Ανησυχία για Εσιέν

Ανησυχία για Εσιέν

Οι μέρες στο Όστερμπεκ της Ολλανδίας κυλούν χωρίς ο Μάικλ Εσιέν να έχει μπει σε μια ολοκληρωμένη προπόνηση, κάτι που αυξάνει την ανησυχία για το βαθμό ετοιμότητάς του στα κρίσιμα παιχνίδια των προκριματικών του Champions League.



(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο Γκανέζος άσος είναι το μεγάλο όνομα, η μεγάλη μεταγραφή, αυτός που καλείται να κάνει τη διαφορά φέτος. Προκύπτει από την καριέρα του και φυσικά από το συμβόλαιο που του προσέφερε ο Παναθηναϊκός. Ηγεμονικό συμβόλαιο για την εποχή, το κορυφαίο έως τώρα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Από την πρώτη μέρα κατέστη σαφές ότι ο Εσιέν θα κάνει ειδικό πρόγραμμα. Αρχικώς γιατί είχε ενοχλήσεις στον προσαγωγό από παλαιό πρόβλημα που είχε αντιμετωπίσει. Ακολούθως γιατί διαπιστώθηκε ότι χρειάζεται να κάνει πολλή δουλειά μόνος του για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Οι προπονήσεις του Παναθηναϊκού είναι απαιτητικές και ο Εσιέν στην παρούσα φάση δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Ή για την ακρίβεια θα πρέπει να «χτυπήσει κόκκινο» για να τα καταφέρει, κάτι το οποίο προφανώς και δεν υπάρχει ανάγκη να συμβεί γιατί ελλοχεύει κίνδυνος τραυματισμού.

Άλλωστε ο Εσιέν είναι εκτός αγωνιστικού ρυθμού σχεδόν τέσσερις μήνες. Τελευταία συμμετοχή του καταγράφεται στις 21 Μαρτίου αλλά ήταν μόλις για τρία λεπτά. Ουσιαστική αγωνιστική παρουσία έχει να καταγράψει από τις 16 Μαρτίου!

Τι κάνει καθημερινά ο Εσιέν στην Ολλανδία; Συμμετέχει στην προθέρμανση, κάνει ασκήσεις που έχουν σχέση με ανοίγματα και σπριντ και στη συνέχεια αναλαμβάνουν οι φυσιοθεραπευτές του Παναθηναϊκού να τον γυμνάσουν με κάποιες ασκήσεις. Στα ανοίγματα και στα σπριντ φαίνεται ότι ο Γκανέζος απέχει από τους υπόλοιπους. Και γιατί είναι ακόμα πιο βαρύς από το επιθυμητό και γιατί δεν πρέπει να «τεντώσει».

Ο Γιάννης Αναστασίου ήταν ξεκάθαρος για τον προγραμματισμό χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. «Κάνει το πρόγραμμα του και μέχρι στιγμής ανταποκρίνεται όπως θέλουμε γιατί δείχνει μεγάλη διάθεση και επαγγελματισμό. Θέλουμε να είναι έτοιμος να παίξει για κάποιο διάστημα στο πρώτο παιχνίδι μας στα προκριματικά».

Ο Έλληνας τεχνικός προσωρινά χτίζει εξ ανάγκης την ομάδα δίχως τον Εσιέν. Για πόσο καιρό θα συμβαίνει αυτό; Ο Εσιέν θα πάρει λογικά κάποιο χρόνο συμμετοχής στα τελευταία χρονικά φιλικά που θα γίνουν μετά την επιστροφή της ομάδας από την Ολλανδία. Εφόσον συμβεί αυτό, τότε ο στόχος των 45 ποιοτικών λεπτών στο πρώτο ματς των προκριματικών θα επιτευχθεί. Χρόνος υπάρχει. Τρεις εβδομάδες γεμάτες.



(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

sdna.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News