Να φύγει μην ξανάρθει το φετινό - Θα χρειαστεί πίστη υπομονή στην "επόμενη μέρα"

Σε εξέλιξη το ραντεβού Αλαφούζου-Πιεμπονγκσάντ

Τέλειωσε το φετινό μαρτύριο και επίσημα με τον Παναθηναϊκό να χάνει από την Ξάνθη και να κλείνει μία καταστροφική χρονιά. Πλέον, το μυαλό όλων είναι στην επόμενη μέρα η οποία θα χρειαστεί υπομονή ανεξάρτητα από το ποιος θα διοικεί.

Από ότι φαίνεται -και αν δεν υπάρξει ανατροπή στην υπόθεση Γιαννακόπουλου ή αν δεν εμφανιστεί κάποιος άλλος ενδιαφερόμενος- η ΠΑΕ εφόσον ολοκληρωθούν ο νομικός και ο οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ και τα πράγματα είναι όντως όπως τα λέει ο Γιάννης Αλαφούζος, θα περάσει στα χέρια του Πάιρο Πιεμπονγκσάντ και της “Pan Asia”.

Αρχικά, να πούμε πως ευχόμαστε όλοι να βρεθεί ένα παραθυράκι και να γλιτώσει ο Παναθηναϊκός από κάποια(ες) από τις ποινές που του έχουν επιβληθεί (απαγόρευση μεταγραφών, αποκλεισμός από την Ευρώπη). Ο επόμενος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, είτε λέγεται Πιεμπονγκσάντ, είτε Γιαννακόπουλος, είτε οτιδήποτε άλλο, θα χρειαστεί χρόνο και υπομονή και χρόνο.

Η φετινή χρονιά πρέπει να φύγει και να μην ξανάρθει και η επόμενη θα πρέπει να είναι η αφετηρία για ην αναγέννηση του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Είναι δεκτή η αμφιβολία του κόσμου προς το πρόσωπο των Ασιατών, μιας και δεν περάσαμε λίγα τα τελευταία χρόνια. Αλαφούζος, Τσάκας, Κινέζοι κλπ. Ωστόσο, το σημαντικό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως μιλάμε για ένα υπαρκτό fund, με αναγνωρισμένα πρόσωπα που έχουν και άλλα deals στον χώρο του ποδοσφαίρου (League Cup, Μουσκρόν, Ρέντινγκ, Τζοχόρ). Είναι άνθρωποι που επενδύουν, όχι γιατί μεγάλωσαν με φανέλα του Σαραβάκου και του Βαζέχα, αλλά γιατί βλέπουν πως με την αναγέννηση ενός τέτοιου μεγάλου brand name και με τη δημιουργία ενός γηπέδου, θα έχουν κέρδος. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το Athens Alive. Το συγκεκριμένο fund ξένων επενδυτών, επιθυμεί την εκμετάλλευση του χώρου του ΟΑΚΑ και του brand name του Παναθηναϊκού με σκοπό το κέρδος.

Όσον αφορά τα άλλα αθλήματα, το βόλεϊ φαίνεται πως θα καταλήξει στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο (ανοικτό και για τον Ερασιτέχνη), ενώ κρίσιμες είναι οι επόμενες εβδομάδες προκειμένου να γνωρίζουμε το αν θα αγωνίζεται στην Εuroleague ή στο Champions League ο μπασκετικός Παναθηναϊκός.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News