Μποροβήλος: «Δεν μπορούσα να φύγω από τη Ριζούπολη - Δεν έγινε κανένα παρατράγουδο...»

Μποροβήλος: «Δεν μπορούσα να φύγω από τη Ριζούπολη - Δεν έγινε κανένα παρατράγουδο...»

Ο Γιώργος Μποροβήλος ανέφερε σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr πως δεν έχει κάνει κάποιο σοβαρό λάθος σε μεγάλο παιχνίδι, ενώ απάντησε σε όσους του χρεώνουν την έναρξη της «Ριζούπολης».

Το «Μποροθρύλος» σάς είχε ενοχλήσει;

«Κοιτάξτε, εγώ έπαιξα πάρα πολλά χρόνια όπως ξέρετε. Για 20 συναπτά έτη ήμουν στην Α’ κατηγορία και είναι λογικό όταν έχεις μια τέτοια μεγάλη διαδρομή, να σου μεταδίδει ευθύνες όταν τα πράγματα δεν τον βόλευαν. Νομίζω ότι στην πορεία, παρά τα όποια λάθη υπήρξαν, γιατί υπήρξαν λάθη. Μόνο αυτός που δεν δουλεύει δεν κάνει λάθη… Όμως, τολμώ να πω με περηφάνεια ότι σε μεγάλο παιχνίδι μεγάλο λάθος δεν είχα. Υπήρξαν κάποια λάθη, τα οποία ήταν σε επί μέρους παιχνίδια. Επί σειρά ετών ήμουν τον πίνακα διαιτητών μεγάλης εμπειρίας, που σημαίνει ότι έπαιζα παιχνίδια μεγάλου βαθμολογικού ενδιαφέροντας και ντέρμπι, δεν θα βρει κάποιος λάθη που να έχουν στιγματίσει την καριέρα μου».

Σε καφενειακό επίπεδο έχει ακουστεί ότι το κινητό σας χτυπούσε με τον ύμνο του Ολυμπιακού. Ισχύει κάτι τέτοιο;

«Είναι μία μ@λ@κί@ και μισή αυτό. Ποτέ! Κατ’ αρχάς εγώ έχω παίξει 20 χρόνια διαιτητής. Θυμάσαι μία απόφαση υπέρ του Ολυμπιακού. Επειδή έπαιξα 20 χρόνια, ο καθένας θα βγει να πει τη μ@λ@κι@ του».

Σας έχουν… χρεώσει την έναρξη του ντέρμπι της Ριζούπολης.

«Θα το ξαναπώ για άλλη μια φορά. Αυτοί που μου χρεώνουν τη σέντρα του εν λόγω αγώνα, είναι κάποιοι που μιλάνε τελείως ανεύθυνα. Δεν λένε με ποια αρμοδιότητα θα μπορούσα ως διαιτητής να μη ξεκινήσω το παιχνίδι. Εγώ, τότε, ως διαιτητής δεν είχα καμία αρμοδιότητα να σηκωθώ και να φύγω βάσει των τότε κανονισμών που ίσχυαν. Ήταν ένα ντέρμπι που πραγματικά είχε ένταση, έμαθα και εγώ για κάποια πράγματα που έγιναν στην άφιξη του Παναθηναϊκού, αλλά και στα αποδυτήρια ενδεχομένως, τα οποία σαφώς και δεν είχαν πέσει στη δική μου αντίληψη».

 

Αν τα είχατε δει με τα μάτια σας, θα μπορούσατε τότε να μην το ξεκινήσετε;

«Ακουγα κάποιες φωνές. Εγώ μπήκα στα αποδυτήρια δύο ώρες πριν τη σέντρα. Ετσι με πήγε η Αστυνομία για λόγους ασφαλείας. Πέρα από τη μεγάλη ένταση, που προηγήθηκε της έναρξης του αγώνα, μέσα στον αγωνιστικό χώρο – και δεν μπορεί κανείς να με διαψεύσει – δεν έγινε κανένα παρατράγουδο και σ’ ένα γήπεδο εντελώς ακατάλληλο με 16.000 θεατές, εκ των οποίων οι 7.000 ήταν του Παναθηναϊκού. Η Ριζούπολη ήταν μια κινούμενη βόμβα. Παρόλα αυτά δεν άνοιξε μύτη όσον αφορά επεισόδια ή κάποιο σοβαρό λάθος του διαιτητή. Κανένας δεν θυμάται τίποτα γιατί δεν έγινε. Αναφέρονται όλοι σ’ όσα έγιναν πριν από το παιχνίδι, στα οποία εγώ δεν είχα ιδία αντίληψη».

Παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν πει ότι δεν έκαναν ζέσταμα. Εκεί εσείς είδατε ότι όντως συνέβη αυτό;

«Θυμάμαι ότι όντως υπήρξε ένταση κατά την έξοδο του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο, στο χώρο της φυσούνας και το ίδιο θα λέγαμε ότι συνέβη κατά την είσοδό του πριν την έναρξη. Από εκεί και πέρα, οι τότε κανονισμοί δεν επέτρεπαν στον διαιτητή να σηκωθεί και να φύγει από το γήπεδο».

Σήμερα…

«Σαφώς και έχουν αλλάξει οι κανονισμοί και δίνονται άλλες αρμοδιότητες στους διαιτητές και στους παρατηρητές, αλλά εγώ μιλάω για τον τότε αγώνα».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News