«Να μην δεχθεί γκολ η ομάδα»

«Να μην δεχθεί γκολ η ομάδα»

«Να μην δεχθεί γκολ η ομάδα»


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο Στράτος Αποστολάκης λίγες ώρες πριν την σέντρα της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Μπριζ, σχολιάζει τις επιλογές του Γιάννη Αναστασίου και τονίζει πως το «κλειδί» θα είναι το μηδέν στην άμυνα.

Ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού», μιλώντας στο ΣΠΟΡ FM 94,6, έκανε το σχόλιο του για την πιθανή ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Γιάννης Αναστασίου και αναφέρθηκε στην χημεία που θα πρέπει να βγει η άμυνα.

Παράλληλα, ο Στράτος Αποστολάκης έκανε μία αναφορά στον Σωτήρη Νίνη και στην Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την αλλαγή που ετοιμάζει ο Αναστασίου στο σύστημα του Παναθηναϊκού στο σημερινό ματς με την Μπριζ
«Είναι πολύ πιθανό η αλλαγή στο σύστημα έχει να κάνει με τα συμπεράσματά του από τα προηγούμενα παιχνίδια. Για αυτό θέλει να πάει σε πιο σφιχτό σχήμα με τον Κουτρουμπή ή με δύο αμυντικά χαφ, για να μην δεχθεί γκολ η ομάδα του. Νομίζω ότι η επιλογή στα πρόσωπα θα είναι πιο προσεκτική, πιο αμυντικογενής για να μην δεχθεί γκολ η ομάδα.

Αυτό θα είναι το ζήτημα για τον Παναθηναϊκό. Επειδή ο Κουτρουμπής τα πήγε πολύ καλά, δείχνει να έχει τη θέση και να παίξει εκείνος. Από ό,τι διαβάζω από το ρεπορτάζ η γενική εικόνα είναι πως αμυντικά η ομάδα είναι ευάλωτη. Ο Ανατασίου προσπαθεί να “μπαλώσει” το πρόβλημα αυτό που υπάρχει στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Ο Λαγός και ο Κουτρουμπής είναι χρόνια στην ομάδα και ξέρουν από σημαντικούς αγώνες. Πρέπει να πάει καλά η ομάδα για να δυναμώσει οικονομικά».

Για το δίδυμο Σάντσεθ – Ταυλαρίδη
«Είναι έμπειροι παίκτες, όμως φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία της ομάδας στα φιλικά. Αν είναι θέμα προσώπων, ο χρόνος θα είναι σημαντικός για να δέσουν μεταξύ τους οι στόπερ και ο Βέμερ με την υπόλοιπη ομάδα. Δεν μπορείς να κάνεις πειραματισμούς απέναντι σε μία ομάδα που είναι επικίνδυνη. Πρώτα από όλα πρέπει να θωρακίσει την άμυνα για να μην δεχθεί γκολ, αφού εκεί έδειξε αδυναμία ομάδα στα προηγούμενα ματς.

Ο Πράνιτς και ο Ταυλαρίδης είναι ιδιαίτερα έμπειροι παίκτες και δεν χρειάζονται συστάσεις, έχουν παραστάσεις από ευρωπαϊκά ματς. Για εμένα ερωτηματικό είναι ο Σάντσεθ και ο Βέμερ. Και οι δύο προέρχονται από δύο ανεπτυγμένα πρωταθλήματα. Το θέμα είναι να συνηθίσουν την τακτική του Αναστασίου. Έγιναν πολλές αλλαγές στο πρόσφατο φιλικό με την Ουντινέζε.

Ο Σάντσεθ είναι πολύ καλός παίκτης. Είναι σημαντικός παράγοντας αυτό. Το πόσο γρήγορα θα δέσει με τον Ταυλαρίδη, πόσο θα είναι καλός στο ένας εναντίον ενός, κάτι που ξεχώριζε ο Σίλντενφελντ. Είναι καλός παίκτης και πρέπει να του έχουμε εμπιστοσύνη. Δεν μπορώ όμως να σχηματίσω άποψη από ένα και μόνο φιλικό».

Για την εικόνα της Μπριζ σε σχέση με την Ουντινέζε
«Η Μπριζ είναι πιο αδύναμη ομάδα από την Ουντινέζε και στον τομέα της τακτικής και γενικότερα. Θα ανοιχτεί πιο πολύ σε σχέση με τους Ιταλούς. Το πρόβλημα προέκυψε μετά τον τραυματισμό του Εσιέν. Στο κέντρο θα κριθεί το παιχνίδι. Αν ο Κουτρουμπής ή ο Λαγός είναι καλά, τότε θα έχει τον έλεγχο του αγώνα. Μπροστά η ομάδα είναι καλά και δημιουργεί φάσεις».

Για τη στάση που πρέπει να έχει ο κόσμος
«Ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή. Ο κόσμος έχει σταθεί στην ομάδα. Ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί πως ο προπονητής και οι παίκτες θα διαχειριστούν το παιχνίδι. Με βάση τα δεδομένα αυτά θα έρθει και το αποτέλεσμα της ομάδας»

Για την επιστροφή του Σωτήρη Νίνη με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: 

«Την άποψη που είχε όλος ο κόσμος για τον Νίνη, την ίδια είχα και εγώ. Νόμιζα ότι θα σταματήσει το ποδόσφαιρο. Έδειχνε να έχει αδειάσει πολύ νωρίς. Νομίζω ότι αυτή η θέληση που του έλειπε δείχνει πως την επανακτά. Αν το κάνει μόνος του για να σώσει την καριέρα του και όλα τα επακόλουθα, τότε θα φανεί στο μέλλον. Αν το καταφέρει από σήμερα, θα είναι πολύ καλό για όλους. Νόμιζα ότι ο Νίνης είχε τελειώσει».

Για την Εθνική ομάδα και την πτώση της:
«Χάθηκε όλη η δομή που υπήρχε στην ομάδα. Όλο αυτό που είχε χτιστεί, φύσηξε ο άνεμος και το σκόρπισε. Δεν μπορούμε να πούμε ποιος φταίει για αυτό. Πάμε στο μηδέν και πρέπει να χτίσουμε κάτι καλό. Και υπό το μηδέν να είσαι, θα υπάρχει μεταξύ τους διχόνοια. “Το κάνεις εσύ καλά;”, “το κάνω εγώ καλά;”. Υπάρχει μεταξύ τους μία δυσαρμονία και ξεκινάμε από το μηδέν με κάποια πρόσωπα. Πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες μεταξύ τους για να φτιάξουν το κλίμα, κάτι που είχαν οι προηγούμενες ομάδες. Και εμείς όταν δεν είχαμε τις επιτυχίες, είχαμε καλύτερο πρόσωπο από τη σημερινή ομάδα.

Τα παιδιά που έχουν και ταλέντο πρέπει να το μεταφέρουν και στους καινούργιους. Ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης ή ο Ζαγοράκης δεν είναι προπονητής, αυτοί που είναι αποδεκτοί από τους άλλους πρέπει να ηγηθούν της προσπάθειας για να είμαστε έτοιμοι στα προκριματικά του Μουντιάλ. Εκεί είμαστε φαβορί για την πρώτη και τη δεύτερη θέση και να προκριθεί η ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρέπει να αλλάξουν την κατάσταση για το δικό τους καλό και το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν πρέπει να ψάξουμε αν φταίει ο Καραγκούνης ή ο Γκιρτζίκης. Αυτό είναι για τους δημοσιογράφους και δεν θα μείνει την επόμενη μέρα».


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News