Οι πιθανότητες πρόκρισης του Παναθηναϊκού!

Οι πιθανότητες πρόκρισης του Παναθηναϊκού!

Οι πιθανότητες πρόκρισης του Παναθηναϊκού!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Τρομερή η παράδοση του Παναθηναϊκού σε εκτός έδρας παιχνίδια προκριματικής φάσης, κρατώντας το αήττητο στο 66,6% των αγώνων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων σπουδαίων νικών!

Λίγες ημέρες απομένουν για την αναμέτρηση που θα κρίνει το μέλλον του «τριφυλλιού» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Σύμμαχος της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου αποτελεί δεδομένα το 2-1 του πρώτου ματς στη Λεωφόρο, ειδικά κάτω από τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Σύμφωνα με το προ ολίγων ημερών θέμα της εφημερίδας «Η Πράσινη», ‘ενας ακόμα, ίσως και μεγαλύτερος σύμμαχος για τους «πράσινους» είναι η τρομερή παράδοση που έχει χτίσει ο… Panathinaikos την τελευταία 20ετία σε εκτός έδρας αναμετρήσεις για τις προκριματικές φάσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Είτε δηλαδή μιλάμε για ματς του Champions League, είτε για ματς του Europa League (Κυπέλλου UEFA παλιότερα).

Ήταν ήδη γνωστό σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, πως ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες μακριά από τη χώρα μας και φυσικά τα περισσότερα διπλά σε φάση ομίλων ή και πιο προχωρημένα στάδια ευρωπαϊκών διοργανώσεων (προημιτελικά, ημιτελικά).

Είναι λογικό, οπότε, στις προκριματικές φάσεις να κάνει… πάρτι σε κάθε μεριά της Ευρώπης. Τα τελευταία 20 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από τη σεζόν 1995-96, όταν και έφτασε μέχρι τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, οι «πράσινοι» έχουν δώσει 21 παιχνίδια μακριά από την έδρα τους και τα ποσοστά επιτυχίας τους είναι εκπληκτικά. Στα 14 από αυτά, δηλαδή στο 66% των αγώνων, έχουν επιστρέψει αήττητοι στην Ελλάδα.
Οι πιθανότητες, λοιπόν, για ένα αποτέλεσμα (νίκη ή ισοπαλία) που θα δώσει το δικαίωμα στο «τριφύλλι» να πανηγυρίσει μια σπουδαία πρόκριση επί της Κλαμπ Μπριζ στα play offs του Champions League είναι ακόμα περισσότερες λόγω της ευνοϊκής παράδοσης που διατηρεί ο Παναθηναϊκός.

Σύνολο από τα εκτός έδρας παιχνίδια του τριφυλλιού την τελευταία 20ετία:
Ματς: 21 – Νίκες: 8 – Ισοπαλίες: 6 – Ήττες: 7


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News