Να παίξει στη θέση του για να μην «καεί» ο Μπουζούκης

Να παίξει στη θέση του για να μην «καεί» ο Μπουζούκης

Οι αρνητές της αξίας του Γιάννη Μπουζούκη λένε ότι δεν σκοράρει πολύ, δεν έχει δύναμη, δεν μπορεί να παίξει εξτρέμ και δεν έχει δουλέψει με το κορμί του μυϊκά.

Μάλλον υπάρχει μια σύγχυση σχετικά με τον πραγματικό ρόλο του νεαρού στο γήπεδο.

Ο βραχύσωμος χαφ πρέπει να παίζει λίγο πιο μπροστά από το καθαρό εξάρι, λειτουργώντας ως πλέι μέικερ από χαμηλά χωρίς να είναι απαραίτητο η συνεισφορά του να μεταφράζεται σε τέρματα.

Αρκεί να δημιουργεί με την ποιοτική του πρώτη πάσα προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί ορθολογικά η ομάδα, κάτι που λείπει πολύ.

Είναι δεδομένο πως αν βρει σε συνεχόμενα παιχνίδια το ρόλο που του ταιριάζει ο Γιάννης έχει τα στοιχεία που θα του επιτρέψουν εκτός από το να βελτιώσει την ανάπτυξη των πρασίνων να αποκτήσει και προσωπικά στατιστικά. Αυτό που χρειάζεται είναι να πάρει το ρόλο που του αναλογεί σύμφωνα με τα προσόντα του σε συνεχόμενα παιχνίδια.

Αν σταματήσει να χρησιμοποιείται σε θέσεις που δεν γίνεται να προσφέρει είναι δεδομένο πως τη μπάλα που χρειάζεται για να κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα την ξέρει. Στο ποδόσφαιρο η προσφορά κάθε ποδοσφαιριστή σε μεγάλο ποσοστό είναι συνυφασμένη με τα προσόντα του.

Ο Μπουζούκης δεν γίνεται να κάνει διαφορά παίζοντας πλάγια, δεν έχει μεγάλο διασκελισμό. Βασίζεται περισσότερο στη δημιουργία παρά στην ντρίπλα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ακολουθήσει την κίνηση επιθετικογενών μπακ.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News