Να γίνει πάλι… Παναθηναϊκός!

Να γίνει πάλι… Παναθηναϊκός!

Ένα ακόμα ντέρμπι αιωνίων πέρασε, με τον Παναθηναϊκό να φεύγει έχοντας το κεφάλι σκυμμένο. Οι «πράσινοι» έχασαν αυγά, καλάθια, διαφορά και σε κάποια σημεία ακόμα και την ταυτότητά τους. Την ταυτότητα της σκληρής ομάδας, που παλεύει κάθε μπάλα σαν να είναι η τελευταία.

Κόντρα στον Ολυμπιακό πολλά πήγαν λάθος για την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Από το ξεκίνημα κιόλας. Η διαφορά αυξανόταν με γεωμετρική ακρίβεια και οι «πράσινοι» το μόνο που είχαν να επιδείξουν -σε ένα από τα χειρότερα ημίχρονά τους σε ντέρμπι αιωνίων τα τελευταία χρόνια- ήταν τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα. Ο Σέρβος «έφαγε» ξύλο πολύ, όπως σε κάθε παιχνίδι, όμως αμυντικά είχε τα γνωστά προβλήματα, τα οποία «πλήρωσε» ο Παναθηναϊκός.

[ads2]

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την εκπληκτική ευστοχία των παικτών του Σφαιρόπουλου, αλλά και το παιχνίδι του Σπανούλη έφεραν τη διαφορά ακόμα και στους 30 πόντους. Μέσα σ’ όλα, προσθέστε και τον «κρυφό άσο» στο μανίκι του Σφαιρόπουλου. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έκανε ζημιές από το πουθενά, ζημιές στις οποίες η «πράσινη» άμυνα δεν είχε απάντηση. Κάτι σαν τον Όγκνιεν Κούζμιτς στο παιχνίδι του πρώτου γύρου για παράδειγμα…

Ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι «πλήρωσε» τον τραυματισμό του Καλάθη. Ήταν φανερό πως ο βασικός κουμανταδόρος του ήταν επηρεασμένος από την κάκωση που τον ταλαιπώρησε και μοιραία δεν μπόρεσε να βοηθήσει. Είναι… iron man ο Καλάθης και το έχει αποδείξει, όμως δεν μπορεί να κάνει συνεχώς εμφανίσεις στα… κόκκινα. Από τη στιγμή δε που ο Παππάς δεν βοήθησε και ο Φελντέιν ήταν… αναιμικός, ο Τζόρτζεβιτς στήριξε πολλά στο παιχνίδι των Διαμαντίδη, Φώτση και Γκιστ. Δεν παίρνεις ντέρμπι έτσι, όμως.

Ιδίως, από τη στιγμή που οι Χάκετ και Στρόμπερι έβαζαν μεγάλα σουτ. Κάπως έτσι, λοιπόν, γράφτηκε ένας ακόμα κακός επίλογος σε ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό.

Χρόνος για πολλές κουβέντες και αναλύσεις δεν υπάρχει. Η συνέχει είναι πολύ απαιτητική και η αναμέτρηση με την Νταρουσάφακα, την Παρασκευή, είναι κομβική για τη συνέχεια του Top 16. Ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει να «χτίσει» κάτι καλό με τις εμφανίσεις των τελευταίων ημερών. όμως όσα είδαμε στο ΣΕΦ πάνε την ομάδα ένα βήμα πίσω. Για το λόγο αυτό, το delete είναι επιβεβλημένο και η προσοχή μόνο στην Νταρουσάφακα…

ΥΓ. Όλα τα είχαν στον Παναθηναϊκό, ο τραυματισμός του Διαμαντίδη έλειπε. Σε αυτό το σημείο της σεζόν η παρουσία του «3D» στο «πράσινο» ρόστερ είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Ας μην είναι κάτι σοβαρό μόνο….

superbasket.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News