Νέα καθυστέρηση για Βοτανικό - Πότε θα ολοκληρωθεί η δημοπράτηση

Βοτανικός: Ξένες εταιρίες για  το γήπεδο!

Θα καθυστερήσει λίγες μέρες η ολοκλήρωση της δημοπράτησης για το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Όπως γράφει ο Βασίλης Βέργης στο SDNA:

«Αρχικά επρόκειτο να ολοκληρωθεί η κατάθεση των φακέλων των υποψήφιων κατασκευαστικών εταιρειών για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό στις 13 Δεκεμβρίου. Λίγες ημέρες νωρίτερα σας ενημερώσαμε ότι υπήρξαν αιτήματα εταιρειών στο Δήμο Αθηναίων για παράταση ενός μήνα λόγω συγκεκριμένων θεμάτων. Παράταση που η δημοτική αρχή έκρινε ότι έπρεπε να δοθεί «για το καλό του έργου».

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας είχε οριοθετηθεί για τις 13 Ιανουαρίου όμως αναζητώντας τις λεπτομέρειες του ρεπορτάζ βρεθήκαμε προ εκπλήξεως. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού πρέπει να κάνουν υπομονή λίγο ακόμα, συγκεκριμένα έως τις 27 Ιανουαρίου, αφού αυτή τελικά είναι η καταλυτική ημερομηνία για την κατάθεση των υποψήφιων φακέλων που θα οδηγήσει στην ανάδοχο εταιρεία η οποία θα κατασκευάσει το γήπεδο.

Ο λόγος; Η αβλεψία, η κωλυσιεργία, η γκάφα αν προτιμάτε του Υπουργείου Υποδομών, η οποία πηγαίνει πίσω όλους τους διαγωνισμούς όχι μόνο εκείνον του γηπέδου.

Όμως μας ενημέρωσαν αρμόδιες πηγές, η μη ανανέωση της ισχύς των εργοληπτικών πτυχίων (έληξε στις 31/12/2022) δεν επιτρέπει στις εταιρείες να καταθέσουν τους φακέλους τους.

Το θέμα αναμένεται να διευθετηθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας με σχετική τροπολογία που θα κατατεθεί από το αρμόδιο Υπουργείο στη Βουλή και έτσι ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης υπέγραψε την παράταση για την ολοκλήρωση της δημοπράτησης του γηπέδου στις 27 Ιανουαρίου.

Εκείνη η Παρασκευή είναι η «D-Day» στην οποία οι υποψήφιοι ανάδοχοι θα καταθέσουν τους φακέλους και εν συνεχεία θα επιλεγεί η κατασκευάστρια εταιρεία που θα κάνει πραγματικότητα το όνειρο των φίλων του τριφυλλιού. Με δυο λόγια, δύο εβδομάδες υπομονή ακόμα…»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News