Να γίνει αγώνας, όχι... πόλεμος!

Να γίνει αγώνας, όχι... πόλεμος!

Δύο φορές ο Παναθηναϊκός ήθελε να πάρει το ντέρμπι στον αγωνιστικό χώρο, αλλά άλλες «ανώτερες δυνάμεις» εξωγηπεδικές δεν τον άφησαν για να πάρει τους 3 ή και παραπάνω βαθμούς.

Το 2015 οι «πράσινοι» πήραν το ντέρμπι ΑΝΤΡΙΚΙΑ, μέσα στο γήπεδο με τον Ολυμπιακό να είναι κακός και να άξιζε τη ήττα και είχε μειώσει προσωρινά τη διαφορά στους στον έναν βαθμό. Όμως αντί να πάρει το Τριφύλλι τη νίκη τη «χάρισαν» στους Πειραιώτες για τη συμπεριφορά των φιλάθλων… Ρε πάμε καλά;

Από πότε οι οπαδοί παίζουν στο ματς και επηρεάζουν το αποτέλεσμα. Να θυμίσουμε ότι όντως έγιναν επεισόδια, αλλά αυτά δημιουργήθηκα 1,5 ώρα πριν ξεκινήσει ο αγώνας, ενώ μισή ώρα πριν την έναρξη τα ΠΑΝΤΑ ηρέμησαν 30 λεπτά πριν από την έναρξη και μέχρι το τέλος δεν έγινε το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ.

Όμως αντί να δοθεί στον Παναθηναϊκό η νίκη, την πήρε ο Ολυμπιακός στα χαρτιά και με τη ρήση «ΜΑΓΚΙΚΑ και ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΑ» που βροντοφωνάζουν παντού, έδειξαν για ΜΙΑ ακόμη φορά το ποιόν τους.

Λίγους μήνες αργότερα για τη νέα σεζόν η αναμέτρηση ΔΕΝ ξεκίνησε ΚΑΝ. Τα επεισόδια αυτή τη φορά ξεκίνησαν 2.5 ώρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα ΕΞΩ από το γήπεδο μεταξύ της αστυνομίας και των οπαδών, αλλά δε συνεχίστηκαν στο γήπεδο.

Η αποστολή του Ολυμπιακού το έπαιξε καμπόσοι και ήρθαν για να ΜΗΝ παίξουν. Αυτό ήταν εξ αρχής το σχέδιο τους και το κακό είναι ότι οι άνθρωποι του Τριφυλλιού έπεσαν στη λούμπα και αυτό έφερε μηδενισμό του ματς, πρόστιμο 250.000 ευρώ και τιμωρία 4 αγωνιστικών.

Όμως εκτός από τους Πειραιώτες, ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη είχε φέρει και ο διαιτητής της αναμέτρησης, ο Παππάς, ο οποίος είχε παίξει με τα νεύρα όλων όσων είχαν βρεθεί στο γήπεδο και με τη συνεχή αναβλητικότητα του για να πάρει την απόφαση και τελικά «διέταξε» την οριστική αναβολή του αγώνα 1.5 ώρα μετά και μετά στο γήπεδο υπήρξε εμπόλεμη κατάσταση.

Αυτή τη φορά το ντέρμπι που έρχεται κρίνεται αρκετά σημαντικό, όχι μόνος για καθαρά βαθμολογικό χαρακτήρα, αλλά και για όλα όσα συνέβησαν στα δύο προηγούμενα ντέρμπι και να μην πέσουν στις προκλήσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού, γιατί αυτή τη φορά τα πράγματα δεν πρόκειται να σωθούν.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Φανίδη

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΌ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΑΝΑΙΚΟΥ & ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΕ 0% ΓΚΑΝΙΟΤΑ

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News