Οι πέντε free agents που θα μπορούσαν να απασχολήσουν τον Παναθηναϊκό

Οι πέντε free agents που θα μπορούσαν να απασχολήσουν τον Παναθηναϊκό





Με την άφιξη του Σάσα Τζόρτζεβιτς στην Ελλάδα (μάλλον την Κυριακή), θα αρχίσει και ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Ο Σέρβος τεχνικός έχει σίγουρα στο μυαλό του ένα μεταγραφικό πλάνο το οποίο θα παρουσιάσει στην διοίκηση. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι τα χρήματα που θα δαπανηθούν για τις μεταγραφές θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής. Η διοίκηση ξεκαθάρισε ότι αν επικρατήσει το ΝΑΙ, το μπάτζετ θα είναι μικρότερο του αναμενομένου, ενώ αν επικρατήσει το ΟΧΙ, το μπάτζετ θα αυξηθεί αρκετά. Παρακάτω σας παρουσιάζονται 5 περιπτώσεις παικτών οι οποίοι ναι μεν θα απαιτούσαν αρκετά χρήματα για να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να απασχολήσουν τους «πράσινους» .


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

1)Μαρσελίνιο Χουέρτας
Ο Βραζιλιάνος γκαρντ είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που κυκλοφορούν ελεύθερα.Μετά το τέλος μιας πλήρως αποτυχημένης σεζόν για την Μπαρτσελόνα, η οποία δεν κατέκτησε κανέναν τίτλο ενώ δεν έφτασε καν στο Φάιναλ Φορ, ο Χουέρτας έμεινε ελέυθερος και πλέον ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Πάντως, προέρχεται από την χειρότερή του σεζόν με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, έχοντας μόλις 7,6 πόντους και 4,4 ασίστ μέσο όρο στην Ευρωλίγκα. Πάντως, ο 32χρονος αποτελεί έναν από τους πιο δημιουργικούς γκαρντ της Ευρώπης, ενώ στην καλή του μέρα μπορεί να συνεισφέρει πολύ και στο σκοράρισμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φετινή εμφάνισή του απέναντι στον Παναθηναϊκό, όπου σκόραρε 6/7 τρίποντα! Πάντως, για την περίπτωσή του έχουν ενδιαφερθεί ήδη αρκετές ομάδες, ανάμεσα στις οποίες και ο Ολυμπιακός.
2)Ντάνιελ Χάκετ
Ο Αμερικανός γκαρντ είναι επίσης ένα από τα «καυτά» ονόματα της αγοράς. Η Αρμάνι Μιλάνο ολοκλήρωσε μια αποτυχημένη σεζόν χωρίς να κατακτήσει τίτλο, όπως και η Μπαρτσελόνα. Έτσι αποφασίστηκε να γίνει ένα ξεσκαρτάρισμα, με σκοπό οι Μιλανέζοι να επιστρέψουν στην κορυφή. Ο 28χρονος είναι ένας παίκτης που κάθε ομάδα θα ήθελε να έχει. Είναι χαρισματικός σκόρερ, τόσο με μακρινά σουτ όσο και με διεισδύσεις. Το ύψος του(2 μέτρα) του επιτρέπει να ποστάρει τους κοντύτερους αντιπάλους, ενώ είναι και αρκετά καλός αμυντικός. Το μεγαλύτερό του μειονέκτημα είναι ο απρόβλεπτος χαρακτήρας του, όμως θα αποτελέσει μια εξαιρετική προσθήκη για όποια ομάδα τον αποκτήσει. Πάντως η περίπτωση του παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες,αφού το κασέ του είναι αρκετά υψηλό. Το όνομα του έχει ήδη εμπλακεί σε διάφορα σενάρια, κάποια από τα οποία αφορούν τον Ολυμπιακό.
3)Τζαμέλ ΜακΛιν
Ο Αμερικανός φόργουορντ έρχεται από μία εξαιρετική σεζόν στην Ευρωλίγκα, όπου σημείωνε 13 πόντους και κατέβαζε 5.6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην πολύ καλή πορεία της Άλμπα. Η φοβερή αυτή παρουσία του οφείλεται στον Σάσα Ομπράντοβιτς, ο οποίος τον άλλαξε θέση και από πεντάρι τον .. έκανε τεσσάρι. Σήμερα ο ατζέντης του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ενημέρωσε ότι είναι πλέον ελεύθερος, αφού έκανε opt out στο συμβόλαιό του με τους Γερμανούς, με σκοπό να διαπραγματευτεί το μέλλον του. Ο 27χρονος έχει κάποια εξαιρετικά χαρακτηριστικά, τα οποία τον καθιστούν στόχο πολλών Ευρωπαϊκών ομάδων. Το ποστάρισμα είναι το δυνατό