετ. Ο 20χρονος, ύψους 2.12, σέντερ, Νίκολα Μιλουτίνοφ, είχε αναφερθεί ως στόχος του Ολυμπιακού, λίγο πριν αρχίσει το φάιναλ-φορ της Μαδρίτης. Αλήθεια είναι ότι είχε εξεταστεί από τους Πειραιώτες, δεν ταίριαζε, όμως, και δεν ταιριάζει στον σχεδιασμό τους.

Κάθε άλλο παρά ισχύει αυτό για τον Παναθηναϊκό. Ο νέος του προπονητής άλλωστε, Σάσα Τζόρτζεβιτς, τον ξέρει από έξω κι ανακατωτά και τον θέλει διακαώς στην ομάδα, που σχεδιάζει να φτιάξει. Ο Τζόρτζεβιτς δεν προορίζει τον Μιλουτίνοφ για βασικό σέντερ, αλλά για συμπληρωματικό στον έμπειρο, που θα πάρει, είτε αυτός θα λέγεται Λάσμε, είτε Ραντούλιτσα, είτε όπως θα λέγεται.

Η ποιότητα του Μιλουτίνοφ είναι δεδομένη, δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πριν από μερικές μέρες είδε το όνομά του στο νο27 του ντραφτ του ΝΒΑ, επιλογή των περίφημων Σαν Αντόνιο Σπερς. Μάλιστα σύντομα θα πάει στο Σαν Αντόνιο για να περάσει από εξετάσεις και να γνωριστεί από κοντά με το σταφ των “σπιρουνιών”. Δεν πρόκειται, όμως, να πάει από τώρα να παίξει στο ΝΒΑ.

Θα μείνει στην Ευρώπη, κάτι, που γνωρίζει ο Παναθηναϊκός, για αυτόν και τον έχει βάλει στο στόχαστρό του. Μάλιστα δεν θα χρειαστεί το “τριφύλλι” να πληρώσει πολλά χρήματα στην Παρτίζαν για να τον αποκτήσει. Βλέπετε, η σερβική ομάδα, που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, χρωστάει μπόλικους μισθούς στον παίκτη και με δεδομένο ότι υπάρχει buy-out στο συμβόλαιο, κάπου ανάμεσα θα βρεθεί η χρυσή τομή.

Ο Μιλουτίνοφ έκανε φέτος πολύ καλή χρονιά με την Παρτίζαν, έχοντας 9.8 πόντους και 7.6 ριμπάουντ ανά παιχνίδι στην Αδριατική Λίγκα, σε 28 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι. Στο Eurocup ο Σέρβος σέντερ είχε 7 πόντους και 6 ριμπάουντ, παίζοντας περίπου 22 λεπτά ανά ματς.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News