Να μην γίνει... δεύτερος Στραματσόνι ο Ρόκα

Να μην γίνει... δεύτερος Στραματσόνι ο Ρόκα

Τα αποτελέσματα σε φιλικά-επίσημα είναι απογοητευτικά και κάνουν τον οργανισμό να κοιταχτεί στον καθρέφτη μιας κι έχει επέλθει ξεγύμνωμα.

Η μεγάλη “βουτιά” στην απόδοση απέναντι σε μέτριους-προς κακούς-αντιπάλους τους έχει πικράνει όλους. Ουδείς περίμενε σε αυτή τη φάση της σεζόν “τεσσάρες” και μαγικό ποδόσφαιρο, μα τουλάχιστον ανέμεναν καλύτερο ρυθμό, περισσότερες πρωτοβουλίες από ποδοσφαιριστές που τα βασικά του σπορ τα γνωρίζουν άριστα.

Αντί αυτών παρατηρούμε έναν ανιαρό κι ανούσιο Παναθηναϊκό που αντικρύζαμε και πέρσι επί Γιώργου Δώνη ο οποίος νωρίτερα είχε ανάψει το πράσινο φως για να πραγματοποιηθεί μια από τις πιο αποτυχημένες περιόδους μεταγραφών στην ιστορία του Συλλόγου.

Όταν στην πορεία οι διάφοροι Μπεκ, Κολοβοί, Δώνηδες, Κολοβέτσιοι βρήκαν κάποιο ρυθμό, κάπως τσούλησαν, σε σημείο σήμερα πολλοί να τους νοσταλγούν!!Υποτίθεται ότι ο Τσάβι Ρόκα πήρε αυξημένο μπάτζετ κι απεριόριστες ελευθερίες για να ανεβάσει το status γι αυτό ο θυμός περισσεύει πρωτίστως για εκείνον, με τον ιδιοκτήτη να είναι δυσαρεστημένος αλλά (ακόμα) να κάνει υπομονή. Ο Παναθηναϊκός (συγκριτικά με την Κύπρο) μπορεί να γίνει για τον Ισπανό τεχνικό διευθυντή το απόλυτο ”Ελ Ντοράντο”.

Για κάθε φιλόδοξο ποδοσφαιράνθρωπο ανεξαρτήτου εθνικότητας αποτελεί μέγιστη πρόκληση να συνδεθεί το όνομά του με την αναγέννηση της ομάδας.

Η αναβάπτιση του brand οριοθετείται με κριτήρια όπως η οργάνωση, η σωστή λειτουργία, το ποιοτικό επίπεδο του κλαμπ σε όλες τις βαθμίδες ανταγωνισμού από την κορυφή μέχρι τα τσικό.

Για χρόνια οι Ισπανοί είχαν ξεφύγει σε όλα τα επίπεδα, σε βαθμό που δικαιούνταν τον τίτλο του ευρωπαϊκού ΝΒΑ με κάμποσες dream team να στοιβάζονται στην ιβηρική και τους ανθρώπους της να αντιμετωπίζονται με σεβασμό σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

Στον Παναθηναϊκό γοητεύτηκαν από την δουλειά του Ρόκα στην Κύπρο ζητώντας του σε πρώτη φάση να αναβαθμίσει το ρόστερ ώστε να ξεφύγει από τη μιζέρια των τελευταίων ετών όπου κατά κανόνα η ομάδα αγωνιζόταν σε άδεια γήπεδα. Αν τελικά η υπομονή σωθεί γρήγορα ο τύπος θα στηθεί στον τοίχο συγκρινόμενος με τον …γίγαντα Αντρέα Στραματσόνι ως οι σύγχρονοι καταστροφείς του Παναθηναϊκού αφού και στους δύο δόθηκαν πολλά με απώτερο σκοπό να επιστρέψουν περισσότερα πίσω. Ο Ιταλός απέτυχε εμφατικά. Περιμένουμε να δούμε την μοίρα του Ρόκα…

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News