Μπουκέ-το από τη διαιτησία στην ευρωπαϊκή επιστροφή του Παναθηναϊκού! (vids)

Μπουκέ-το από τη διαιτησία στην ευρωπαϊκή επιστροφή του Παναθηναϊκού! (vids)

Λες και τον περίμεναν πέντε χρόνια για να τον στήσουν στον τοίχο. Η αδιανόητη διαιτησία του Ρούντι Μπουκέ, τα κενά στο ρόστερ και η ίωση έφεραν ένα άδικο 2-0 εις βάρος του Παναθηναϊκού στην Τσεχία, όμως, η πρόκριση θα κριθεί σε επτά βράδια στην Αθήνα. Αστεία αποβολή του Παλάσιος έφερε το 1-0 της Σλάβια με Σρανζ, χάνει τη Λεωφόρο ο Σάντος που είδε επίσης κόκκινη. Ούσο το 2-0 για τους γηπεδούχους. Γράφει από την Έντεν Αρένα ο Νότης Καμπέρης.




Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς διατήρησε το σχηματισμό του «4-3-3» με τον Σάρλια να παίρνει τη θέση του απόντα Σένκεφελντ, ενώ στο κέντρο διατηρήθηκε ο Κουρμπέλης. Στη συνέχεια ο πράσινος τεχνικός έκρινε πως ο Γκάνεα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τον Χουάνκαρ που ταλαιπωρήθηκε από την ίωση περισσότερο από όλους.

Οι «πράσινοι» πάτησαν καλά στον αγωνιστικό χώρο και είχαν μια καλή επίσκεψη στην περιοχή του Μαντούς, ωστόσο, η επίθεση έληξε άδοξα, αφού η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τσέριν. Η Σλάβια έχασε κλασσική ευκαιρία στο 8ο λεπτό να ανοίξει το σκορ με τον Τραορέ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 14ο λεπτό με τον Σλοβένο μέσο Τσέριν να πιάνει μια κεφαλιά και η μπάλα να περνά δίπλα από την εστία του γκολκίπερ των Τσέχων.




Η πρώτη εντός εστίας τελική του Παναθηναϊκού σημειώθηκε στο 28ο λεπτό με τον Παλάσιος να βρίσκει ελεύθερο χώρο, όμως, το δυνατό σουτ του κατέληξε πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα που έδιωξε μακριά με τις γροθιές. Στο 31ο λεπτό ο Αργεντινός δέχθηκε κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο φάουλ. Αντίστοιχα ο διαιτητής θα πράξει και με τον Ντουντέρα ένα λεπτό αργότερα για μαρκάρισμα στην περιοχή του Τριφυλλιού πάνω στον Πέρεθ.

Ο διαιτητής Μπουκέ θα αποβάλλει τον Παλάσιος για «θέατρο» στο 40ό λεπτό της συνάντησης, ξεσηκώνοντας τον πράσινο πάγκο που διαμαρτυρήθηκε έντονα. Ο Σρανζ στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου «έγραψε» σε τρίτο χρόνο στη φάση το 1-0 για τη Σλάβια Πράγας με σκαστό σουτ προς την εστία του νικημένου Μπρινιόλι.




Ο Σάντος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 52ο λεπτό για τράβηγμα στον Σπόραρ που ήταν τελευταίος παίκτης. Λίγο αργότερα, ο Μόζες Ούσορ έγραψε το 2-0 με δυνατό σουτ εντός της περιοχής του Παναθηναϊκού. Ο Βαγιαννίδης για το Τριφύλλι προσπάθησε να μειώσει στο σκορ, αλλά η προσπάθειά του πέρασε ξυστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μαντούς.




Εν συνεχεία, ο Γιοβάνοβιτς ξέμεινε από εργαλεία και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι από το υπόλοιπο του παιχνιδιού, έστω το γκολ που θα έκοβε στη μέση τη διαφορά του σκορ.

Σλάβια Πράγας (Γίντριχ Τρπισόφσκι): Μαντούς, Χόλες, Ουσού, Σάντος, Ντόρλι, Τιεϊ, Σράνζ, Τραορέ, Ολαγίνκα, Λινγκρ

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Γκάνεα, Σάρλια, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Τσέριν, Πέρες, Κουρμπέλης, Παλάσιος, Αϊτόρ, Ιωαννίδης

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News