Να έχει πάρει το μάθημά του!

Να έχει πάρει το μάθημά του!

Ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι του πρώτου γύρου μπήκε στο γήπεδο μετά το …30. Ως τότε ήταν φοβικός, αιφνιδιασμένος από την ορμή του οικοδεσπότη που μπήκε στο χορτάρι νταηλίδικα κι έπιασε τους πράσινους από τον λαιμό παρότι αγωνιζόταν με μισή ομάδα.

Με λανθασμένο προσανατολισμό και την μπάλα να παίρνει τον προπονητή για την επιλογή Χουάνκαρ στα εξτρέμ και Μακέντα-Καρλίτος μπροστά (οι τρεις τους δεν ακούμπησαν μπάλα), εκείνος ο Παναθηναϊκός ήταν ο χειρότερος που θυμόμαστε σε ντέρμπι, όταν ο αντίπαλος έκανε απλώς τα βασικά: να πιέζει ψηλά την ώρα που ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να αλλάξει δεύτερη πάσα.

Ο Λάζλο Μπόλονι απέναντι σε αντίπαλο που δεδομένα δεν μπορούσε να ασκήσει πίεση στο δίδυμο στόπερ καθώς δεν είχε φορ και γνώριζε ότι θα κατεβάσει γεμάτο άξονα, πήγε και παρέταξε το τριφύλλι με δύο μόλις κεντρικά χαφ (Μαουρίσιο, Κουρμπέλη).

Ο Ρουμάνος δεν είναι κανένας χθεσινός, αυτό το παιχνίδι δεν το έχει ξεχάσει (πως θα μπορούσε άλλωστε; ) σίγουρα θα το αντιμετωπίσει με αλλιώτικη λογική, από εκεί και πέρα καλείται να μιλήσει ο εγωϊσμός των παικτών.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News