Να λυθεί το -χρόνια τώρα- πρόβλημα του Παναθηναϊκού

Να λυθεί το -χρόνια τώρα- πρόβλημα του Παναθηναϊκού

Σε τι ρυθμό πρέπει να πηγαίνει τα παιχνίδια του ο Εξάστερος; Οι πρωταθλητές έδειξαν στα φιλικά ότι τα καταφέρνουν καλύτερα σε γρήγορο τέμπο.

Με τον Πιερ Τζάκσον στο κουμάντο οι πράσινοι δείχνουν να αλλάζουν στυλ, αλλά για να πάρουν έξτρα νίκες στην Ευρωλίγκα απαιτείται τάχιστα να δείξουν αποτελεσματικότητα στο 5-5, επιμένοντας στην καλή κυκλοφορία, δίνοντας έμφαση στο inside game, στη δημιουργία, σε συνδυασμό με τα λίγα λάθη.

Τουλάχιστον στα παιχνίδια που οι ποιοτικότερες ομάδες θα πάρουν τα ηνία των αναμετρήσεων, ένας ελεγχόμενος ρυθμός θα είναι η σοφότερη επιλογή για τον Γιώργο Βόβορα, το ερώτημα είναι αν θα τον βγάλουν ασπροπρόσωπο οι παίκτες που διάλεξε. Το αναφέρουμε επειδή για να κοντοραχτυπηθείς με τον αντίπαλο σε ζητήματα τέμπο, προηγουμένως 100% πρέπει να έχεις εξασφαλίσει το ριμπάουντ που -χρόνια τώρα-είναι το νο1 πρόβλημα του Παναθηναϊκού.

Έχεις χάσει προκρίσεις σε φάιναλ φορ αποκλειστικά από αυτό το μειονέκτημα και φέτος ήδη βλέπεις να σου λείπουν τα “κιλά” κι ο όγκος μέσα στη ρακέτα.

Κάνει “μπαμ” η απώλεια ενός ριμπάουντερ (παρότι το μάκρος του Γιώργου Παπαγιάννη θα έπρεπε να είχε κλείσει κάθε κουβέντα γι αυτό το ζήτημα), κάτι που βάζει έξτρα πίεση στους κοντούς οι οποίοι με τη σειρά τους πρέπει να υπερβάλλουν εαυτούς ασκώντας ακόμα πιο έντονη περιφερειακή πίεση.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News