Μπερτομέου: Σίγουρος για Παναθηναϊκό και Ευρωλίγκα

Επιστολή σε Μπερτομέου - Μήνυση και αγωγή στον Ολυμπιακό από Δ. Γιαννακόπουλο

Την πεποίθηση πως ο Παναθηναϊκός δεν θα αποχωρήσει από την Ευρωλίγκα εξέφρασε ο Τζόρντι Μπερτομέου μιλώντας στα «ΝΕΑ».

«Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός θα μείνει μαζί μας. Ανάλογο θέμα από φήμες είχε δημιουργηθεί και στο παρελθόν, αλλά δεν υπάρχει καμία ρητή και επίσημη ανακοίνωση από τον σύλλογο. Οι ομάδες γνωρίζουν πως βρίσκονται στην ελίτ του μπάσκετ και το μέλλον του εκτός Ευρωλίγκας δεν θα είναι λαμπρό», ανέφερε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο καθιέρωσης salary cap στην Ευρωλίγκα, είπε: «Υπάρχουν ήδη μερικές συναφείς κανόνες που συμφωνήθηκαν πέρσι με τις ομάδες, δεν είναι στατικοί και αφορούν περιορισμούς και ποινές σε σχέση με τις δαπάνες. Ο στόχος μας τώρα είναι να συμφωνήσουμε σε μία ευρεία γκάμα θεμάτων με τις Ενώσεις των παικτών και των προπονητών, όχι μόνο για οικονομικά θέματα, αλλά με την προοπτική μίας καθαρής και ενιαίας σχέσης».

Τέλος, ο CEO της Euroleague μίλησε και για τα σενάρια που υπήρχαν στο τραπέζι σχετικά με την επανέναρξη της σεζόν, τονίζοντας: «Επεξεργαστήκαμε άπειρα σενάρια και προσπαθήσαμε να είμαστε έτοιμοι για καθένα από αυτά. Υπήρχε ένα ισχυρό σχέδιο όπου προβλεπόταν κάθε λεπτομέρεια για την διεξαγωγή των αγώνων σε ένα γήπεδο. Κάναμε οτιδήποτε μπορούσαμε για να συμβεί αυτό, αλλά πάντοτε ήμασταν συνειδητοποιημένοι ότι θα υπήρχαν πράγματα που δεν θα τα ελέγχαμε. Η διασπορά της πανδημίας είναι διαφορετική στις δέκα χώρες που συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα και κάθε μία έχει τα δικά της πρωτόκολλα. Είμαι θλιμμένος διότι αναγκαστήκαμε να λάβουμε μία δύσκολε απόφαση και να δώσουμε ένα τέλος που κανείς δεν ήθελε. Υπάρχει πάντως μία, ας την χαρακτηρίσω, γλυκόπικρη γεύση, διότι πήραμε μία σωστή απόφαση για την προστασία όλων των εμπλεκομένων».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News