Μπετσίροβιτς: Σίγουρος για Αλβέρτη και Διαμαντίδη στον Παναθηναϊκό

Μπετσίροβιτς: Σίγουρος για Αλβέρτη και Διαμαντίδη στον Παναθηναϊκό

Ο άλλοτε συμπαίκτης των Φραγκίσκου Αλβέρτη και Δημήτρη Διαμαντίδη και μέλος του τεχνικού τιμ στον Παναθηναϊκό και νυν αθλητικός διευθυντής της Τσεντεβίτα/Ολίμπια Λιουμπλιάνας, Σάνι Μπετσίροβιτς, αποκάλυψε στο Eurohoops την… προτροπή του προς τα δύο “πράσινα” Τοτέμ, υπογραμμίζοντας πως οι δυο τους αποτελούν εχέγγυο επιτυχίας.

Αναλυτικά το δημοσίευμα του eurohoops.net:

Από τη στιγμή που αναφέρθηκαν εκ μέρους μας τα ονόματα Αλβέρτης και Διαμαντίδης, η απόκρισή του ήταν άμεση κι ενθουσιώδης, καθώς “σήμερα το πρωί, πριν μου στείλεις για να κάνουμε τη συνέντευξη, μίλησα με Φράγκι, Μήτσο και Μάνο. Τους ξέρω πολλά χρόνια κι όπως ξέρεις κι εσύ και όλοι όσοι ασχολούμαστε με το μπάσκετ, πρόκειται για μεγάλους ηγέτες που το είχαν δείξει επί σειρά ετών στο παρκέ. Τότε πάλευαν με όλες τις δυνάμεις τους για να πετύχουν, ως το τέλος και αυτό θα κάνουν και τώρα. Θέλουν και μπορούν να κάνουν τον Παναθηναϊκό μεγάλη ομάδα όπως ήταν στα χρυσά χρόνια της. Από τη στιγμή που Φράγκι και Μήτσος είναι επικεφαλής της ΚΑΕ, όλοι θα έχουν κατανόηση απέναντί τους και σιγουριά για την επιτυχία τους. Όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν ως άνθρωποι και προσωπικότητες, μπορούν να οδηγήσουν την ομάδα προς την επιτυχία”.

Τι τους είπε στη συνομιλία που είχαν; Τους έδωσε μήπως κάποια συμβουλή ως λίγο πιο παλιός ως παράγοντας; “Το πρώτο που τους είπα είναι “μ…ς καλή τύχη (γέλια)… Να έχετε υπομονή και θα τα καταφέρετε. Ο,τι κι αν θέλετε και χρειαστείτε από μένα να με πάρετε. Κι εγώ φέτος πέρασα μια δύσκολη χρονιά, που ήμουν ρούκι ως παράγοντας και λόγω του κορωνοϊού αντιμετωπίσαμε πολλές αναπάντεχες δυσκολίες. Πάνω απ’ όλα χρειάζεται ηρεμία.

Από μένα όμως δε χρειάζονται συμβουλές. Δεν τις χρειάζονται από έναν ρούκι όπως εγώ (γέλια)! Ο Μάνος (σ.σ. Παπαδόπουλος) είναι ο τέλειος άνθρωπος και ο πλέον έμπειρος για να τους δώσει αυτές τις συμβουλές. Ευτυχώς τους ξέρω για πολλά χρόνια και η φιλία μας κρατά επίσης πολύ. Κι εγώ αντίστοιχα από πέρυσι μιλώ συχνά με όλους τους GM που είχα κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Αυτή είναι η ομορφιά του μπάσκετ. Μπορεί να έχεις συνυπάρξει για μερικούς μήνες ή χρόνια με κάποιους ανθρώπους, τους οποίους μπορείς να τους θεωρείς αδέλφια για όλη τη ζωή σου και μπορείς να τους εμπιστευθείς”.

Ποια στοιχεία ξεχώρισαν τον Παναθηναϊκό εκείνης της περιόδου, ώστε να είναι μόνιμα στην κορυφογραμμή της Ευρωλίγκας;

Η απάντηση, εξίσου απλή… “Ο Παναθηναϊκός ενσάρκωνε απόλυτα το νόημα της οικογένειας που λειτουργούσε έτσι σε όλα τα επίπεδα, με τον καθένα να έχει το ρόλο του. Από τους Γιαννακόπουλους, ως τον τελευταίο από εμάς, υπήρχαν ρόλοι όπως σε μια οικογένεια. Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος, αλλά και ο κόουτς Ομπράντοβιτς ήταν σαν τους παππούδες και τους πατεράδες μας ταυτόχρονα. Ηταν συνεχώς δίπλα μας, μας ρωτούσαν για την οικογένειά μας και φρόντιζαν ώστε το μόνο που έπρεπε να σκεφτούμε, να είναι το μπάσκετ. Από τη στιγμή που η ομάδα κι όλοι μας είχαμε τη δυνατότητα να σκεφτόμαστε μόνο το μπάσκετ, έρχονταν τα αντίστοιχα καλά αποτελέσματα.

