Νέντοβιτς: Ο Βόβορας και ο... δάσκαλος Πιτίνο

Αρμάνι - Παναθηναϊκός: Η κριτική των πρασίνων

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς αναφέρθηκε στους στόχους του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ επισημαίνοντας πως οι πράσινοι στοχεύουν σε πρωτάθλημα, κύπελλο και πλέι οφ. Παράλληλα, αναφέρθηκε στους Γιώργο Βόβορα και Ρικ Πιτίνο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νέντοβιτς:

Για το αν στο Παναθηναϊκό βρήκε τον πραγματικό του εαυτό: “Δεν ξέρω αν όντως έχω βρει τον πραγματικό μου εαυτό. Νομίζω ότι ο χρόνος θα το δείξει, αλλά είναι σίγουρο ότι ήθελα ένα περιβάλλον στο οποίο θα ένιωθα σημαντικός, όπου θα ήμουν ο ηγέτης και ο παίκτης που θα βασιζόταν κάποιος. Κανείς δεν μου το έδωσε ως τώρα, στον Παναθηναϊκό έδειξα ότι το αξίζω όμως. Ήρθα με τη σωστή νοοτροπία και ήμουν φυσικά έτοιμος και κατά κάποιο τρόπο “έπιασα” την ευκαιρία”.

Για την αποχώρηση του Βόβορα: “Ο κόουτς Βόβορας είχε μεγάλη εμπιστοσύνη σε μένα και είναι κάτι που το κέρδισα με την παρουσία μου. Στην προετοιμασία, έβαλα τον εαυτό μου στη θέση του ηγέτη, έπαιζα κάθε παιχνίδι σαν να ήταν το πιο σημαντικό της σεζόν και κάπως έτσι έδειξα σε όλους τον τρόπο που πρέπει να προχωρήσουμε. Είναι επίσης αλήθεια ότι πολλές μπάλες πηγαίνουν σε μένα, μου άρεσε το γεγονός ότι έχει πολλές διαφορετικές ιδέες και συχνά μας έδειχνε αρκετά πράγματα κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, τα οποία όταν τα κάναμε κερδίζαμε. Είναι λεπτομερής, τελειομανής και τακτικός. Είχε έναν εξαιρετικό δάσκαλο, τον Ρικ Πιτίνο, και φαίνεται ότι πήρε πολλά πράγματα από αυτόν”.

Για το εντυπωσιακό ποσοστό του στα τρίποντα: “Προσπαθώ να μην δώσω τόσο μεγάλη προσοχή στα στατιστικά στοιχεία, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις όπως απέναντι στη Μακάμπι όταν σημείωσα 39 πόντους. Το γεγονός είναι ότι έχω ένα καλό ποσοστό στο τρίποντο, που νομίζω ότι είναι το καλύτερο στην καριέρα μου, είναι ο προϊόν της αυτοπεποίθησης. Δουλεύω σε αυτό το πλάνο κάθε μέρα, από διάφορες καταστάσεις και το αποτέλεσμα φαίνεται”.

 

Για ότι σουτάρει βγαίνοντας από τα σκριν: “Μου αρέσει που το παρατήρησες. Αυτοί ο τρόπος για να σκοράρω είναι αρκετά δύσκολος. Στο παρελθόν δεν είχα συμπαίκτες που να μπορούν να μου κάνουν καλά σκριν και ήταν κάτι που εξήγησα στους συμπαίκτες μου όταν ήρθε. Μετά από ένα καλό σκριν ή εγώ ή εκείνοι θα είναι αμακάριστοι”.

Για το πως έφτασε σε αυτή τη βελτίωση: “Έχω δουλέψει πολύ πνευματικά, είμαι κάπως πιο σταθερός και σίγουρα είναι κάτι που έρχεται με την εμπειρία. Ήρθα με τη σωστή νοοτροπία, για να δείξω σε όλους ότι είμαι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στο πρωτάθλημα και αυτός είναι σίγουρα ο λόγος για τα ποιοτικά παιχνίδια. Δούλεψα μόνος μου φυσικά και είμαι επίσης ευγνώμων για τους ανθρώπους που συνεργάστηκαν μαζί μου στην  προετοιμασία, οι οποίοι ήταν πολύ σημαντικοί για μένα σε αυτήν την περίοδο που δεν υπήρχε μπάσκετ. Είμαι ευτυχής που άρχισα να δουλεύω με τον Τόντορ Γκάλιτς. Είναι φυσιοθεραπευτής και προπονητής που συνεργάζεται με μεγάλο αριθμό εθνικών ομάδων μας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το να δουλεύω μαζί του με βοήθησε να είμαι υγιής και να μπορώ να παίζω συνεχώς, γιατί οι ικανότητές μου στο μπάσκετ δεν αμφισβητήθηκαν ποτέ”.

Για το αν ο Παναθηναϊκός είναι ίδιος στη μετά Ζέλικο Ομπράντοβιτς εποχή: “Μπορείτε να νιώσετε την πίεση ακόμα και τώρα. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμών οπαδών δίπλα στην ομάδα. Κάθε φορά που βγαίνω στο δρόμο, οι άνθρωποι με σταματούν, ειδικά τώρα που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν παιχνίδια, κάπως έτσι όλοι είναι πρόθυμοι για μπάσκετ και νίκες. Είναι πιο ρεαλιστικοί φέτος επειδή γνωρίζουν ότι ο προϋπολογισμός δεν είναι τόσο μεγάλος όσο τις προηγούμενες εποχές. ότι υπάρχει μια φάση ανασυγκρότησης και είναι πραγματικά μια μεγάλη υποστήριξη για εμάς. Οι Αθηναίοι είναι υπέροχοι και παθιασμένοι όταν πρόκειται για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Όποτε με συναντούν, βγάζουν φωτογραφίες και σε υποστηρίζουν και είναι πραγματικά καταπληκτικό πόσο αγαπούν το μπάσκετ”.

