Μπρινιόλι: Μικρά-μικρά από όσα έκανε στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Μπρινιόλι: Μικρά-μικρά από όσα έκανε στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι ξεκίνησε το 2009 την καριέρα του στη Μοντικιάρι, ενώ στη συνέχεια μετά από μια διετία πήρε μεταγραφή στη Λουμετσάνε.

Έπειτα για μια διετία στην Τερνάνα, από την οποία το 2015 έκανε το άλμα στην καριέρα του υπογράφοντας στη Γιουβέντους. Από εκεί έφυγε πέντε φορές δανεικός για τις Τερνάνα, Σαμπντόρια, Λεγανές, Περούτζια και Μπενεβέντο.

Το 2018 πήρε μεταγραφή στην Παλέρμο, στην οποία κάθισε ένα χρόνο πριν υπογράψει στην Εμπολι. Πέρυσι με τη φανέλα της Εμπολι μέτρησε 33 συμμετοχές στη Serie B, αναδείχθηκε ο κορυφαίος της παίκτης, σε σημείο οι οπαδοί να βρίζουν την διοίκηση όταν ο Παναθηναϊκός υπέγραψε τον παίκτη.

Επειδή δεν τον είχαμε δει σε δράση, δεν ξέραμε τι να περιμένουμε σε ένα τόσο απαιτητικό ντεμπούτο αλλά ο Ιταλός (που από το ζέσταμα έδειχνε απίστευτα cool) κέρδισε το κοινό, μόνο για τη ψυχραιμία με την οποία κατεύθυνε την άμυνά του.

Δύσκολες φάσεις δεν είχε πολλές, αλλά το ωραίο μαζί του ήταν ότι μπήκε στο Καραϊσκάκη πολύ άνετος, κάτι που “πέρασε” και στους μπακ του.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News