Η ομάδα είχε 12-15 εξαιρετικούς παίκτες, σπουδαίες προσωπικότητες που έβαζαν το εγώ κάτω από την ομάδα. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που ο Παναθηναϊκός πέτυχε τόσο πολύ εκείνα τα χρόνια. Δεν είναι τυχαία όσα πέτυχε η ομάδα. Βλέπουμε τώρα μέλη εκείνης της ομάδας να πετυχαίνουν σε άλλους ρόλους, όπως ο Σάρας Γιασικεβίτσιους, που έμαθε πολλά από τον Master Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έχοντας παράλληλα το χαρακτήρα να κάνει σπουδαία πράγματα. Οποιος ήταν μέλος εκείνης της ομάδας έλεγε ότι όσα έζησε τότε τον έχουν κάνει καλύτερο και όλα τα μέλη της ομάδας μου λένε τα καλύτερα για εκείνη την ομάδα”.

Η αντιμετώπιση από τους αείμνηστους διοικητικούς ηγέτες των “πράσινων” ήταν… οικογενειακή προς όλους: “Έτσι ακριβώς ήταν. Σε ρωτούσαν για ό,τι σε απασχολούσε, για την οικογένειά σου. Σε έκαναν να νιώθεις πιο κοντά στο σύλλογο και όχι να θέλεις απλά να πληρωθείς και απλώς να κάνεις τη δουλειά σου. Σε έκαναν να παίζεις για τη φανέλα. Αυτό ακριβώς το κλίμα θέλω να έχω και τώρα στην Τσεντεβίτα/Ολίμπια Λιουμπλιάνας. Να είναι μια μεγάλη οικογένεια. Είμαι πολύ χαρούμενος που για τρία συνολικά χρόνια έζησα την οικογένεια του Παναθηναϊκού”.

“Συνδυασμός επιτυχίας οι δυο τους”

Πλέον ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι επικεφαλής της ΚΑΕ μαζί με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη και τον Τάκη Τριαντόπουλο. Ο Σάνι Μπετσίροβιτς έζησε την τελευταία χρονιά του 3D ως παίκτη τη σεζόν 2015/2016, όντας συνεργάτης του Σάσα Τζόρτζεβιτς στο ΟΑΚΑ.

“Οσοι ξέραμε τον Μήτσο, ξέραμε ότι από τη στιγμή που είχε πάρει την απόφαση να αποχωρήσει, δεν υπήρχε περίπτωση να την αναιρέσει. Είχε αποφασίσει ότι είχε φτάσει η ώρα να αποχωρήσει και όλοι το σεβαστήκαμε. Μη νομίζετε ότι ο Σάσα δεν είχε προσπαθήσει εκατοντάδες φορές να του αλλάξει γνώμη, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση αυτό να γίνει. Σίγουρα ο Δημήτρης θα μπορούσε να αγωνιστεί για άλλα πέντε χρόνια, αλλά ήταν το σωστό γι’ αυτόν να αποχωρήσει, αφού πλέον ήξερε πως δεν είχε πλέον την ίδια όρεξη και κίνητρο να παίξει. Οποιος έχει πατήσει έστω και λίγο παρκέ αντιλαμβάνεται πως είναι αυτό το συναίσθημα. Όταν πλέον πας να βάλεις τις κάλτσες και τα παπούτσια σου και είναι περισσότερο αγγαρεία από διασκέδαση, τότε έχει φτάσει η ώρα…”

Περίμενε ότι ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα ακολουθούσε πλέον καριέρα… παράγοντα; “Για τον Διαμαντίδη δεν το νόμιζα ποτέ… Θεωρούσα ότι θα επέστρεφε στην Καστοριά, όπου θα έπινε τον καφέ του και θα μιλούσε για ο,τιδήποτε άλλο εκτός από μπάσκετ (γέλια)”.

Για τον Αλβέρτη τι περίμενε; “Ο Φράγκι είχε την προοπτική να γίνει ένας σπουδαίος προπονητής, αλλά διάλεξε διαφορετικά. Ό,τι βάλει σκοπό, μπορεί να το πετύχει”.

Και τι περιμένει από εδώ και πέρα με αυτό το δίδυμο στην ΚΑE; “Το να βρίσκονται αυτοί οι δύο μαζί στην ομάδα είναι συνδυασμός επιτυχίας. Πιστεύω ότι με υπομονή, σε 1-2 χρόνια θα μπορούν να έχουν την ομάδα όπως παλιά, σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είναι πολύ διαφορετικό που θα ασχολούνται αυτοί οι δύο καθημερινά με τον Παναθηναϊκό, σε όλα τα επίπεδα.

Όλα αυτά τα χρόνια η οικογένεια Γιαννακόπουλου ξόδεψε πάρα πολλά χρήματα για την ομάδα και την έκανε μεγάλη, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να πετύχει ξανά με Αλβέρτη και Διαμαντίδη. Ο κόσμος που ήταν πάντα εκεί, να είναι και τώρα για να τους υποστηρίξει σε αυτή την προσπάθεια.

Είναι σίγουρα μια πολύ δύσκολη περίοδος για όλους λόγω του κορωνοϊού, αλλά αν θέλεις ως ομάδα να συνεχίσεις και να μεγαλώσεις, τώρα είναι το ιδανικό σημείο. Κάθε κρίση είναι ευκαιρία για να χτίσεις κάτι νέο σε στέρεες βάσεις, αρκεί να δείξεις αφοσίωση”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News