Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης: Πρέπει να υπάρξει πλάνο

Παναθηναϊκός - ΑΕΛ (Λάρισα) κανάλι ώρα:

Απαρατήρητοι πέρασαν στην Τρίπολη, Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης που τους προηγούμενους μήνες φέρονταν να ενδιαφέρουν ομάδες του εξωτερικού.

Ευτυχώς-λέμε εμείς-που πείστηκαν να ανανεώσουν, από κει και πέρα πρέπει κι η ομάδα να τους δείξει ότι έχει πλάνο για να τους αξιοποιήσει.

Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές που κατάφεραν κι έκαναν σοβαρή καριέρα στην Ευρώπη, ήταν αυτοί που έκαναν πρωταθλητισμό, έπαιξαν Εθνική και στη συνέχεια ολοκληρωμένοι πήραν την απόφαση να κάνουν το μεγάλο βήμα.

Μόνο που στο σημερινό ποδόσφαιρο τίποτα δεν σου χαρίζεται, το άθλημα και οι επαγγελματίες του χώρου είναι αδίστακτοι, οι ευκαιρίες λιγοστές, αν σε 2-3 ματς δεν δείξεις ότι μπορείς να κάνεις διαφορά έρχονται άλλοι από πίσω για να σου φάνε τη θέση. Τα παραδείγματα στον ΠΑΟ άπειρα…

Που είναι σήμερα ο Καπίνο, ο Μαυρίας, ο Φουρλάνος, ο Καρέλης, τι καριέρα έκανε ο Γιώργος Βακουφτσής που το 1998 διαφημιζόταν ως ο νέος Μπατιστούτα;

Οι δύο κολλητοί φίλοι έχουν προσόντα αλλά και κάμποσες αδυναμίες να δουλέψουν ώστε να είναι έτοιμοι να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο σε λίγα χρόνια.

Η λύση του εξωτερικού είναι εύκολη, τα λεφτά που θα πάρεις θα είναι περισσότερα ως επαγγελματίας, όμως υπάρχει και το θέμα της προοπτικής αφού κανείς προπονητής δεν θα θυσιάσει θέση από κάποιον πιο έτοιμο ποδοσφαιριστή για να ρισκάρει με ένα νεαρό παιδί, που ακόμα δεν έχει παίξει στην εθνική της χώρας του, που κι αυτή ανήκει σε κατώτερο ποδοσφαιρικά κόσμο.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News