του σημείο, ενώ έχει βελτιώσει και το σουτ από μέση απόσταση. Δεν έχει πάντως καθόλου καλό σουτ τριών πόντων (δεν έβαλε τρίποντο στην Ευρωλίγκα). Επίσης, είναι και πολύ καλός αμυντικός χάρη στην αθλητικότητά του και στο ύψος του (2,03 μέτρα). Στα πλεονεκτήματα της περίπτωσής του προστίθεται ότι το κασέ του δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό. Ομάδες που ακούγεται οτι ενδιαφέρονται για τον Αμερικανό είναι η Ουνικάχα Μάλαγα αλλά και η Βαλένθια, όμως σίγουρα θα έχει και άλλες προτάσεις, αφού μόλις πριν από λίγες ώρες έμεινε ελεύθερος.
4) Ντέιβιντ Μος
Όπως και ο Χάκετ, έτσι και ο Μος έμεινε ελεύθερος από την Αρμάνι Μιλάνο. Ο Αμερικανός έκανε μια μέτρια σεζόν φέτος και έτσι οι «Ιταλοί» αποφάσισαν να τον αποδεσμεύσουν. Ο Μος είναι ο ιδανικός συμπαίκτης, και ο τύπος του παίκτη που είναι απαραίτητος για κάθε ομάδα. Μπορεί πραγματικά να αμυνθεί σε όλες τις θέσεις, είναι πολύ σκληρός και μαχητικός και θα τα «δώσει όλα» για την ομάδα. Έχει τεράστια χέρια (2 μέτρα wingspan), κάτι που τον βοηθάει πολύ στην άμυνα. Εκτός αυτών, είναι εξαιρετικός στην pick n’ roll άμυνα. Επιθετικά, ο Αμερικανός δεν αποτέλεσε ποτέ σημείο αναφοράς στις ομάδες του. Έχει δουλέψει πολύ το ποστάρισμά του, ενώ παρότι δεν είναι και τόσο καλός σουτέρ, έχει κάποια σημεία από τα οποία είναι ιδιαίτερα έυστοχος, όπως π.χ. στα τρίποντα από τις γωνίες. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του είναι ότι δεν κάνει λάθη. Μιλάμε για έναν παίκτη με 0,7 λάθη μέσο όρο στην Ευρωλίγκα, με χρόνο συμμετοχής πάνω από 20 λεπτά. Το κασέ του δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, αφού προέρχεται από την χειρότερη σεζόν της καριέρας του, ενώ είναι και μεγάλος σε ηλικία (32 χρονών).
5) Μίροσλαβ Ραντούλιτσα
Ο Σέρβος σέντερ είναι μια περίεργη περίπτωση παίκτη. Έπειτα από ένα σύντομο πέρασμα από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς αλλά και από την Κίνα, αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο θηριώδης σέντερ ύψους 2,13 μέτρα έπαιξε εξαιρετικά στο παγκόσμιο της Ισπανίας(13 πόντοι και 5 ριμπάουντ μέσο όρο), συμβάλλοντας στην εκπληκτική πορεία της Σερβίας μέχρι τον τελικό. Είναι ανίκητος μέσα στην ρακέτα, καθώς παρουσιάζει μεγάλη αθλητικότητα και μεγάλο άνοιγμα χεριών. Είναι εξαιρετικός στο ποστάρισμα, καθώς λόγω του ύψους του και των μεγάλων χεριών του μπορεί να νικήσει τους αντιπάλους του κοντά στο καλάθι. Παρουσιάζει προβλήματα σε θέματα εκρηκτικότητας, και αυτό του δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην άμυνα. Δεν είναι τόσο αποτελεσματικός στην άμυνα στο ποστ, ενώ δεν παρουσιάζει επίσης έφεση στις τάπες, κάτι που οφείλεται στην έλλειψη εκρηκτικότητας. Στην περίπτωση του Σέρβου «γίγαντα», ο Παναθηναϊκός θα έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα εάν αποφασίσει να ασχοληθεί μαζί του. Ο νέος προπονητής των «πράσινων», Σάσα Τζόρτζεβιτς, έχει άριστες σχέσεις με τον Ραντούλιτσα, ενώ δεν έχει κρύψει ότι αποτελεί ένα από τα αγαπημένα «παιδιά» του. Μάλιστα, όταν συνεργάζεται με τον «Σάλε», ο Ραντούλιτσα βγάζει τον καλύτερό του εαυτό. Επομένως, δεν αποκλείεται στην λίστα μεταγραφικών στόχων που θα δώσει ο Τζόρτζεβιτς στην διοίκηση να υπάρχει και το όνομα του 27χρονου σέντερ.
Σημειωτέο ότι οι παραπάνω παίκτες είναι περιπτώσεις που ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να απασχολήσουν τον Παναθηναϊκό, και όχι που απασχολούν ήδη τους «πράσινους».


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News