Τι άρεσε στον Αναστασίου

Τι άρεσε στον Αναστασίου

Ο Γιάννης Αναστασίου με δηλώσεις του στην κάμερα του novasports εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο φιλικό με τον Άγιαξ.



(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο Γιάννης Αναστασίου με δηλώσεις του στην κάμερα του novasports εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο φιλικό με τον Άγιαξ. Παρά την ήττα από την ομάδα του Άμστερνταμ, ο τεχνικός των «πράσινων» είδε αρκετά θετικά στοιχεία από τους ποδοσφαιριστές του.

«Είχαμε θα έλεγα μια πάρα πολύ καλή εικόνα, δεδομένου ότι έχουμε προπονηθεί αρκετά σκληρά τις τελευταίες μέρες και ειδικά αυτή την εβδομάδα. Ξέραμε ότι θα’ ταν δύσκολο, αλλά το σημαντικό είναι ότι κρατήσαμε την οργάνωση, είχαμε οργάνωση στο παιχνίδι μας, είχαμε υπομονή, είχαμε πειθαρχία, το κυριότερο και ουσιαστικά μπορώ να πω ότι ο Άγιαξ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά χωρίς να δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες», δήλωσε αρχικά ο τεχνικός του «τριφυλλιού».

Στη συνέχεια μίλησε για τη διαφορετική προσέγγιση στα δυο ημίχρονα. «Δώσαμε μεγάλη έμφαση στο πρώτο ημίχρονο να έχουμε καλή αμυντική συμπεριφορά και τα καταφέραμε αρκετά καλά. Στο δεύτερο ημίχρονο δώσαμε μεγαλύτερη έμφαση στο επιθετικό κομμάτι, ρισκάραμε πιο πολύ, παίξαμε και τολμήσαμε να παίξουμε ένας έναντιον ενός συχνά. Η ομάδα έδειξε πως έχει τα τρεξίματα, τη φυσική κατάσταση και την υποδομή».

Για το 4-2-2-2 που δουλεύει στην προετοιμασία, ανέφερε: «Το πλάνο αυτή τη βδομάδα και την προηγούμενη είχε δουλειά στο 4-2-2-2. Τις επόμενες εβδομάδες θα δουλέψουμε κάποιο άλλο σύστημα, με τους καινούριους παίκτες που έρχονται στην ομάδα για να προσαρμοστούν στο πως παίζουμε. Έπρεπε να πάμε βάσει πλάνου, καθώς οι προπονήσεις και το πρόγραμμα είχε σχεδιαστεί. Εμείς έχουμε σαν χαρακτηριστικό πως μπορούμε ανά πάσα στιγμή να αλλάζουμε την τακτική μας. Θέλουμε να μεταδώσουμε τη γνώση και την ικανότητα στα νέα παιδιά, να ανταποκρίνονται. Σαν ομάδα ξέρουμε ποιο σύστημα μας αρμόζει, αλλά πρέπει να προσαρμοζόμαστε παίζοντας και τέτοια δυνατά φιλικά υψηλού επιπέδου».

Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως από την προετοιμασία κρατάει το «δέσιμο» των νέων παικτών με την ομάδα και τη σωστή δουλειά που έγινε. «Μένει το γεγονός ότι οι νέοι παίκτες έδεσαν γρήγορα με την ομάδα κι έχουν γίνει ένα. Δουλέψαμε σε καλές συνθήκες, αρκετά σκληρά. Αυτή και η επόμενη εβδομάδα θα είναι οι πιο σκληρές της προετοιμασίας. Είναι επίπονες και για τα παιδιά αλλά έτσι πρέπει, για να είμαστε έτοιμοι τέλος Ιουλίου στα προκριματικά. Κρατάμε το καλό κλίμα, τη διάθεση που δείχνουν τα παιδιά και συνεχίζουμε».



(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News