Να πάρει ξανά το «χρίσμα» ο Σένκεφελντ!

Κοντά στο να «δέσει» Σένκεφελντ ο Παναθηναϊκός - Τα ποσά της πρότασης

Όλοι επικεντρωνόμαστε στην αδυναμία του Παναθηναϊκού να βγάλει αυτοματισμούς μπροστά, μα έχουμε την εντύπωση πως τους Ισπανούς πρέπει να τους προβληματίζει το…τρέμουλο της αμυντικής γραμμής κάθε φορά που ο αντίπαλος πλησιάζει τα καρέ του Διούδη.

Ένας λόγος που ο περσινός…αχταρμάς του Γιώργου Δώνη βελτιώθηκε με το έμπα του 2020 ήταν γιατί η παρουσία του Μπαρτ Σένκεφελντ κι η χημεία του με Πούγγουρα, Ινσούα, Γιόχανσον αποτέλεσε σημείο υπεροχής. Έχοντας ήσυχο το κεφάλι του με τα μετόπισθεν ο κόουτς είχε την πολυτέλεια να πηγαίνει τα ματς στο ρυθμό που ήθελε και μπορούσαν να του προσφέρουν τα (όποια) προσόντα των μέσων του, έχοντας πάντα “τιμονιέρη” τον Γκάγιας Ζαχίντ.

Η δυνατή και έξυπνη άμυνα των πρασίνων με επικεφαλής τον Ολλανδό σε κάμποσα παιχνίδια στραγγάλισε και κατάπιε αμάσητα κάμποσα “σκληρά” αντράκια με ιδιαίτερο αγωνιστικό στυλ, τύπου Ακπομ, Ολιβέιρα, Λιβάγια, Σβιντέρσκι. Αν έρθει βελτίωση πίσω, προφανώς ο Ντάνι Πογιάτος θα δει τη μπάλα να πηγαίνει με πιο safe προϋποθέσεις στους μεσοεπιθετικούς του, προκειμένου αυτοί να πάρουν το τιμόνι για τα καλά.

Στον τελευταίο τίτλο που κατέκτησε το τριφύλλι ο Γκόρντον Σίντενφελντ έδινε υπεροχή στη θέση ”5” που χάριζε αυτοπεποίθηση κι ασφάλεια στα δύσκολα, αυτό επέτρεψε στον Μάρκους Μπεργκ να πάρει το λάβαρο του σημαιοφόρου. Σήμερα από το ρόστερ δεν λείπουν οι προσωπικότητες, σαφώς δεν μιλάμε για περσόνες διαμετρήματος ενός Τζιμπρίλ ή εντός Ζιλμπέρτο, αλλά ακόμα κι εκείνοι που βρίσκονται στα χαμηλότερα ράφια επιδραστικότητας έχουν μπλοκάρει.

Τι καλύτερο από το να βγει μπροστά ένας παλιός, σε ρόλο ψυχολογικού ηγέτη με ατσαλένια…balls όπως ο περσινός Μπαρτ που μέσα σε λίγους μήνες εξελίχθηκε σε παίκτη-σύμβολο; Το θέμα είναι να γίνει η αρχή και να ξεκολλήσει το μυαλό αρκετών, αφού σε πρωτιές δεν γίνεται να φτάσεις με διακριθέντα τον ταλαντούχο στόπερ.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News