Να χαίρεστε το ποδόσφαιρό σας!

Να χαίρεστε το ποδόσφαιρό σας!

Δύο διαδοχικές χρονιές, δύο πανομοιότυπα ξεσπάσματα από Δώνη – Μπόλονι, ύστερα από ισοπαλίες απέναντι στον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Είτε σε λένε Περέιρα, είτε Κλάτενμπεργκ, ο Παναθηναϊκός, στο τέλος, ΘΑ ΑΔΙΚΗΘΕΙ. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Κάνει, που κάνει μια τελική (το πολύ δύο) προσπάθεια, τελευταία ο – κατά τα άλλα – άκρως αποτελεσματικός Παναθηναϊκός προς την εστία, αν του την «κόψεις» κι αυτήν, του έχεις «ψαλιδίσει» κατά το ήμισυ και βάλε τις πιθανότητες για αποτέλεσμα.

Το είδαμε στο ματς με την ΑΕΚ, όταν σταμάτησαν τον Νιάς, που έβγαινε τετ α τετ με τον Τσιντώντα. Τώρα, ακύρωσαν ΚΑΝΟΝΙΚΟ γκολ του Μακέντα στο 77 με τον ΠΑΟΚ. Και ενώ, πριν από τα ματς με τους Δικεφάλους, έχουν προηγηθεί οι δύο κόκκινες κάρτες με ΟΣΦΠ και Άρη.

Δεν είμαστε χθεσινοί, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε το «άσπρο» να γίνεται «μαύρο» και αντίστροφα. Και με VAR και με ξένους διαιτητές, ο Παναθηναϊκός βγαίνει ξανά ο ριγμένος της παρέας.

Ας είμαστε ρεαλιστές. Ούτε ο Άρης, ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Παναθηναϊκός είναι ΥΠΕΡ-ΟΜΑΔΕΣ αυτήν την χρονική περίοδο. Αλλά μία εξ αυτών, θα μείνει εκτός Ευρώπης. Και στο γήπεδο, αυτή δεν είναι ο Παναθηναϊκός. Εκτός τετράδας βρίσκεται λόγω κάποιων διαιτητικών αποφάσεων εις βάρος του.

Πέρυσι, ο Δώνης είχε βγει εκτός εαυτού με εκείνο το γκολ – πέναλτι του ΠΑΟΚ σε «νεκρό» χρόνο σε 2-2. Φέτος, το ίδιο έπαθε ο Μπόλονι. Αμφότεροι ξετύλιξαν το κουβάρι των όσων έχουν υποστεί. Το καλοκαίρι έφυγε ο Περέιρα, ήρθε ο Κλάτενμπεργκ (που ζητούσε τα διπλά από τον προκάτοχό του). Ποιο το αποτέλεσμα; Να αναλωνόμαστε στα ίδια και τα ίδια.

Αν ο Παναθηναϊκός έχει κάνει 10 τελικές σε 5 ματς κι αν έχει δεχθεί προς τη δική του εστία 50, αυτό δεν αφορά κανέναν. Αν δικαιούται στο γήπεδο τη νίκη, ΠΡΕΠΕΙ να την πάρει. Αυτό ως προς την «καραμέλα» που κυκλοφορεί στα social ότι «σε έχω στο «2-15», «2-16» σε τελικές, άρα, δεν δικαιούσαι να μιλάς!».

Δεν επιδιώκω να βάλω τα ποδοσφαιρικό προβλήματα του Παναθηναϊκού κάτω από το χαλάκι. Σε σχέση με το ματς κόντρα στην ΑΕΚ, οι πράσινοι στοιχήθηκαν καλύτερα στην Τούμπα, δεν απειλήθηκαν από τον ΠΑΟΚ αλλά δεν είχαν καθαρό επιθετικό πλάνο. Ο «Βίγια» δεν ήταν στη μέρα του, οπότε, οι λύσεις έπρεπε να έρθουν από τα άκρα, κάτι που δεν συνέβη.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News