Αφαίρεση βαθμών στον ΟΣΦΠ και όχι μόνο!

Αφαίρεση βαθμών στον ΟΣΦΠ και όχι μόνο!

[ads]

Μόνο τυχαία δεν έκανε ο Γιάννης Αλαφούζος τη δήλωση ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στα δικαστήρια, στο περιθώριο της παρουσίασης του Αντρέα Στραματσόνι.

[ads]

Και η μετάφραση των λεγομένων του, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, έχει πολύ «ζουμί».

Σύμφωνα, λοιπόν, με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και το νομικό του επιτελείο, θεωρούν βέβαιο ότι θα υπάρξει (εντός της τρέχουσας σεζόν) τιμωρία τόσο του Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο και της ΠΑΕ Ολυμπιακός!

Η βεβαιότητα αυτή πηγάζει από το γεγονός ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα η δικογραφία που αφορά στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προβλέπεται να «φύγει» από τα χέρια του ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη και να διαβιβαστεί σε εισαγγελέα εφετών, ο οποίος σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να υποβάλει πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο για το ποιοι θα ποια πρόσωπα θα παραπεμφθούν σε δίκη για την εν λόγω υπόθεση.

Στον Παναθηναϊκό εκφράζουν μεγάλη βεβαιότητα ότι στο στάδιο αυτό, θα επιληφθεί πλέον και η αθλητική δικαιοσύνη που από το καλοκαίρι έχει στελεχωθεί με τακτικούς δικαστές.

Από αυτή την εξέλιξη, στο στρατόπεδο των «πρασίνων» αναμένουν ότι θα υπάρξουν σοβαρές ανακατατάξεις στη βαθμολογία του πρωταθλήματος και αλλαγές στην κορυφή της, καθώς θεωρούν βέβαιο ότι θα υπάρξει τιμωρία του Ολυμπιακού που θα είναι αφαίρεση βαθμών, το λιγότερο! Και λόγω της εμπλοκής του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός αλλά και της ομάδας σε υποθέσεις στημένων αγώνων.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση αυτή, 35 πρόσωπα αντιμετωπίζουν (κατά περίπτωση) κατηγορίες για σύσταση, διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία-δωροληψία, απάτη, απόπειρα εκβίασης, έκρηξη κ.α., μεταξύ των οποίων προσώπων βρίσκονται υψηλόβαθμα πρώην και νυν στελέχη της ΕΠΟ, διαιτητές, πρόεδροι ΠΑΕ Super League, μέλη πειθαρχικών επιτροπών, ποδοσφαιριστές, προπονητές κλπ.

Μεταξύ άλλων, ο ανακριτής διαφθοράς έχει εντάξει στην δικογραφία καταθέσεις για το ματς Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 (6/1/2013) και Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1 (4/2/2015).

Η απόφαση για το ποια φυσικά πρόσωπα θα παραπεμφθούν σε δίκη αναμένεται να ληφθεί από τη δικαιοσύνη εντός της τρεχούσης ποδοσφαιρικής σεζόν, εξ ου και η επίμαχη δήλωση του προέδρου του Παναθηναϊκού.

sdna.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News