Να συνεχίσει την παράδοση ο Μαντζούκας

Μαντζούκας: Η συνέχεια και ο Παναθηναϊκός... πρωταθλητισμού

Ο Παναθηναϊκός έχει παράδοση να αναδεικνύει εφήβους.

Μπορεί πολλοί να στέκονται στον Χαραλαμπόπουλο, τον Λούντζη, τον Κόνιαρη, τον Διαμαντάκο που πέρασαν και δεν ακούμπησαν, όμως θα έπρεπε να στεκόμαστε και στις περιπτώσεις Αλβέρτη, Οικονόμου, Φώτση, Παπαγιάννη.

Ο 16χρονος «Φράνκι» κι ο 18χρονος Νικόλας πέρασαν πολλά μέχρι να αξιωθούν να νιώσουν κορυφαίοι όλων, το τριφύλλι τους πίστεψε και τους ανέδειξε σε δύσκολες εποχές όταν οι τίτλοι πήγαιναν στο λιμάνι.

Το καλοκαίρι του 1997, την ημέρα που ο Παναθηναϊκός υπέγραφε τον Φάνη Χριστοδούλου και συμφωνούσε με τον Κώστα Παταβούκα, ανακοίνωνε και ένα 16χρονο από τον Ηλυσιακό. Ήταν ο Αντώνης Φώτσης … που τότε έπαιζε ακόμη πλέι-μέικερ και θα γινόταν επίσης ένα από τα πιο μεγάλα ονόματα στην ιστορία του κλαμπ, με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να αναλαμβάνει επιτυχώς την…διαπαιδαγώγησή του.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης φόρεσε τα πράσινα στα 17 του, του πήρε λίγο χρόνο να προσαρμοστεί μετά από χαμένους μήνες στο ΝΒΑ και φέτος είναι από τους πιο κυριαρχικούς ψηλούς στην Ευρωλίγκα και δεν είναι ακόμα ούτε 23 ετών!

Πως θα εξελιχθεί η περίπτωση Μαντζούκα;

Ποιος μπορεί να βάλει στοίχημα;

Tο παιδί έχει δυνατότητες (είναι το μεγαλύτερο ταλέντο της σύγχρονης γενιάς) αλλά κανείς δεν γνωρίζει από τώρα τις συγκυρίες που θα διαμορφωθούν ώστε να βρει χώρο και χρόνο σε μια ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός, που παίζει στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης και οι απαιτήσεις είναι πάντα στο…Θεό. Οι προδιαγραφές του, πάντως, είναι για τοπ πράγματα…

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News