ΝΑΙΙΙΙΙ - Buzzer beater ο Σπόραρ, «διπλό» ο Παναθηναϊκός!

ΝΑΙΙΙΙΙ - Buzzer beater ο Σπόραρ, «διπλό» ο Παναθηναϊκός!

Ο Σπόραρ με πέναλτι στο 90+3 έκανε το 1-0 στους Ζωσιμάδες και έδωσε τρίποντο – χρυσάφι στον Παναθηναϊκό!

Η πρώτη στιγμή για τον Παναθηναϊκό σημειώθηκε στα 30 δευτερόλεπτα με τον Χουανκάρ να σημειώνει τελική δίχως να ανησυχήσει τον Τσιντώτα. Στο 3′ ο Βέρμπιτς υποχρέωσε τον Έλληνα τερματοφύλακα στην πρώτη του απόκρουση στο ματς σε ένα χλιαρό σουτ εντός της περιοχής. Μισό λεπτό αργότερα, ο ΠΑΣ Γιάννινα παραλίγο να βάλει αυτογκόλ, αλλά διόρθωσε την κατάσταση ο Τσιντώτας που «ζεστάθηκε» από νωρίς.

Ο Καραχάλιος πάτησε άθελά του τον Βέρμπιτς στην κοιλιά που γλίστρησε στην περιοχή του ΠΑΣ κατά την προώθησή του. Οι «πράσινοι» έκρυψαν την μπάλα με Ιωαννίδη – Μπερνάρ στο 14′, ο Κουρμπέλης δεν σούταρε με τη μία από πλεονεκτική θέση και έκανε παράβαση – φάουλ.

Από απίθανο τακουνάκι του Ιωαννίδη ο Μπερνάρ βρήκε τον χρόνο και τον χώρο για να «εκτελέσει», αλλά η μπάλα πήρε ύψος και έφυγε άουτ. Από επέλαση του Παλάσιος και ωραίο σπάσιμο της μπάλας ο Βραζιλιάνος άσος του Τριφυλλιού προσπάθησε και πάλι να «απειλήσει», η μπάλα βρήκε στο χέρι του Εραμούσπε με διαιτητή και VAR να θεωρούν πως είναι κολλημένο στο σώμα του. «Κεραυνός» του Πέρεθ στο 28′ βρήκε και πάλι σε σώμα αμυντικού.

Από τα δεξιά ο Βαγιαννίδης έκανε ντρίμπλα «τούνελ» στο 30′, σούταρε με όλη του τη δύναμη με τον Τσιντώτα να διώχνει σε κόρνερ. Ένα λεπτό μετά, ο Βέρμπιτς άφησε την μπάλα να περάσει στα αριστερά, ο Χουάνκαρ τελείωσε τη φάση με το κακό του πόδι, το δεξί και σπαταλήθηκε μοναδική ευκαιρία για το 0-1 στην αναμέτρηση.

Από ωραία κάθετη μεταβίβαση του Κουρμπέλη ο Ιωαννίδης πραγματοποίησε την πρώτη του τελική προσπάθεια στο 51′ , όμως, ο πρώην πορτιέρο της ΑΕΚ «απάντησε» για 4η φορά στο ματς. Στο 58′ ο Βέρμπιτς βγήκε από το παιχνίδι για την είσοδο του Σπόραρ με τον Γιοβάνοβιτς να εφαρμόζει το σύστημα 4-4-1-1. Το Τριφύλλι έβγαλε επίθεση με μεγάλη ένταση, σέντρα-σουτ του Χουάνκαρ έβγαλε με τα ακροδάκτυλα σε κόρνερ ο Τσιντώτας.

Παραλίγο να πάθει έμφραγμα ο Παναθηναϊκός στο 66′ με τον Σένκεφελντ να γλιστράει και τον Μπαλάν να στέλνει στο τετ α τετ με τον Μπρινιόλι την μπάλα στο δοκάρι. Από σέντρα του Χουάνκαρ ο Ιωαννίδης έχασε αμαρκάριστος τον έλεγχο της μπάλας στο 71′ σε καλή θέση για γκολ. Στο 75′ ο Γιοβάνοβιτς άλλαξε άλλους δύο παίκτες, οι Τσόκαϊ και Πούχατς πέρασαν στις θέσεις των Πέρεθ και Χουάνκαρ.

Από εκτέλεση κόρνερ ο Κουρμπέλης έπιασε μια επικίνδυνη κεφαλιά στο 80′ δίχως να βρει εστία. Προσπάθεια του Τσίνο κατέληξε αρκετά άουτ στη συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε φάουλ σχεδόν στην γραμμή της περιοχής του ΠΑΣ, ο Μπερνάρ επέλεξε έξυπνα να σουτάρει στην κλειστή γωνία του Τσιντώτα, όμως, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 90+3 ο Κουρμπέλης κέρδισε πέναλτι, ο Σπόραρ ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 1-0 στα Γιάννενα!

ΠΑΣ Γιάννινα (Αθανάσιος Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα, Τζίνο, Μορέιρα, Παμλίδης, Μπαλάν

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουανκάρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης, Μπερνάρ, Παλάσιος, Βέρμπιτς, Ιωαννίδης

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News