Οι καλύτεροι!

Οι καλύτεροι!

Το newspao.gr γράφει για τους Βόκολο-Φύσσα όπου έχουν καταφέρει να κλείσουν τα «μέτωπα» των βασικών μεταγραφών από τις αρχές Ιουλίου αφού χθες ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» τον Σάντσεθ και έτσι καλύφθηκε το κενό που άφησε ο Σίντελφελντ στο κέντρο της άμυνας, επίσης οι δύο ιθύνοντες κατάφεραν και έφεραν ποδοσφαιριστές με πολύ μέλλον χωρίς ιδιέτερο κόστος και φυσικά έφεραν τον τεράστιο Μικαέλ Εσιέν.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πορτοφόλι «φουσκωμένο» δεν υπάρχει, αν και αυτό το καλοκαίρι ο Γιάννης Αλαφούζος αύξησε κατακόρυφα το μπάτζετ σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Στα όρια του λογικού και με γνώμονα τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ, που σε καμία περίπτωση δεν επέτρεπαν και δεν επιτρέπουν… τρέλες! Η εποχή είναι η χειρότερη στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης και με το μέλλον πιο ρευστό από ποτέ.

Κι, όμως, ο Παναθηναϊκός κατάφερε στις 7 Ιουλίου να έχει «κλείσει» με τις βασικές του μεταγραφές, να έχει καλύψει τα κενά που έχουν διαπιστωθεί όλο αυτό το διάστημα και αυτή την στιγμή να διαθέτει το πιο πλήρες ρόστερ μετά την εποχή της πολυμετοχικότητας, βάζοντας έξτρα πίεση στους ανταγωνιστές του, οι οποίοι χρησιμοποιούν την κατάσταση για να καλύψουν την καθυστέρηση στις μεταγραφές τους.

Δεξί μπακ ήθελε, δεξί μπακ πήρε. Τον Γιενς Βέμερ με εμπειρία από την Μπουντσελίγκα. Εσωτερικό μέσο ήθελε, εσωτερικό μέσο πήρε. Ρόμπιν Λουντ, ο κορυφαίος νεαρός ποδοσφαιριστής του φινλανδικού πρωταθλήματος. «Δεύτερο» στόπερ ήθελε, δεύτερο στόπερ πήρε. Τον Ράσμους Θελάντερ, βασικό στέλεχος της Άαλμποργκ.

Έχει «κλείσει» από τον Ιανουάριο τον πιο βελτιωμένο Έλληνα ποδοσφαιριστή της τελευταίας διετίας, τον αρχισκόρερ της Βέροιας, Νίκο Καλτσά και έκανε δύο τεράστιες μεταγραφές στον άξονά του. Στο κέντρο της άμυνας και στην θέση του αμυντικού χαφ, φέρνοντας ποδοσφαιριστές που είναι σε θέση να κάνουν διαφορά.

Πρώτο… έσκασε το «μπαμ» με τον Μίκαελ Εσιέν. Ο Γκανέζος αν είναι fit(στα χέρια του Γιούσεφ Φος δεν… γλιτώνει κι ας εμφανίστηκε σε κακή κατάσταση και ¨βαρύς¨) και έστω στο 40% από όσα έκανε στην Τσέλσι και την Ρεάλ θα ανεβάσει δύο σκάλες πιο πάνω τον Παναθηναϊκό. Ακολούθησε-κατά την ταπεινή μας άποψη- μια ακόμη μεγαλύτερη και πιο δύσκολη μεταγραφή.

Εκείνη του Σέρχιο Σάντσεθ! Βασικός εδώ και μια τετραετία στην Μάλαγα, σε εξαιρετική ηλικία(29), ποδοσφαιριστής που όσοι τον έχουν ¨ζήσει¨(Καμένι και Ουέλιγκτον τον έχουν… αποθεώσει και παρακολουθήσει, μιλούν για έναν στόπερ που έχει όλο το πακέτο. Ο Ισπανός, μάλιστα, «έκλεισε» στην πιο περίεργη φάση της χώρας, έχοντας πειστεί από το πλάνο και το «ψηστήρι» που του έκαναν ο Φύσσας με τον Βόκολο.

Ένα δίδυμο που πιστώνεται στον απόλυτο βαθμό την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού και δείχνει πως αν έχεις ποδοσφαιρική σκέψη, όρεξη(άλλη λέξη είναι η πιο σωστή αλλά δεν γράφεται) και πλάνο, τότε μπορείς να κάνεις μεγάλα πράγματα. Οι δύο παλαίμαχοι άσοι του Παναθηναϊκού έχουν δώσει στα χέρια του Αναστασίου όλα τα «όπλα» που χρειαζόταν και το «τριφύλλι» πηγαίνει με… φόρα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην πρώτη «πίστα» οι Φύσσας και Βόκολος πήραν άριστα και η επόμενη κρίση τους θα γίνει το επόμενο καλοκαίρι, όταν και θα έχουμε διαπιστώσει τι «ψάρια» έπιασαν οι επιλογές τους. Εξάλλου, ο απόλυτος καθρέφτης είναι στο γήπεδο. Εκείνοι «γέμισαν» τα κενά της ομάδας σε χρόνο… dt, οι επιλογές τους βάσει του τι έψαχναν και αλλά και των ¨βιογραφικών¨ φαίνονται ψαγμένες και τα υπόλοιπα θα τα δούμε πάνω στο χορτάρι…


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News