Το σύστημα και τα πρόσωπα με Μπριζ! (ΦΩΤΟ)

Το σύστημα και τα πρόσωπα με Μπριζ! (ΦΩΤΟ)


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αν και στη διάρκεια της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία, ο τεχνικός του «τριφυλλιού», δούλεψε πολύ στο 4-2-2-2 φαίνεται πως αυτό το σύστημα θα μπει στο… περιθώριο τουλάχιστον για τα προκριματικά του Champions League.

Και στο φιλικό, άλλωστε, που έδωσε ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ, δεν είχε ιδιαίτερα αποτελέσματα αυτή η διάταξη και έτσι ο Αναστασίου άρχισε τόσο στις προπονήσεις όσο και στα φιλικά να αλλάζει διάταξη και να επιστρέφει στο γνώριμο 4-3-2-1 αρχικά αλλά και στο 4-3-1-2 που δοκίμασε στη Λιβαδειά κι έδειξε… να πηγαίνει στο «τριφύλλι».

Με δεδομένο πως η διάταξη θα είναι αυτά, για να μην είναι αδύναμος ο άξονας απέναντι στο ποδόσφαιρο κυριαρχίας που θέλει να παίξει η Μπριζ, κάτι που θέλει όμως κι ο Παναθηναϊκός, θεωρείται βέβαιο πως ο Αναστασίου θα «φορτώσει» τα χαφ. Και θα το κάνει με ποδοσφαιριστές εργαλεία που θα δώσουν τόσο τρεξίματα όσο και παραγωγή φάσεων. Από εκεί και πέρα, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που υπάρχουν και τους απόντες (σίγουρα ο Εσιέν, λογικά δεν προλαβαίνει ο Νάνο και οι Κλωναρίδης, Τελάντερ είναι πίσω από τους υπόλοιπους), τα πρόσωπα έχουν «κλειδώσει».

Όλα δείχνουν πως ο Παναθηναϊκός θα πάει σε ένα 4-3-1-2 με τον Στιλ κάτω από τα δοκάρια και τον Πράνιτς σε ρόλο αριστερού μπακ, θέση που δοκιμάστηκε στο πολύ δυνατό φιλικό με τον Άγιαξ. Δεξί μπακ θα είναι ο Βέμερ που έχει δώσει καλά δείγματα γραφής, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι αυτό των Ταυλαρίδη και Σάντσεθ, με τον Ισπανό να παίζει ένα ημίχρονο στη Λιβαδειά και να ετοιμάζεται για πρόβα τζενεράλε με την Ουντινέζε.

Αμυντικός χαφ, δεδομένης της κατάστασης του Εσιέν, θα είναι ο Τάσος Λαγός. Μπροστά του σε ρόλο εσωτερικών χαφ θα είναι οι Λουντ και Ζέκα. Ο πρώτος κέρδισε με την παρουσία του στην προετοιμασία και τα φιλικά τη θέση στο αρχικό σχήμα. Από εκεί και πέρα, παίζεται η θέση πίσω από τα φορ μεταξύ των Νίνη και Πέτριτς, με τον Κροάτη να έχει ελαφρύ προβάδισμα στην παρούσα φάση. Το επιθετικό δίδυμο των Καρέλη – Μπεργκ δεν θα αλλάξει, εκτός απροόπτου, με τον Καλτσά να αποτελεί την πρώτη εναλλακτική!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Onsports.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News