Λορέντζο Μπράουν: «Έρχομαι στον Παναθηναϊκό, αν υπάρχει πλάνο - Ενδιαφέρθηκαν και φέτος!»

«Παναθηναϊκός και Μονακό παρακολουθούν τον Λορέντζο Μπράουν»

Ανοικτό άφησε το παράθυρο να έρθει στον Παναθηναϊκό στο μέλλον ο Λορέντζο Μπράουν σε δηλώσεις του στο SDNA.

Ο Αμερικανός γκαρντ της Ούνικς αποκάλυψε πως το Τριφύλλι ενδιαφέρθηκε και αυτό το καλοκαίρι για την απόκτησή του, αλλά προτίμησε τη ρωσική ομάδα. Ακόμα, έκανε αναφορά στον Μάριο Χεζόνια πριν το ιδιαίτερο ματς στο ΟΑΚΑ.

– Αγωνίστηκες για δεύτερη φορά μπροστά στον κόσμο του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Πως βίωσες το παιχνίδι που σας έφερε και την 4η φετινή νίκη σας στην Euroleague;

«Ήταν εντυπωσιακό! Η ατμόσφαιρα ήταν πραγματικά αυτή που περίμενα. Ήταν πολύ δύσκολο αλλά στο τέλος φτάσαμε σε μία σημαντική νίκη. Ήμασταν κοντά σε όλο το παιχνίδι, όπως και στο τέλος της αναμέτρησης. Το ματς πήγε στο τελευταίο σουτ, αλλά είμαστε χαρούμενοι που πήραμε τη νίκη».

– Ήταν ένα ξεχωριστό παιχνίδι για τον Μάριο Χεζόνια που επέστρεψε στο ΟΑΚΑ. Υπήρξε κάτι που είχε πει στους συμπαίκτες του πριν ή μετά το ματς;

«Δεν μας είπε κάτι συγκεκριμένο. Συμπεριφέρθηκε σαν ένα παιχνίδι σαν όλα τα άλλα και ήταν συγκεντρωμένος στο ματς και τίποτα περισσότερο. Μπήκε απλά στο παρκέ και έπαιξε μπάσκετ, όπως κάναμε και όλοι οι υπόλοιποι. Δεν υπήρξε κάποια ειδική προετοιμασία, είτε κάτι μετά το παιχνίδι».

– Πως είδες τον Παναθηναϊκό;

«Είναι μία καινούρια και νεαρή ομάδα, όπως είμαστε κι εμείς και είναι λογικό να χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστείς και να φτάσεις στο σημείο που θες. Αλλά ο κόσμος είναι δίπλα στην ομάδα και είμαι σίγουρος ότι ο προπονητής θα καταφέρει στο τέλος να φέρει την ομάδα στο επίπεδο που επιθυμεί».

– Τι συνέβη πριν δύο καλοκαίρια και «στράβωσε» η μεταγραφή σου στον Παναθηναϊκό πριν καταλήξεις στη Φενέρμπαχτσε;

«Δεν είναι ότι κάτι πήγε στραβά. Μίλησα με τρία άτομα από τον Παναθηναϊκό. Δεν θυμάμαι να σου πω την αλήθεια τα ονόματά τους. Αλλά είχαμε πολύ καλή συζήτηση και ήμουν πολύ κοντά στο να πάρω την απόφαση να συμφωνήσω. Αλλά η Φενέρμπαχτσε ήρθε με μία καλύτερη πρόταση και τελικά συμφώνησα μαζί τους».

– Υπήρξε ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό και το καλοκαίρι που μας πέρασε;

«Ναι υπήρξε ενδιαφέρον και πάλι. Έγινε μία πρόταση στον μάνατζερ μου και υπήρξαν συζητήσεις. Δεν μπορώ να πω ότι κάτι πήγε λάθος. Απλά έβαλα κάτω τα πράγματα και επέλεξα την Ούνικς. Πιστεύω ό,τι είναι μία ομάδα που μου ταιριάζει περισσότερο. Με τους Μάριο Χεζόνια και τον Τζον Μπράουν κιόλας στη συνέχεια γίναμε καλύτερη ομάδα και τελικά νιώθω δικαιωμένος την απόφασή μου».

