Αυτά ζητάει ο Αναστασίου

Αυτά ζητάει ο Αναστασίου

Πάντα απαιτητικός, ο Γιάννης Αναστασίου ζητάει το καλύτερο από τους παίκτες του και επιμένει σε καθημερινή βάση στις λεπτομέρειες. Ο προπονητής του Τριφυλλιού σταμάτησε αρκετές φορές το προπονητικό δίτερμα για να κάνει τις παρατηρήσεις του στους παίκτες του Παναθηναϊκού και η λέξη που ακούστηκε πιο πολύ από τον τεχνικό των Πράσινων ήταν η “αυτοσυγκέντρωση”.



(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Επιθυμία του Γιάννη Αναστασίου είναι να γίνονται με ταχύτητα οι πάσες και όταν σε κάποια στιγμή του διτέρματος, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είδε ποδοσφαιριστή του να δίνει …χλιαρά τη μπάλα, φώναξε: “Δεν θα το ξαναπώ. Πάντα με ταχύτητα οι πάσες. Γρήγορο ποδόσφαιρο. Μην δίνετε τη δυνατότητα στον αντίπαλο να διεκδικήσει τη μπάλα”. Παράλληλα ο Αναστασίου ζητούσε από τους αμυντικούς του να πιέζουν όσο περισσότερο μπορούν τον αντίπαλο και είπε κάποια στιγμή: “Πρέπει να είστε κοντά στον αντίπαλο, να προβλέπετε την επόμενη κίνηση του και να μην δίνετε χώρο”.

Το δίτερμα ήταν σαν …προσομοίωση αγώνα και ο Αναστασίου δούλεψε με τους ποδοσφαιριστές του πάνω σε διάφορα σενάρια, όπως τι πρέπει να κάνουν όταν πιέζει ο αντίπαλος και πως θα φύγει η μπάλα από τη μεγάλη περιοχή, πως οφείλουν να πρεσάρουν σε όλο το μήκος του γηπέδου, τον τρόπο που θα κάνουν γρήγορη αντεπίθεση κτλ.

Στο τέλος της προπόνησης, ο προπονητής των Πράσινων μάζεψε τους παίκτες του σε μια πλευρά του γηπέδου και τους ξαναμίλησε.

“Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται αυτοπεποίθηση και αυτοσυγκέντρωση σε όλες μας τις αποφάσεις. Έχουμε ποιότητα και αν θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι μας. Να πιστεύουμε στους εαυτούς μας και στους συμπαίκτες μας”, ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του τεχνικού του Τριφυλλιού.



(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News