Να απογειωθεί σε ένα βράδυ η μετοχή του Καρλίτος, του Μαουρίσιο, του Βιτάλ!

Παναθηναϊκός: Υποδέχεται σε 10 μέρες, Άρη και Ολυμπιακό μετά την Πρωτοχρονιά!

Το ντέρμπι της Κυριακής προσφέρει προκλητικές τιμές στο διπλό, είναι σαν να προσομοιώνουν οι μπουκ τον Παναθηναϊκό με τη… Λαμία!

Μην γελιόμαστε, οι άλλοι είναι φαβορί, παίζουν σπίτι τους, απέναντι σε ομάδα δίχως άμυνα, όμως πόσες και πόσες φορές τα τελευταία χρόνια τα προγνωστικά διαψεύστηκαν από πράσινα ρόστερ με λιγότερες λύσεις από το φετινό;

Τα ντέρμπι είναι ματς γεμάτα χαρές και δράματα, αγώνες που μετράνε πιο πολύ οι μικρές αγωνίες μας για το ποιος θα ανταποκριθεί στη δυσκολία.

Υπό αυτό το πρίσμα τα μικρά κεφάλαια είναι τα πιο συναρπαστικά: υπάρχουν ήρωες της μιας βραδιάς (όπως πέρσι ο Σανκαρέ), «καταραμένοι» που γράφουν ιστορία με τις γκάφες τους, διαιτητές που (από το 1996) αναρωτιέσαι τι στο καλό κάνουν, ομάδες που ξεκινάνε για να κάνουν περίπατο και χάνονται στην πρώτη δυσκολία.

Όποιος θεαματικά ξεκινά μπορεί να καταποντιστεί στην πορεία, όποιος δείχνει άτρωτος μπορεί να πληρώσει ένα κακό βράδυ – θυμηθείτε πέρσι το σπάσιμο του αήττητου στη Λεωφόρο.

Το ντέρμπι είναι αμείλικτο: στο εσωτερικό του χρηματιστήριο μπορεί να καταποντιστεί η μετοχή του Τικίνιο, του Βαλμπουενά και του Ελ Αραμπί και να απογειωθεί σε ένα βράδυ αυτή του Καρλίτος, του Μαουρίσιο, του Βιτάλ – μολονότι υποπτεύεσαι πως ακριβώς όλα θα εξελιχθούν, ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει. Ειδικά φέτος που μεσοεπιθετικά το τριφύλλι για πρώτη φορά μετά από χρόνια έχει μπόλικη ποιότητα.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News