"Θα τον οδηγήσει στο έβδομο"

«Θα τον οδηγήσει στο έβδομο ο Καλάθης»!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});



Ο ρεπόρτερ των Μέμφις Γκρίζλις για την ιστοσελίδα «BealeStreetBears.com», Μπεν Πάρκερ που είχε ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της μεταγραφής του Καλάθη στον Παναθηναϊκό, έγραψε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ» για τα στοιχεία που αποκόμισε και βελτίωσε από το NBA o Ελληνοαμερικανός γκαρντ και τα βάζει στις… αποσκευές του στο ταξίδι του για την Αθήνα και τον Παναθηναϊκό. 

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΠΕΝ ΠΑΡΚΕΡ*

Ο Νικ Καλάθης, που πέρασε τα τελευταία δύο χρόνια στο NBAμε τους Μέμφις Γκρίζλις υπέγραψε ένα ιδιαίτερα παχυλό συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών με τον Παναθηναϊκό.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ελληνοαμερικανός θα παίξει στον Παναθηναϊκό. Πριν έρθει στο NBAκαι στο Μέμφις είχε παίξει στους πράσινους από το 2009 ως το 2012, βοηθώντας τους να κατακτήσουν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2011.
Σκοπός αυτού του άρθρου μου στην εφημερίδα ΠΡΑΣΙΝΗ είναι να εξηγήσω τι θα φέρει ο Νικ Καλάθης στον Παναθηναϊκό μετά από τα δύο του χρόνια στους Γκρίζλις. Ο λόγος που γράφω εγώ αυτό το άρθρο είναι γιατί καλύπτω το ρεπορτάζ των Μέμφις Γκρίζλις για την ιστοσελίδα «BealeStreetBears.com» και έχω παρακολουθήσει τον παίκτη από κοντά κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Μέμφις. Έχω πολύ καλή αίσθηση του τι μπορεί να φέρει στο… τραπέζι και γιατί είναι μία εξαιρετική προσθήκη στον Παναθηναϊκό!
Πολυδιάστατο γκαρντ.

Αρχικά, το πρώτο πράγμα που θα φέρει ο Καλάθης στον Παναθηναϊκό είναι το εξαιρετικό του παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ανά 36 λεπτά παιχνιδιού με τους Γκρίζλις την περασμένη χρονιά, ο Καλάθης είχε 10,4 πόντου, 4,6 ριμπάουντς και 6,3 ασίστ και 2,7 κλεψίματα μέσο όρο! Τα ποσοστά ευστοχίας του δεν ήταν μεν πολύ καλά, αλλά ήταν ικανός να συνεισφέρει σε πολλά άλλα σημεία του παιχνιδιού εκτός από
το σκοράρισμα. Έκανε πολύ καλή δουλειά στο να φτιάχνει παιχνίδι για τους υπόλοιπους, ενώ ταυτόχρονα πολύ καλή άμυνα.

Φοβερό δίδυμο με Διαμαντίδη. Το δεύτερο πράγμα που φέρνει ο Καλάθης είναι η αναβάθμιση στη θέση «2» για τον Παναθηναϊκό. Την τελευταία χρονιά, εκτός του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός δεν είχε ένα pointguard που να μπορούσε να δημιουργεί επιθετικά με τέτοια συνέπεια. Ο Διαμαντίδης είχε φέτος έναν σταθερό μέσο όρο σταθερά 8 πόντων και 5,9 ασίστ ανά παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, αλλά κανένας ενώ στην ομάδα δεν μπορούσε να ξεπεράσει τις 3 ασίστ μέσο όρο ανά παιχνίδι! Με τον Νικ Καλάθη τώρα στο ρόστερ, ο Παναθηναϊκός θα έχει δύο πραγματικά πολύ καλούς χειριστές στο γήπεδο, που θα κάνουν την επιθετική ροή του Παναθηναϊκού πολύ πιο ομαλή από την περασμένη σεζόν.

Πολύ πιο έμπειρος μετά το NBA
Το τρίτο πλεονέκτημα της μεταγραφής Καλάθη, είναι η εμπειρία του από playoffs. Στους Μέμφις έπαιξε σε κάποια πραγματικά πολύ σημαντικά παιχνίδια των playoffs. Ήταν το αμέσως επόμενο pointguardπίσω από τον Μάικ Κόνλεϊ, που είναι ένα από τα καλύτερα pointguardsτου NBAκαι ένας από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες των playoffs. Σίγουρα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά στα δύσκολα περσινά παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ, στα playoffsτης Ευρωλίγκας.
Θα τον οδηγήσει στην κορυφή!

Κλείνοντας, μία πιο γενική άποψη για την μεταγραφή του Καλάθη είναι πως ο παίκτης αποτελεί μία εξαιρετική προσθήκη για τον Παναθηναϊκό γιατί παίζει εξίσου καλά και στις δύο πλευρές του γηπέδου, σε άμυνα κι επίθεση, προσφέροντας μία αισθητή βελτίωση στα guardsτου Παναθηναϊκού και περισσότερη εμπειρία στην ομάδα λόγω των παραστάσεων που έχει από τα playoffsτου NBA. Αναμφισβήτητα, δε θα μου έκανε καμία εντύπωση αν ο Καλάθης οδηγούσε τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας του 2016, φέρνοντας το έβδομο ευρωπαϊκό στην ομάδα».


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News