 

Για τους στόχους του φετινού Παναθηναϊκού: “Να κερδίζουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο στην Ελλάδα. Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε τεθεί καν θέμα για αυτό. Και όσον αφορά την Ευρωλίγκα, όλοι θα θέλαμε να μπούμε στην οχτάδα και στα play offs. Νομίζω ότι αυτό θα ήταν υπέροχο. Θα μας κοίταζαν με μεγαλύτερο σεβασμό από ό,τι τώρα”.

Για το αν έχει σταματήσει να σκέφτεται το ΝΒΑ: “Νομίζω ότι το NBA δεν σταμάτησε ποτέ να είναι το όνειρό μου. Πόσο ρεαλιστικό είναι, δεν είμαι σίγουρος. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, αλλά ελπίζω ότι μία μέρα μετά από δουλειά μπορεί η τύχη να μου “χαμογελάσει” και να επιστρέψω στο ΝΒΑ. Αν και για να είμαστε ρεαλιστές κάτι τέτοιο προς το παρόν είναι πολύ δύσκολο”.

Για τους 39 πόντους κόντρα στη Μακάμπι: “Τίποτα δεν έδειξε κάτι τέτοιο, ήμουν ακόμα λίγο επιφυλακτικός γιατί ταξιδεύαμε την ημέρα του παιχνιδιού και πήγαμε κατευθείαν από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο, χωρίς προπόνηση και χαλάρωμα στο γήπεδο. Έχω μια καλή αίσθηση στο Τελ Αβίβ, μου αρέσει αυτή η ατμόσφαιρα εκεί και το γήπεδο. Όλα πήγαν τέλεια, ήμουν υπομονετικός στην αρχή, οι συμπαίκτες μου με έπαιξαν όμορφα και οι ψηλοί έκαναν καλά μπλοκ. Δεν υπήρχε κόπωση, είχα την αίσθηση ότι μπορούσα να σκοράρω όποτε ήθελα. Μετά από αυτό, η Μακάμπι προσαρμόστηκε λίγο και με μάρκαραν δύο, οπότε στο τέλος του τέταρτου δεκαλέπτου έπρεπε να δώσω την μπάλα δύο ή τρεις φορές. Υπέροχο συναίσθημα, μετά από κάθε καλάθι, το στεφάνι είναι λες και μεγαλώνει και φαίνεται πολύ εύκολο”.

 

Για το αμυντικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού: “Ναι, έχουμε πολλά προβλήματα στην άμυνα. Όλες οι ομάδες στην Ευρωλίγκα είναι πολύ υψηλής ποιότητας και έχουν εξαιρετική ατομική ποιότητα, οπότε σε κάθε αγώνα πρέπει να έχεις 100% συγκέντρωση και να παίξεις τουλάχιστον 35 λεπτά στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο για να έχεις οποιαδήποτε πιθανότητα να κερδίσεις και να διατηρήσεις τον αντίπαλο κάτω από 75 πόντους. Δουλεύουμε σε αυτό, γνωρίζουμε ότι χωρίς άμυνα δεν υπάρχει επιτυχία, η οποία μπορεί να φανεί στα αποτελέσματα”.

Για τις γλώσσες που μιλάει: “Μιλάω πέντε γλώσσες και είμαι πολύ ταλαντούχος γσε αυτό, αλλά τα ελληνικά είναι εξαιρετικά δύσκολα. Νομίζω ότι αν απλά άκουγα τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου δεν θα υπήρχε καμία ευκαιρία να μάθω ελληνικά, για παράδειγμα έμαθα ισπανικά έτσι. Θα χρειαζόμουν μαθήματα, αλλά επειδή δεν υπάρχει χρόνος σε αυτό το πρόγραμμα, δύσκολα θα το μάθω ποτέ. 

Για τον τρόπο με τον οποίο σουτάρει: “Ειλικρινά, δεν διόρθωσα τη μηχανική του σουτ. Με την εμπειρία έρχονται μερικές νέες ιδέες και κατά κάποιο τρόπο γίνεται ευκολότερο να δημιουργηθεί αυτός ο χώρος για να σουτάρεις. Νομίζω ότι κινούμαι πολύ καλύτερα πριν από στο σουτ, για να κάνω καλύτερες κινήσεις και όταν έχω τη μπάλα στα χέρια μου, επιτίθεμαι στον παίκτη ένας προς ένας πολύ καλύτερα για να δημιουργήσω αυτόν τον χώρο για το σουτ. Με την εμπειρία και το πόσες φορές σουτάρεις τα ποσοστά αυξάνοντα”.

Για τη φιλία του με τον Ντέγιαν Στάνκοβιτς: “Αγαπώ το ποδόσφαιρο. Παρακολουθώ όσο περισσότερο μπορώ και βλέπω τον Ερυθρό Αστέρα στο Europa League. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφεραν να προκριθούν στην επόμενη φάση. Γνώρισα τον Ντέγιαν Στάνκοβιτς πριν από μερικά χρόνια στο Βελιγράδι, μετά από αυτό συνεχίσαμε να κάνουμε παρέα στο Μιλάνο και είμαστε σε τακτική επαφή”.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News