Δυστυχώς... είναι άνθρωπος

Δυστυχώς... είναι άνθρωπος

Ο Κάρλος Ζέκα “λαβώθηκε” στη μάχη της Λιέγης και οι υπηρεσίες του θα λείψουν από την ομάδα, όπως όλα δείχνουν, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γράφει ο Αργύρης Λοίζος…

Κάποιες στιγμές νομίζεις πως δεν είναι άνθρωπος. Ότι έχει υπερφυσικές ιδιότητες. Ότι πίνει κάποιο μαγικό φίλτρο. Ότι τηλεμετακινείται σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Ότι,ότι,ότι…. Εκεί είναι που …τρως τη σφαλιάρα και ξυπνάς, στο άκουσμα της είδησης ότι ο πιο πιστός στρατιώτης του τριφυλλιού λύγισε.

[ads2]

Θλάση βαριάς μορφής “έδειξε” η πρώτη διάγνωση και εάν αυτό επαληθευτεί ο αρχηγός θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μπορεί να μην είναι προικισμένος με τεχνική, μπορεί να μην “βλέπει” την τρύπα να σου περάσει την κάθετη, αλλά έχει αυτή τη μαχητική ψυχή που λείπει από τον Παναθηναικό. Έχει αυτόν τον τσαμπουκά και το πείσμα να αγωνίζεται. Θα “καταπιεί” άπειρα χιλιόμετρα, θα τρέξει να καλύψει και να βοηθήσει όπου μπορεί. Θα διορθώσει λάθη συμπαικτών του. Θα δώσει το 200% που έχει και με τη συμπεριφορά του μέσα στο χορτάρι θα πάρει και από 20% εξτρά από κάθε συμπαίκτη του. Είναι ο τέλειος συμπαίκτης και ο δουλευταράς που θέλει ο κάθε προπονητής.

Ήρθε στον Παναθηναικό, ως προσωπική επιλογή του Ζεσουάλδο Φερέιρα, το καλοκαίρι του 2011. Βασικός και αναντικατάστατος από τότε έχει σημειώσει άλματα πρόοδου και αποτελεί “σημείο εκκίνησης” για το στήσιμο της ομάδας για κάθε προπονητή που έχει περάσει από το “Τριφύλλι”. Δούλεψε με Ρότσα, Βονόρτα, Αναστασίου και τώρα με Στραματσόνι. Έχει αγωνιστεί σε 215 από τα 248 παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα από την έλευσή του. Στα 205, από αυτά, ξεκίνησε βασικός και μόλις σε 10 πέρασε ως αλλαγή. Έχει “γράψει” 18130 λεπτά συμμετοχής με το τριφύλλι στην καρδιά.

Αφήνουμε το παρελθόν και την ιστορία του Κάρλος στον Παναθηναικό και περνάμε στο χθες. Στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης στο Βέλγιο δέχεται κλωτσιά στο πρόσωπο και του σπάνε δύο δόντια. Αναλογίζεται κανείς τι πόνο μπορεί να προκαλέσει κάτι τέτοιο; Ο Ζέκα έσφιξε τα -υπόλοιπα- δόντια και έβαλε στο στόμα του λίγο βαμβάκι. Όχι για να του απαλύνει τον πόνο που ένιωθε, αλλά για να μην έχει πρόβλημα με την αιμορραγία και τον βγάλει έξω ο Πολωνός ρέφερι. Συνέχισε το ματς κανονικά μέχρι το 79ο λεπτό. Σε μια “καταδίωξη” ενός παίκτη της Σταντάρ που έφευγε στην κόντρα τον πρόδωσε ένα τράβηγμα στο αριστερό του πόδι. Πάλι δεν το έβαλε κάτω. Ενώ σφάδαζε από τον πόνο έδωσε εντολή στο τεχνικό τιμ να περιμένει και να μην τον αντικαταστήσει, για να δει μήπως μπορεί να αγωνιστεί τα υπόλοιπα λεπτά με δεμένο πόδι. Ακόμα και κόλπο να ήταν, για να καθυστερήσει τη ροή του αγώνα, είναι ΜΑΓΚΙΑ του και μόνο που το σκέφτηκε. Να πονάς και να σκέφτεσαι να μπεις πάλι γιατί μέχρι να δώσεις το περιβραχιόνιο και να βγεις θα κερδίσεις χρόνο. Ούτε οπαδός δεν θα το σκεφτότανε.

Δυστυχώς, όπως είπαμε, είναι άνθρωπος. “Έπεσε” και επειδή είναι μαχητής θα “ξανασηκωθεί”. Περαστικά ΨΥΧΑΡΑ!!!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News