Να ευχαριστήσει τον κόσμο του! - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Ισοπαλία με πολλά «καμπανάκια» για Γιοβάνοβιτς και παίκτες!

Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται απόψε απέναντι στο ΑΠΟΕΛ (21:00, Cosmotesports, Newspao.gr) στο προτελευταίο φιλικό της καλοκαιρινής του προετοιμασίας στο γήπεδο της Λεωφόρου. 

Απέναντι στην ομάδα που έγραψε «χρυσές» σελίδες θα βρεθεί αντιμέτωπος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, παρουσία των φιλάθλων του Παναθηναϊκού στην ιστορική έδρα «Απόστολος Νικολαϊδης».

Ο Σέρβος προπονητής θα δοκιμάσει τους ποδοσφαιριστές του σε ένα ανταγωνιστικό φιλικό, τέσσερις μέρες πριν το ματς με τη Μίλαν.

Εκτός παρέμειναν οι Μακέντα και Ιωαννίδης, οι οποίοι δεν έχουν ξεπεράσει τα προβλήματά τους.

Χατζηγιοβάνης: «Θα παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο με τον Γιοβάνοβιτς!»

Η συνέντευξή του sdna.gr:

Τι έχεις να πεις για το φιλικό με την Λοκομοτίβα;

«Σίγουρα έπρεπε να κερδίσουμε. Είχαμε τέσσερις καθαρές φάσεις, που τα χάναμε μόνοι μας. Αναφέρομαι στο τετ α τετ του Καρλίτος, στη φάση που κάνω τη σέντρα και το χάνει ο Βιγιαφάνιες, ενώ ο Καρλίτος περίμενε μόνος του. Είχαμε ευκαιρίες και έπρεπε να κερδίσουμε. Είμαι χαρούμενος για τα δύο γκολ που πέτυχα, αλλά τα συναισθήματα μου είναι ανάμεικτα, διότι δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Υπήρχαν στιγμές που παίζαμε ωραίο ποδόσφαιρο και υπήρχαν και στιγμές που δεν παίζαμε καθόλου καλά. Θέλουμε κι άλλο δουλειά. Εγώ είχα ένα πρόβλημα υγείας όπως ξέρετε και δεν έχω φτάσει ακόμα στο 100%. Δουλεύω για να φτάσω στο επιθυμητό σημείο και να γίνω ακόμα καλύτερος, ώστε να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ».

Είδαμε στον αγώνα με την Λοκομοτίβα ότι η φιλοσοφία της ομάδας έχει αρχίσει να αλλάζει. Αυτό θα το δούμε περισσότερο στη συνέχεια;

«Ναι. Έχουμε ένα προπονητή που μας ζητάει να παίξουμε ποδόσφαιρο. Έχουμε ένα πολύ καλό προπονητή. Ζητάει συγκεκριμένα πράγματα από τον κάθε παίκτη και όταν τα κάνουμε πράξη στο γήπεδο, παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Χρειάζεται σκληρή δουλειά στην προπόνηση. Όταν δουλεύεις σωστά στην προπόνηση και κάνεις ποδοσφαιρικά πράγματα θα σου βγουν και στο γήπεδο. Είμαι 100% σίγουρος ότι αν συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά που κάνουμε με τον προπονητή και να κάνουμε αυτά που μας ζητάει μέσα στο γήπεδο, θα παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο.»

Ποιος είναι ο στόχος του Τάσου Χατζηγιοβάνη από εδώ και πέρα;

«Θέλω να βελτιώνομαι ατομικά και ομαδικά θέλω να πετυχαίνουμε πράγματα. Δεν μου αρέσει που είμαι στον Παναθηναϊκό τόσα χρόνια και δεν έχουμε κάνει κάτι στο Κύπελλο και δεν έχουμε καταφέρει να πάμε στην Ευρώπη. Ακόμα και το γεγονός ότι δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε πρωταθλητισμό, που είναι το πιο δύσκολο. Δεν είμαι παίκτης που μου αρέσει να λέω βγήκαμε 4οι ή 5οι και είναι όλα καλά. Θέλω να διεκδικώ πράγματα στο ποδόσφαιρο και να έχω υψηλούς στόχους και επιτυχίες. Επιτυχίες είτε ομαδικά είτε ατομικά. Παραπάνω γκολ σαν Τάσος, διότι είμαι ένας παίκτης που δεν βάζω πολλά γκολ και πιο πολύ προσφέρω ασίστ και δημιουργώ άλλες καταστάσεις μέσα στο γήπεδο. Θέλω να βάζω παραπάνω γκολ και να πετύχουμε παραπάνω στόχους με τον Παναθηναϊκό».

