ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το μυστήριο με Στιλ και της... επιτακτικής μεταγραφής!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το μυστήριο με Στιλ και της... επιτακτικής μεταγραφής!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το μυστήριο με Στιλ και της... επιτακτικής μεταγραφής!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Μια από τις πιο παράδοξες ιστορίες του φετινού καλοκαιριού για τον Παναθηναϊκό ήταν η απόκτηση του Νίκου Γιανακόπουλου από τον Πανιώνιο. Διότι οι “πράσινοι” προχώρησαν σε αυτή τη μεταγραφή εκτός προγραμματισμού!

Θυμίζω ότι βάσει του σχεδιασμού που είχε βγει προς τα έξω στις αρχές του καλοκαιριού, πλην των παικτών που αποκτήθηκαν, ο Γιάννης Αναστασίου είχε ζητήσει και έναν επιθετικό ως μπακ απ του Μπεργκ, που δεν ήρθε ποτέ.

Αντ’ αυτού δαπανήθηκε ένα σημαντικό ποσό για την απόκτηση του Γιαννακόπουλου, αλλά και του πιτσιρικά Ευαγγέλου από τον Πανιώνιο.

Σε αυτή τη φάση το θέμα μας είναι ο Γιαννακόπουλος, ο οποίος είναι ο 5ος τερματοφύλακας στο ρόστερ του “τριφυλλιού” (όχι στην ιεραρχία, αλλά στον αριθμό), μαζί με τους Στιλ, Κοτσόλη και τους πιτσιρικάδες Κότσαρη, Ταμπάκη και Αναγνωστόπουλο.

Ο προβληματισμός για τη θέση του τερματοφύλακα άρχισε μετά τον τραυματισμό του Στιλ στη μέση. Το παράδοξο της ιστορίας είναι ότι ο Άγγλος τερμαροφύλακας είχε ανάλογο πρόβλημα πέρσι, αλλά με σωστή διαχείριση και αποθεραπεία είχε παίξει σε 37 παιχνίδια!

Ας δούμε λοιπόν τα γεγονότα και κυρίως τη χρονική αλληλουχία:

O Στιλ δεν αγωνίστηκε στο φιλικό πρόβα τζενεράλε με την Ουντινέζε στη Λεωφόρο στις 22 Ιουλίου, όπου ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 2-1, σ’ ένα παιχνίδι όπου έγινε μεγάλη κουβέντα για την κατάσταση του Στέφανου Κοτσόλη και εάν μπορεί να σηκώσει το βάρος του βασικού!

Προσοχή την κουβέντα δεν την προκάλεσε τόσο ο κόσμος όσο οι ίδιοι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού και έτσι προέκυψαν τα ρεπορτάζ περί αναζήτησης τερματοφύλακα…

Έτσι στις 25 Ιουλίου, πριν από τα παιχνίδια με την Μπριζ και χωρίς φυσικά να έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη, αποκτήθηκε ο Νίκος Γιαννακόπουλος από τον Πανιώνιο…

Ο Άγγλος δεν ήταν ετοιμοπόλεμος, σύμφωνα με το “επίσημο” ρεπορτάζ, ούτε στα παιχνίδια με την Μπριζ, στα οποία αγωνίστηκε ο Κοτσόλης, ενώ επανήλθε στους αγώνες με την Καμπάλα.

Το παράδοξο της ιστορίας είναι ότι ο ίδιος ο Στιλ στις 13 Αυγούστου με δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι της NOVA είχε δηλώσει ότι ήταν έτοιμος για το φιλικό με την Ουντινέζε! Δηλαδή για το παιχνίδι που έγινε στις 22 Ιουλίου, πριν από τους αγώνες με την Μπριζ και πριν παρθεί η απόφαση για την απόκτηση του Γιαννακόπουλου!

Θυμίζω τις δηλώσεις του Λουκ Στιλ στην κάμερα της NOVA, μετά το φιλικό με τη Ρεαλ Σοσιεδάδ: «Αισθάνομαι πολύ καλά. Λίγο πριν από το φιλικό παιχνίδι με την Ουντινέζε ήμουν έτοιμος, όμως ήμουν στον πάγκο, ενώ δεν αγωνίστηκα στα μεγάλα παιχνίδια με την Μπριζ. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν, τα έχω αφήσει πίσω και αισθάνομαι πάρα πολύ καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος. Αν και χάσαμε 3-0, αισθάνομαι χαρούμενος που κράτησα το μηδέν στο διάστημα που αγωνίστηκα και είναι σαν να έχω κάνει ένα βήμα μπροστά. Σκέφτομαι θετικά και “πεθαίνω” για να ξαναπαίξω».

Ο Στιλ είναι πλέον βασικός και αναντικατάστατος, ο Κοτσόλης παγκίτης και ο Γιαννακόπουλος για τον οποίον δόθηκε μάχη και φυσικά χρήμα από τα ταμεία της ΠΑΕ, στην εξέδρα, αφού ήταν εκτός αποστολής και στα δύο ματς του Πρωταθλήματος με Παναιτωλικό και Καλλονή!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πηγή: Sportit

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News