Να βοηθήσουν οι μεταγραφές

Ο ρόλος Καρνέζη και Εμποκού στις μεταγραφές Νιάς και Ενγκμπαγκοτό

Αν ο Σανκαρέ κι ο Νιάς δικαιολογήσουν τα καλά λόγια που ακούγονται γι αυτούς γίνεται εύκολα κατανοητό ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να «κλειδώσει» ακόμα καλύτερα την άμυνά του.

Αν ο Σανκαρέ κι ο Νιάς δικαιολογήσουν τα καλά λόγια που ακούγονται γι αυτούς γίνεται εύκολα κατανοητό ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να «κλειδώσει» ακόμα καλύτερα την άμυνά του.

Οι Αφρικανοί κουμπώνουν σε σχήματα που μπορούν να παράξουν πολύ physical άμυνα και να περιορίσουν αισθητά τους χώρους στο «κουτί» του Διούδη, ενώ παράλληλα δίνουν στον Παναθηναϊκό καλύτερους χρόνους στις αμυντικές αλληλοκαλύψεις.

Ο Παναθηναϊκός το 2021 είναι αρκετά διαβασμένος κι ο τρόπος που διαχειρίζεται τα παιχνίδια του είναι ενδεικτικός.

Εικόνα ομάδας που ξέρει τι θέλει και που να κατευθύνει το ματς μέσα από την γερή σε όλα τα επίπεδα (φορμαρισμένος πορτιέρο, χρόνοι, ετοιμότητα/διάβασμα, συγκέντρωση) άμυνα του.

Ο Μπόλονι είχε ως στόχο να μην αφήσει ελεύθερα σουτ κι ευκαιρίες στους «κάθετους» παίκτες των αντιπάλων, ώστε η επίθεση τους να μην πατήσει γερά με το καλημέρα.

Με εξαίρεση τον Άρη που δημιούργησε στον προπονητή κάμποσα καρδιοχτύπια, 15 λεπτά υπεροχής του Απόλλωνα στη Ριζούπολη κι άλλα 20 του Βόλου στη Μαγνησία, όλα τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν με τους αντιπάλους να έχουν μπάλα στην κατοχή τους, χωρίς όμως να χάσουν κραυγαλέες ευκαιρίες. Τα χαφ των πρασίνων προσπάθησαν πολύ να μείνουν μπροστά από τους επιθετικούς μέσους των αντιπάλων, αλλά ούτε ο Μαουρίσιο, ούτε ο Βέλεθ είναι εξπέρ σε αυτό τον τομέα στον οποίο έρχονται να προσφέρουν έξτρα «πόντους» οι νεοφερμένοι.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News