Τι έχεις να πεις στον κόσμο ενόψει της νέας χρονιάς;

«Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει δίκιο που είναι νευριασμένος με την κατάσταση που βιώνει ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια. Εγώ είμαι 8 χρόνια εδώ και το ζω και κανείς δεν μπορεί να τους δώσει άδικο σε αυτό το πράγμα. Ο κάθε παίκτης πρέπει να δίνει το 100 % για τον Παναθηναϊκό. Πρώτα απ΄ όλα και πάνω απ΄όλα  είναι ο Παναθηναϊκός και μετά όλοι οι παίκτες. Αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Πρέπει όλοι μας να είμαστε συγκεντρωμένοι και να καταλάβουμε που παίζουμε. Για να πάει ο Παναθηναϊκός και πάλι ψηλά, πρέπει να δουλέψει σκληρά. Η επιτυχία δεν χαρίζεται. Πρέπει να παλέψεις και να λιώσεις στην δουλειά, δεν γίνεται αλλιώς. Δεν μπορώ να πω κάτι στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Έχουν δίκιο, καθώς η ομάδα έχει αποτύχει και δεν έχουμε καταφέρει ούτε μια διάκριση».

Θεωρείς ότι με τον Παναθηναϊκό που χτίζει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, η ομάδα έχει περισσότερες πιθανότητες να πετύχει κάτι καλό σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές;

«Στα λόγια μπορώ να πω πάρα πολλά. Σίγουρα έχουμε ένα πολύ καλό προπονητή, ο οποίος μας λέει σωστά πράγματα, που αν τα εφαρμόσουμε σωστά θα παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα θα δείξει ο χρόνος τι θα κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Υπεύθυνοι είμαστε εμείς οι παίκτες. Εμείς παίζουμε, δεν παίζει κάποιος άλλος. Αν παίρνουμε την μπάλα και αντί να σκοράρουμε την πετάμε έξω, εμείς θα φταίμε, δεν θα φταίει ο προπονητής ή οποιοσδήποτε άλλος».

Έχεις το εξωτερικό στο μυαλό σου; Και αν ναι για το άμεσο μέλλον;

«Το εξωτερικό είναι ένα όνειρο ζωής για μένα. Θέλω να πάω κάποια στιγμή, για να δω αν μπορώ να ανταπεξέλθω. ΄Οποτε έρθει η στιγμή για το επόμενο βήμα θέλω να το κάνω. Από κει και πέρα δεν ξέρω το πότε θα γίνει αυτό».

Νιώθεις ότι έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή;

«Είμαι 24 χρονών, αγωνίζομαι 6 χρόνια στον Παναθηναϊκό, έχω 150 παιχνίδια με την ομάδα και έχω ένα background καλό. Από εκεί και πέρα και εγώ θεωρώ ότι δεν είμαι ολοκληρωμένος παίκτης. Ούτε βιάζομαι ούτε τίποτα. Είναι ένα όνειρο ζωής, όπως ήταν το να παίξω σε μία μεγάλη ομάδα της Ελλάδος και το κατάφερα. Έτσι κάποια στιγμή θέλω να κάνω το επόμενο βήμα στο εξωτερικό, αν με αξιώσει ο Θεός. Μπορεί να μην με αξιώσει ποτέ ο Θεός και να μείνω για πάντα στον Παναθηναϊκό. Δεν το ξέρεις αυτό».

Φαντάζομαι ότι το πρώτο πράγμα που έχεις στο μυαλό σου είναι να κατακτήσεις έναν τίτλο με τον Παναθηναϊκό;

«Είναι κάτι που θα το ήθελα να γίνει. Θα ήθελα πολύ έναν τίτλο με τον Παναθηναϊκό.Με στεναχωρεί που είμαι σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και δεν έχουμε διεκδικήσει έναν τίτλο. Αυτό είναι στενάχωρο και για μένα και για τον Παναθηναϊκό»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News