ΝΑΙΙΙΙΙΙ - «Πανηγύρισε» στην παράταση ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!

ΝΑΙΙΙΙΙΙ - «Πανηγύρισε» στην παράταση ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!

Με ΣΟΥΠΕΡ Ντέρικ Ουίλιαμς που έβαλε το καλάθι του αγώνα στην παράταση ο Παναθηναϊκός «δάγκωσε» την αγαπημένη του Μπολόνια (88-85) στο ΟΑΚΑ. Φοβερή εμφάνιση από Λι, Μπέικον και Ουόλτερς!

Η πρώτη διακοπή του αγώνα βρήκε τον Παναθηναϊκό στο -5 από τη Μπολόνια (6-11) και τον Γ. Καλαϊτζάκη να αποσύρεται από το παρκέ με 2 φάουλ. Ο Ντάνιελ Χάκετ ξεκίνησε «ζεστός» για τους Ιταλούς με 8 πόντους, ενώ κέρδισε και ένα σημαντικό φάουλ πάνω στον Ουίλιαμς.

Το Τριφύλλι συνέχισε να «πελαγώνει» σε άμυνα και επίθεση με την Μπολόνια να πηγαίνει στην ασφάλεια του 6-15. Το επιμέρους σκορ πήγε στο 1-14 από εκπληκτική ασίστ του Τεόντοσιτς και εύκολο καλάθι του Οτζελέγκε (6-17). Από τρίποντο του Λι ο Παναθηναϊκός φώναξε πως είναι ζωντανός στο ματς (12-19), αν και αυτό ήταν στο ξεκίνημά του. Οι διαιτητές «έπνιξαν» τρεις βολές στον Μποχωρίδη και ο Παναθηναϊκός έχασε ξανά την επαφή του στο σκορ (12-21).

Οι «πράσινοι» έβγαλαν αντίδραση με τον Λι και πάλι, αλλά ο Οτζελέγκε «τιμώρησε» πάλι με τρίποντο στο πρώτο διάστημα της β’ περιόδου (17-27). Τετράποντο του Μπέικον αναπτέρωσε το ηθικό του Παναθηναϊκού που ξεκίνησε με 1/11 δίποντα στο παιχνίδι. Το Τριφύλλι έκανε ένα 7-0 με καλάθι-φάουλ του Γκουντάιτις.

Η διαφορά πήγε στο καλάθι με τον Ουίλιαμς να προσφέρει 2 εύκολους πόντους (30-32), όμως η άμυνα στη συνέχεια δεν βγήκε, χάθηκε το ριμπάουντ και ο Λούντμπεργκ ευστόχησε για τρεις (30-35). Με καλύτερη συμπεριφορά στην τελευταία επίθεση η ομάδα του Ράντονιτς πήγε στο -3 στα αποδυτήρια για το ημίχρονο (38-41).

Στο τρανζίσιον ο Μπέικον συνεργάστηκε με τον Ουίλιαμς και ο τελευταίος κάρφωσε με δύναμη για την πρώτη καλή στιγμή άμυνας – επίθεση του Παναθηναϊκού στο ματς. Ο Οτζελέγκε κάνει «πάρτι» στο ΟΑΚΑ (45-53) κρατώντας σε θέση ισχύος στη Μπολόνια. Από εξαιρετικό κλέψιμο του Ουόλτερς ο Ουίλιαμς πήρε ριμπάουντ από άστοχο τρίποντο του Λι και πέτυχε καλάθι και φάουλ (53-55).

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκό έβαλε σούπερ τρίποντο προσπέρασης στο σκορ (56-55) με τον Σκαριόλο να καλεί τάιμ άουτ. Τρίποντα των Λι και Ουίλιαμς απογείωσαν τον Παναθηναϊκό (62-55) με συνολικό επιμέρους σκορ 17-2. Οι διαιτητές τιμώρησαν τον Ράντονιτς με τεχνική ποινή και έκοψαν το μομέντουμ του Τριφυλλιού. Παρόλα αυτά, ο Ουίλιαμς βρήκε και πάλι τη λύση με μακρινό σουτ στην εκνοή του χρόνου για το τέλος της γ’ περιόδου (67-62).

Ο Ράντονιτς πήρε τη μεγάλη απόφαση να βγάλει για 2 λεπτά τον Ουόλτερς – 4 φάουλ (περνώντας τον Καλαϊτζάκη) και ο Παναθηναϊκός δέχθηκε 5 πόντους (74-73) προς το φινάλε του αγώνα. Αδιανόητο τρίποντο του Τεόντοσιτς ήρθε τη χειρότερη στιγμή για τον Παναθηναϊκό (74-76). Ο Λι ισοφάρισε με διείσδυση και λέι απ (76-76) με τη Μπολόνια να διαθέτει 11 δευτερόλεπτα για την επίθεσή της. Ο Τεόντοσιτς αστόχησε στο τρίποντο, ενώ ο Λι στο τελευταίο δευτερόλεπτο για λίγο δε βρήκε στόχο σε ένα full court σουτ για να πάει το ματς στην παράταση.

Ο Χάκετ με τρίποντο έκανε το 80-83 στο τελευταίο λεπτό, όμως, ο Μπέικον βρήκε απάντηση με καλάθι και φάουλ (83-83). Ο Λούντμπεργκ με γρήγορη επίθεση και ατομική προσπάθεια έστειλε τη Μπολόνια στο 83-85, όμως, ο Ουίλιαμς «εκτέλεσε» για τρεις (86-85).

ΝΑΙΙΙΙΙΙ - «Πανηγύρισε» στην παράταση ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!

Τα σκορ: 12-21, 38-41, 67-62, 76-76, παράταση: 88-85

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News