Να αποδείξει την αξία του

Να αποδείξει την αξία του

Ο Αϊτόρ είχε την ασίστ στο γκολ του Αθανασακόπουλου στο φιλικό με τον Απόλλωνα, ακούγοντας καλά λόγια από τον προπονητή του.

Μέχρι στιγμής είναι -με διαφορά-ο χειρότερος από τους καινούργιους, δεν έχει προσφέρει το παραμικρό (πλην της ασίστ στο Αλκαζάρ και την απίστευτη χαμένη ευκαιρία με τον Άρη όταν απέτυχε να…φυσήξει το τόπι σε άδεια από τέρματοφύλακα εστία) σε σημείο να αναρωτιόμαστε αν ο Τσάβι Ρόκα έφερε στο Κορωπί αυτόν ή τον…δίδυμο αδελφό του.

Το καλοκαίρι ο Ισπανός περιγραφόταν ως συνδυασμός που ψάχνουν οι προπονητές για παίκτες που παίζουν στα άκρα. Τρεξίματα με μπάλα, κινήσεις στον χώρο και τελειώματα εξτρέμ, μαζί με δημιουργία και κάθετη πάσα δεκαριού. Η Τβέντε του έκανε συμβόλαιο 120 χιλιάρικα το χρόνο για δύο χρόνια και ο Αίτορ έπαιξε σαν ποδοσφαιριστής που αξίζει πολύ παραπάνω χρήματα.

Ο Παναθηναϊκός τον έκλεισε με 400 χιλιάρικα τον χρόνο, ποδοσφαιριστή που με μόλις μία σεζόν, σε πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας κατάφερε να εκτοξεύσει την τιμή του στο transfermarkt, από τα 350 χιλιάρικα που άξιζε όταν τον απέκτησε η Τβέντε στα 2 εκ ευρώ. Θεωρητικά δημιουργεί μία επιθετική τριάδα με Χατζηγιοβάννη, Καρλίτος, ικανή να παίξει γρήγορο, ελκυστικό για τον κόσμο ποδόσφαιρο κι ειδικά σε παιχνίδι χώρου, να γίνεται πολύ επικίνδυνη.

Χρειάζεται φυσικά έναν προπονητή που να έχει την ικανότητα, να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Η επιλογή Πογιάτος ήταν καταστροφική, η προετοιμασία το ίδιο και φτάσαμε σε σημείο να στοχοποιούμε παιδιά που όντως στη μπάλα “μιλάνε”.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News