Μπουζούκης: Αν όχι τώρα, πότε;

Μπουζούκης: Αν όχι τώρα, πότε;

Ο Μαουρίσιο δεν προλαβαίνει το παιχνίδι με την Τρίπολη, γι αυτή την αναμέτρηση είναι off κι ο Δημήτρης Κουρμπέλης, οπότε ίσως δοθεί ευκαιρία στον Γιάννη Μπουζούκη να βρεθεί στο βασικό σχήμα.

Μπορεί από το 2018 ο παίκτης να έχει χαθεί από το προσκήνιο αλλά ούτε τον πήραν τα χρόνια, ούτε παίζουμε σε λίγκα όπου διαπρέπουν πολλοί αμυντικοί χαφ που μπορούν να τον «καταπιούν».

Τι έχει στα υπέρ του ο χαρισματικός Γιαννάκης; Είναι τεχνίτης και τολμάει μια …ποικιλία παραπάνω, πράγμα που μπορεί να ενθουσιάσει τον κόσμο ο οποίος χρόνια ολόκληρα έχει χορτάσει από «εργαλεία». Από την εποχή του «τσούκου-τσούκου μπολ» οι ουδέτεροι νομίζουν ότι οι Παναθηναϊκοί αγαπάνε την άμυνα και τους μπακ: λάθος!

Την άμυνα και τα καλά στόπερ τα θεωρούν βασικά κι απαραίτητα. Αν κάτι λατρεύουν οι πράσινοι είναι τον παίκτη που μπορεί να κάνει την ωραία ενέργεια: στη μυθολογία του ποδοσφαίρου τους οι Σανμαρτεάν, οι Νίνηδες, οι Γεωργακόπουλοι, οι Ασάνοβιτς (και φυσικά οι φαντεζί υπέροχοι λατινοαμερικάνοι που στο ΟΑΚΑ και τη Λεωφόρο λατρεύτηκαν) είναι πιο ψηλά από «σκυλιά του πολέμου» όπως οι Μπασινάς, Χριστοδούλου, Μίκλαντ, Σιμάο. Οι βιρτουόζοι αγαπήθηκαν περισσότερο ακόμα κι από σκόρερ όπως οι Δημόπουλος, Κωνσταντίνου.

Αν υπάρχει ένα κοινό που μπορεί να ανεβάσει στο Θεό τον Μπουζούκη αυτό είναι το πράσινο, το έκανε πολλές φορές στο παρελθόν με παιδιά που για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν μπόρεσαν να μακροημερεύσουν στο κλαμπ, αλλά 4-5 ενέργειές τους πήραν τον κόσμο «αιχμάλωτο». Τον παίκτη οι οπαδοί θα τον εξυψώσουν αρκεί να τον δουν να κάνει τα μαγικά του.

Είναι ωραίο στοίχημα ο Μπουζούκης. Αν βρει τρεξίματα και δυναμισμό μπορεί πραγματικά να εξελιχτεί σε κάτι σπουδαίο, αλλά αυτά δεν τα πουλάνε στα σούπερ μάρκετ ώστε να τα θεωρούμε εύκολα.

Η τεχνική του τον βοήθησε όταν ήταν μικρότερος να κάνει καλά ματς. Όμως για να κάνει καριέρα χρειάζεται σπιρτάδα, εκρηκτικότητα, παρουσία στο ματς. Χρειάζεται να βλέπεις ότι υπάρχει στο γήπεδο κι όχι να στο θυμίζει κάθε τόσο με μια καλή του ενέργεια.

Αν ο Μπόλονι τον βοηθήσει να καταλάβει ότι εκτός από επίδειξη ποιότητας είναι βασική κι η συμμετοχή στο παιχνίδι κι ότι για να παίξει σαν δημιουργικός μέσος χρειάζεται να λειτουργεί και σαν ανασταλτικός χαφ μπορεί να βρει έναν σπουδαίο παίκτη, που να κάνει τη διαφορά. Αλλά αυτό μέχρι τώρα κανείς δεν το κατάφερε, μήτε ο Δώνης, μήτε ο Πογιάτος, ας το ‘χουμε υπ’ όψη μας.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News