– Αν στο μέλλον έρθει ακόμα μία πρόταση από τον Παναθηναϊκό, είσαι θετικός στο ενδεχόμενο συνεργασίας;

«Πάντα είμαι ανοικτός και θετικός σε οτιδήποτε. Αν έρθει κάποιος και έχει να μου προτείνει κάτι καλό με πλάνο και είναι η κατάλληλη στιγμή εννοείται».

Πως είναι η ζωή σου στο Καζάν;

«Είναι υπέροχα! Χιονίζει, αλλά έχω ζήσει δύο χρόνια στον Καναδά και ξέρω πως είναι να ζεις σε αυτές τις συνθήκες. Αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι φανταστικά. Η χημεία που έχει η ομάδα και όλα. Προσπαθούμε για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι και αυτό είναι που έχουμε ως στόχο στη σεζόν».

– Μέχρι που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει φέτος η Ούνικς στην Euroleague;

«Βασικός μας στόχος είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και μαζί με τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή να καταφέρουμε να βελτιωνόμαστε σε κάθε ματς. Είμαστε μία ομάδα με ταλέντο και έχουμε και την VTB League την οποία θέλουμε να κατακτήσουμε. Στην Euroleague θα κάνουμε ταμείο στο τέλος. Είμαστε μία νέα ομάδα, που όμως έχει κίνητρο και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος».

– Υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σας η συμμετοχή στο Final Four;

«Πάντα! Όπου και να αγωνίζεσαι, είτε στο ΝΒΑ, είτε στη G League, είτε στην Euroleague, είτε στην VTB League στόχος είναι να καταφέρεις να πάρεις τον τίτλο και να φτάσεις αρχικά στο Final Four».

– Στην ευρωπαϊκή σου εμπειρία έχεις αγωνιστεί σε Ερυθρό Αστέρα, Φενέρμπαχτσε και τώρα στην Ούνικς. Σε ποια ομάδα πέρασες την καλύτερη σεζόν;

«Δεν μπορώ να μιλήσω για την Ούνικς, γιατί ακόμα είμαστε στην αρχή και δεν έχει τελειώσει η σεζόν. Αλλά τόσο στον Ερυθρό Αστέρα, όσο και στη Φενέρμπαχτσε ήταν υπέροχα. Δύο μεγάλα κλαμπ, δύο σπουδαίες ομάδες, όπως είναι και η Ούνικς. Είναι και οι δύο ομάδες με ιστορία και ήταν διαφορετικές καταστάσεις, οπότε δεν μπορώ να σου πω ξεκάθαρα ότι έχω κάποια προτίμηση».

– Με τον Ερυθρό Αστέρα είχες την μπάλα στα χέρια σου. Στη Φενέρμπαχτσε είχες έναν καινούριο ρόλο. Ποιος από τους δύο πιστεύεις ότι σου ταιριάζει;

«Στον Ερυθρό Αστέρα είχα περισσότερη ελευθερία και την μπάλα στα χέρια μου. Στη Φενέρμπαχτσε μου δόθηκε ένας καινούριος ρόλος και ομολογώ ό,τι ήταν κάτι δύσκολο, δεν είχα την μπάλα τόσο πολύ, αλλά κατάφερα και προσαρμόστηκα γρήγορα νομίζω. Αλλά είμαι ένα πόιντ γκαρντ που θέλω την μπάλα στα χέρια μου, όπως έκανα στον Ερυθρό Αστέρα, είναι κάτι που προτιμώ και το κάνω και τώρα στην Ούνικς».

– Πως σκέφτεσαι την προοπτική του ΝΒΑ;

«Σίγουρα είναι ακόμα στο μυαλό μου. Είναι κάτι που οι περισσότεροι σκέφτονται και φυσικά το έχω ως στόχο ακόμα να αγωνιστώ και πάλι. Αν μου δοθεί η δυνατότητα να παίξω στο ΝΒΑ θα το κάνω. Αλλά προς το παρόν είμαι στην Ούνικς και είναι το μοναδικό πράγμα που σκέφτομαι, Το μυαλό μου είναι στην Euroleague και στην VTB League».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News