Να είναι «αφεντικό» στην Λάρισα ο Παναθηναϊκός

Να είναι «αφεντικό» στην Λάρισα ο Παναθηναϊκός

Στη Λάρισα ο Ντάνι Πογιάτος θα έχει την δεύτερη του ευκαιρία να κάνει το κομμάτι του.

Ο Παναθηναϊκός σαφώς αυτή την εποχή μπαλάρα δεν μπορεί να παίξει αλλά συγκριτικά με την πρεμιέρα και το φιλικό με την Λειβαδιά μπορεί εύκολα να εμφανιστεί στον κάμπο περισσότερο τετράγωνος, πιο συμπαγής.

Το ζητούμενο για τον κόουτς είναι να έχει κάνει καλή προετοιμασία παρουσιάζοντας μια ομάδα ψύχραιμη κι όχι υστερική ή φοβισμένη, το αναφέρουμε επειδή μετά το 1-0 της 1ης αγωνιστικής οι παίκτες μας φάνηκαν χλωμιασμένοι κι ας είχαν ακόμα 20 λεπτά μπροστά τους να σώσουν την παρτίδα. Τι είδαμε στα τελευταία λεπτά με τον Αστέρα;

Ότι η ομάδα δεν πήρε σωστές αποστάσεις, δεν πίεσε, δεν έκανε την παραμικρή φάση, δεν είχε αλληλοκαλύψεις –οι ευκαιρίες του νικητή-που θα μπορούσαν να του αποφέρουν κι άλλα τέρματα -έγιναν απέναντι σε σκόρπια κι όχι αποφασιστική άμυνα, ίσως έφταιγε ότι ήταν εκτός γηπέδου ο Μπαρτ Σένκεφελντ που τώρα θα βρίσκεται στις επιλογές του προπονητή του.

Οι πράσινοι δεν κατάφεραν να πλαγιοκοπήσουν όσο θα έπρεπε κι ο λόγος ήταν απλός: φοβόντουσαν ότι αν χάσουν την μπάλα στο πλάι μπορεί οι οικοδεσπότες να έφευγαν στις αντεπιθέσεις με τον ψαρωμένο Μαυρομάτη σε ρόλο μπακ και τους Πούγγουρα-Βέλεθ μπροστά από τον Διούδη, ντουέτο χωρίς χημεία.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε πίσω μετά το 1-0 κυρίως χάρη στον φόβο που προκάλεσαν οι αντιδράσεις των οπισθοφυλάκων κι η ατολμία των πλάγιων που δεν έκαναν overlap παρ’ όλο που βρίσκονταν ψηλά, το λέμε για τον Φακούντο, αφού ο Φάνης δεν είναι τέτοιου είδους ποδοσφαιριστής. Η ομάδα δεν μπόρεσε να πάρει ούτε μια πρωτοβουλία στο β΄ ημίχρονο, αφού δεν είχε κίνηση στον άξονα, στο τέλος που θα έπρεπε να φορτσάρει μιας και βρισκόταν πίσω στο σκορ υπέφερε όταν η μπάλα βρέθηκε στην περιοχή της. Στο τέλος όλοι λέγαμε πως ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε για την παθητικότητά του. Αυτό το τελευταία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ δια ροπάλου απέναντι στον…Κούγια!

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News