Νέα πρόκληση από την Ευρωλίγκα - «Πληρωμένη» απάντηση και «πράσινη» νίκη

Νέα πρόκληση από την Ευρωλίγκα - «Πληρωμένη» απάντηση και «πράσινη» νίκη

Σε νέα πρόκληση προχώρησε η Ευρωλίγκα, ωστόσο η διοίκηση του Παναθηναϊκού με τις κατάλληλες κινήσεις έφτασε στη… νίκη!

Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωλίγκα σκέφτηκε το… απίθανο. Να ορίσει τα εξ αναβολής παιχνίδια του τριφυλλιού Δευτέρα και Τρίτη, δηλαδή στα… καπάκια, ωστόσο οι πράσινοι προχώρησαν σε μία πανέξυπνη κίνηση και τους «βγήκε».

Διαβάστε τι αποκαλύπτει η ιστοσελίδα sdna.gr:

«Προκειμένου η Euroleague να χωρέσει τα παιχνίδια μέχρι τις 8 Απριλίου, σκέφτηκε την εξής πατέντα: Να στείλει τον Παναθηναϊκό στην Ρωσία και να παίξει τους αγώνες διαδοχικά, Δευτέρα και Τρίτη. Ο Παναθηναϊκός απέρριψε κάθε τέτοια συζήτηση για δύο λόγους: Ο ένας ήταν ότι ουσιαστικά θα έστελνε μήνυμα πως αγνοεί την ελληνική λίγκα για να παίξει στην Euroleague και ο δέυτερος ότι θα έθετε σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των παικτών με δύο παιχνίδια μέσα σε 24 ώρες.

Η απάντηση της ομάδας δεν έπεισε αρχικά την Euroleague και έτσι ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε μία κίνηση που όλοι την είδαν, αλλά λίγοι την κατάλαβαν. Δήλωσε 22άδα στην Euroleague. Aνάμεσα στους παίκτες που εμφανίζονται σήμερα στο ρόστερ της ομάδας βρίσκονται και έξι έφηβοι: Οι Ιωάννης και Νεοκλής Αβδάλας, ο Αλέξανδρος Γιαννόπουλος, ο Μανώλης Δήμου, ο Βαγγέλης Πατάς και ο Αντώνης Σιγάλας.

Στο πρώτο ματς, αυτό με την Ζενίτ, δεν θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής, αφού δηλώθηκαν μετά την αρχική ημερομηνία του αγώνα, ο οποίος, θυμίζουμε, εντάσσεται στην 6η αγωνιστική της Regular Season. Στο δεύτερο όμως, με την ΤΣΣΚΑ, θα μπορούσαν να αγωνιστούν κανονικά. Απαραίτητη υποσημείωση: Ο Μάριο Χεζόνια δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε κανένα από τα δύο παιχνίδια.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι περισσότερο από αυτό. Ο Τάκης έστειλε το μήνυμα στον Τζόρντι με την δήλωση του ρόστερ, οπότε ο Μπερτομέου είχε πλέον την καυτή πατάτα στα χέρια του. Ή θα όριζε τα παιχνίδια με τρόπο που θα έδειχνε σεβασμό στους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης ή όλα τα κανάλια της ηπείρου θα έδειχναν μία εικόνα που δεν θα τιμούσε και ιδιαίτερα την Euroleague.

Και στο τέλος, με σωστή συνεννόηση και συνεργασία, βρέθηκε η λύση. Το «παραθυράκι» στους κανονισμούς, που υπήρχε πριν ξεκινήσει η διοργάνωση, ανέφερε ξεκάθαρα πως δύναται να επιμηκυνθεί κατά μία εβδομάδα η λήξη της Regular Season σε περίπτωση που υπάρχουν αναβολές.

Έτσι, τα ματς του Παναθηναϊκού ορίστηκαν μετά την λήξη της Regular Season. Και με ένα ταξιδι θα καταφέρει να βγάλει και τις δύο υποχρεώσεις, με σωστές συνθήκες διεξαγωγής για όλους».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News